Manchester United op bezoek bij Brighton: Ten Hag houdt Nederlanders op de bank, Wieffer ontbreekt

24 augustus 2024, 13:15
Foto: © Imago

Manchester United-trainer Erik ten Hag begint met een ongewijzigde ploeg aan het duel met Brighton & Hove Albion. Matthijs de Ligt en Joshua Zirkzee moeten opnieuw genoegen nemen met een plek op de bank, terwijl Noussair Mazraoui wel speelt. Aan de kant van Brighton ontbreekt Mats Wieffer, hij heeft een lichte blessure.

Ten Hag begon het seizoen met Manchester United goed door met 1-0 te winnen van Fulham. Op Old Trafford werd Joshua Zirkzee de matchwinner, maar dat levert hem nog geen basisplaats op. Mogelijk ziet de Nederlandse oefenmeester geen reden om zijn opstelling te wijzigen. Ook De Ligt, die vorige week vlak voor tijd debuteerde voor The Red Devils, zit op de bank.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Kompany reageert op onthulling over De Ligt: ‘Dat slaat nergens op’

Voor Mazraoui is het meteen zijn tweede basisplaats voor Manchester United. Tegen Fulham startte de rechtsback, die van Bayern München is overgenomen, ook al in de basis. Dat betekent dat Diogo Dalot, die van origine ook een rechtsachter is, net als vorige week als linksback begint.

LEES OOK: Wieffer twijfelde niet aan Brighton: ‘Daar heb ik nooit echt over nagedacht’

Bij Brighton ontbreekt Wieffer, van wie verwacht werd dat hij in de basis zou starten. Volgens BBC-journalist Simon Stone heeft de Nederlandse middenvelder een kleine blessure. Ook Bart Verbruggen is nog altijd niet beschikbaar voor Brighton. De doelman van Oranje kampt nog altijd met een onduidelijke blessure. Wel is er een basisplaats voor Joël Veltman en Jan-Paul van Hecke. Ook voormalig Feyenoord-aanvaller Yankuba Minteh staat in de basis.

Opstelling Brighton & Hove Albion: Steele; Veltman, Dunk, Van Hecke, Hinshelwood; Gilmour, Milner; Minteh, Joao Pedro, Mitoma; Welbeck. 

Opstelling Manchester United: Onana; Mazraoui, Maguire, Martínez, Dalot; Mainoo, Casemiro; Diallo, Mount, Rashford; Fernandes.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 'Ten Hag schakelt door en gaat na De Ligt en Mazraoui achter volgende ex-Ajacied aan'

Manchester United krijgt mogelijk nóg een smaakmaker van het Ajax van 2018/19.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen