'Manchester United wil nieuw stadion van 2 miljard pond bouwen én Old Trafford behouden'

7 augustus 2024, 15:15   Bijgewerkt: 7 augustus 2024, 16:29
Foto: © Imago

Manchester United is voornemens om Old Trafford te behouden, zelfs als de club besluit om een nieuw stadion van twee miljard pond te bouwen. Dat meldt het Engelse Daily Mail.

Het lag in de lijn der verwachting dat de plannen voor een ‘Wembley van het Noorden’, een stadion met een capaciteit van 100.000 toeschouwers, ten koste zou gaan van het iconische stadion van Manchester United, dat al in 1910 gebouwd werd. Maar niets is minder waar, aangezien de Engelse grootmacht overweegt om naast het nieuwe stadion Old Trafford te behouden.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Old Trafford heeft zijn langste tijd gehad: Man United zet grote stap richting nieuw stadion

Het indrukwekkende stadion van The Red Devils zal in een kleinere versie verder gaan. Het is de bedoeling dat het stadion, dat nu een capaciteit van 75.000 toeschouwers heeft, wordt teruggebracht naar één ring. Na die verbouwing zou er nog plaats zijn voor zo’n 30.000 supporters. Op deze manier blijft de geschiedenis van de club behouden en heeft Manchester United een permanente thuishaven voor de vrouwenploeg en de jeugdelftallen, aldus de Daily Mail.

LEES OOK: Onana doet belofte voor komend seizoen: ‘Kan ik je van tevoren vertellen’

Hierbij is het wel cruciaal dat de meest waardevolle kenmerken van Old Trafford behouden blijven. Het gaat dan om de München klok en de tunnel waarmee de vliegramp van 1958 herdacht wordt, de standbeelden van Sir Matt Busby, Sir Alex Ferguson, Jimmy Murphy en het standbeeld van de United Trinity (Sir Bobby Charlton, George Best en Denis Law).

Manchester United zou wel degelijk plannen hebben gehad voor de herontwikkeling van Old Trafford. Het spoor achter de Sir Bobby Charlton Tribune was het voornaamste obstakel dat dit niet door kon gaan, weet de Daily Mail.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Absolute hoofdrol voor één Nederlander tijdens training Manchester United

Onder toeziend oog van honderden fans trainde Manchester United op de campus van universiteit UCLA in Los Angeles.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

boyke
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Hier kan Feyenoord een voorbeeld aan nemen. Zo kan het ook. De Kuip die niet in eigen handen is moet echt grondig verbouwd worden en dat de gemeente Rotterdam niet iets wil doen is een schande voor de stad. Overal waar ze nieuwe stadions bouwen staat de gemeente vooraan behalve in Rotterdam, de club die toch zat reclame maakt voor de stad.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen