'Lyon bijna in zee met aanvaller: slecht nieuws voor Carlos Forbs en Ajax'

30 augustus 2024, 08:22   Bijgewerkt: 30 augustus 2024, 08:28
Foto: © Imago

De kans is groot dat Wilfried Zaha op Deadline Day een transfer gaat maken naar Olympique Lyon. De Ivoriaanse aanvaller, die jarenlang bij Crystal Palace speelde kan op huurbasis naar Frankrijk. Dat lijkt gevolgen te hebben voor Carlos Forbs: een transfer van Ajax naar Lyon lijkt nu onwaarschijnlijker.

Zaha is een linksbuiten die vorig seizoen neerstreek in Turkije bij Galatasaray. In dertig competitiewedstrijden maakte hij negen doelpunten en gaf hij drie assists. Daarvoor speelde hij een klein decennia voor Crystal Palace. Zaha kan ook als rechtsbuiten fungeren. Volgens transferexpert David Ornstein is de overstap naar Lyon voor hem bijna beklonken.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Europa League compleet: Ajax, FC Twente en AZ kennen mogelijke tegenstanders

Woensdag kwam L'Équipe met het nieuws naar buiten dat Olympique Lyon een bod van zo'n vijftien miljoen euro zou hebben gedaan op Forbs. De Franse club was nog op zoek naar een speler die Ernest Nuamah kan vervangen, als hij in de club alsnog verlaat voor het sluiten van de transfermarkt. Vorig seizoen kwam Forbs voor zo'n veertien miljoen euro over van Manchester City. Ajax zou het bod van Lyon in beraad nemen.

Alex Kroes bevestigde donderdagavond in aanloop naar de gewonnen wedstrijd tegen Jagiellonia Bialystok dat Lyon concrete interesse voor de jongeling heeft. "Dat is een reëel bod. Hoe dat verder gaat uitpakken, moeten we zien. Er is ook een andere club geïnteresseerd in hem, dus we zijn er heel druk mee bezig. De window is in Nederland en een paar andere landen nog een paar dagen open, maar het grote geld zal morgen binnen moeten komen”, weet Kroes.

In de afgelopen dagen is Zaha echter ook benaderd. Mogelijk heeft de komst van de laatstgenoemde vleugelaanvaller gevolgen voor Ajax en Forbs; aangezien Zaha ook goed op de rechterflank kan spelen, is het aantrekken van de Forbs een minder grote prioriteit geworden.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Weghorst onthult bijzondere reden waarom hij met rugnummer 25 gaat spelen

Wout Weghorst gaat bij Ajax spelen met rugnummer 25, zo is na zijn transfer bekend geworden.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Goku
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Ik gok dat ajax alle spelers binnen boord houdt

Gusa
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Als je Kroes gisteren op TV hoorde is dat in ieder geval niet wat ze willen. Denk dat het voor Ajax broodnodig is om vandaag een uitgaande transfer van 10 miljoen + er door te krijgen. Of dat lukt is een tweede.

kib*
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

@goku, wat mij betreft kan Ajax, aangevuld met een rechter verdediger en creatieve middenvelder op deze manier verder, maar Ajax heeft het geld nodig helaas. Dan maar wachten tot de wintertransfer. Er staat genoeg talent op hun kans te wachten. Ajax is wat mij betreft qua spelers al klaar om de zwaarste klussen uit te voeren, lukt niet altijd alles, maar geldt voor elke club, in elk geval geen slachtvee meer zijn.

Gusa
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Lyon was gisteren ook al met beide spelers bezig. Het leek vanaf het begin de bedoeling dat zowel Zaha als Forbs gehaald gaan worden. We zullen het zien. Wolverhampton zit ook nog steeds op het vinkentouw.

Sticks
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Er kan nog vanalles gebeuren. Je weet het niet. Ajax kan het geld uiteraard heel goed gebruiken maar er moet ook interesse zijn in spelers. En in veel gevallen heeft een club natuurlijk niet één speler in het vizier maar meerdere voor dezelfde positie. Het zou hoe dan ook jammer zijn als het nu niet lukt. Aan de andere kant is het positief dat het nieuwe Ajax, om het zo maar eens te noemen, progressie maakt en stapje voor stapje beter wordt. Hopelijk kunnen ze dát in elk geval vasthouden.

21Rudolf21
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Tuurlijk zodra er een club echt in paniek is kloppen ze wel bij Ajax aan.. daar kan je nog wel uit de grabbelton halen. Maar het probleem ligt toch meer bij Alex Kroes denk niet dat internationale clubs hem serieus nemen. Alex is toch iemand die zich schromelijk overschat en heel onbetrouwbaar overkomt zonder enig statuur.

Sticks
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

"schromelijk overschat". Dat zijn ook jouw eigenschappen hè, crybaby.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen