Transfer Deadline Day in het buitenland: Voormalig Feyenoorder wimpelt Ipswich Town af en wordt verhuurd aan Fulham

31 augustus 2024, 00:15   Bijgewerkt: 31 augustus 2024, 08:35
Foto: © Imago

Het belooft een spectaculaire dag te worden in de voetballerij. De transfermarkt sluit de deuren in de grote voetballanden: clubs uit Duitsland, Engeland, Frankrijk, Italië en Spanje kunnen na vandaag geen spelers meer kopen. De Nederlandse clubs, die zelf nog tot 2 september de tijd hebben om aankopen te doen, zetten zich dus schrap: er kan zomaar een buitenlandse topclub aankloppen voor een transfer op het laatste moment. Alle transferontwikkelingen volg je in ons Deadline Day-liveblog!

LIVE: Deadline Day

Sort by:

Niet Ipswich Town maar Fulham wordt nieuwe werkgever van Reiss Nelson

Het leek erop dat Reiss Nelson op huurbasis naar Ipswich Town zou vertrekken, maar niets is minder waar. Fulham gaat de aanvaller, die in het verleden één seizoen voor Feyenoord speelde, voor een jaar huren van Arsenal. Dat meldt The Athletic. Volgens David Ornstein trok de vleugelaanvaller zelf de stekker uit de tijdelijke overgang naar The Tractor Boys.

Voormalig PSV-target Gosens keert terug in de Serie A

Robin Gosens keert na een jaar bij Union Berlin te hebben gespeeld terug in de Serie A. Fiorentina neemt de dertigjarige linkervleugelverdediger op huurbasis over van de Duitse cub. Bovendien heeft La Viola een optie tot koop van naar verluidt 7,5 miljoen euro bedongen. Gosens stond eerder deze transferwindow ook in de belangstelling van PSV, maar concreet werden de Eindhovenaren niet. 

Wolves presenteert Braziliaans international André

Wolverhampton Wanderers heeft zich op Deadline Day versterkt met met André. De Braziliaanse middenvelder komt over van het Braziliaanse Fluminense en heeft een meerjarig contract getekend. Wolves telt 22 miljoen euro neer voor André, maar de transfersom kan nog met zo'n drie miljoen euro oplopen door bonussen.

Eddie Nketiah maakt overstap naar Crystal Palace

Crystal Palace heeft de komst van Eddie Nketiah bekendgemaakt. De aanvaller komt over van Arsenal en tekent een contract voor vijf seizoenen bij de club uit Zuid-Londen. Nketiah groeide op in Deptford en keert zodoende terug in Zuid-Londen. 

Nketiah is blij met zijn overstap naar The Eagles. "Het is geweldig om te tekenen voor Crystal Palace en ik heb er zin in. Elke keer als ik terugkom in Zuid-Londen, krijg ik een glimlach op mijn gezicht, dus het is fijn om weer thuis te zijn."

Como gaat zich versterken met Ivan Perisić

Como staat op het punt zich te versterken met Ivan Perisić, meldt Fabrizio Romano op X. Volgens de transferexpert heeft de Kroaat een mondelinge overeenkomst bereikt met de Serie A-promovendus. De club van trainer Cesc Fàbregas versterkte zich eerder deze transferwindow ook al met onder meer Andrea Belotti, Raphaël Varane, Sergi Roberto en Pepe Reina. 

Perisić keerde in januari terug bij Hajduk Split, de club waar hij was opgeleid. Hij werd eerst gehuurd van Tottenham Hotspur, waarna hij in de zomer transfervrij de overstap maakte. Bij de Kroatische club clashte de 134-voudig international al snel met Gennaro Gattuso, waarna hij uit de selectie werd gezet. Na overleg zijn beide partijen tot de conclusie gekomen dat het beter was om uit elkaar te gaan. 

AZ-tegenstander AS Roma shopt in de Bundesliga

AZ-opponent AS Roma heeft zich vrijdagavond vlak voor het sluiten van de Italiaanse transfermarkt versterkt met Manu Koné. De 23-jarige Fransman komt over van Borussia Mönchengladbach en heeft een contract getekend tot medio 2029 bij de Giallorossi. Tegenover de komst van Koné staat het vertrek van Edoardo Bove. De middenvelder wordt verhuurd aan Fiorentina, dat verplicht is om Bove na dit seizoen definitief over te nemen.

'Manchester United neemt afscheid van Jadon Sancho'

Manchester United lijkt vlak voor het sluiten van de Engelse transfermarkt nog afscheid te nemen van Jadon Sancho. Volgens The Athletic en Fabrizio Romano vertrekt de Engelse buitenspeler op huurbasis naar Chelsea. Hierin is een verplichte koopoptie opgenomen. Lees hier meer over de aanstaande transfer van Sancho naar Chelsea

'Transfer van Osimhen naar Chelsea van de baan'

Chelsea krijgt het vooralsnog niet voor elkaar om Victor Osimhen los te peuteren bij Napoli, meldt RMC Sport. De Engelse club heeft na lang onderhandelen geen akkoord kunnen bereiken met i Partonopei, waardoor een transfer van de baan is. Osimhen staat ook in de belangstelling van het Saudische Al Ahli, maar zijn voorkeur gaat uit naar Chelsea. Mede daardoor zou de Nigeriaan ook boos zijn geworden op zijn club Napoli.

AZ-opponent AS Roma wil voormalig verdediger van Atlético Madrid inlijven

AS Roma, de tegenstander van AZ in de Europa League, wil zich dolgraag versterken met Mario Hermoso. Dat meldt Fabrizio Romano op X. De club van trainer Daniele De Rossi zag eerder deze Deadline Day de transfer van Tiago Djaló klappen en is daarom uitgekomen bij de voormalig verdediger van Atlético Madrid.

Het zal niet makkelijken worden voor de Romeinen om de Spaanse verdediger in te lijven, aangezien hij ook een voorstel van Galatasaray heeft ontvangen. De 29-jarige Hermoso is transfervrij nadat zijn contract bij Atlético niet verlengd werd. 

Lille bevestigt komst van Mitchell Bakker

LOSC Lille heeft de komst van Mitchell Bakker bevestigd. De Ligue 1-club neemt de 24-jarige Nederlander dit seizoen op huurbasis over van Atalanta Bergamo. De Franse topclub waren na de blessure van Ismaily op zoek naar een linksback en hebben die gevonden in de oud-Ajacied. Lees hier meer over de transfer van Bakker naar Lille

Arsenal heeft beet en presenteert Neto als opvolger van Ramsdale

Arsenal heeft met Neto een nieuwe doelman gepresenteerd. De 35-jarige doelman komt over van AFC Bournemouth en is de opvolger van de naar Southampton vertrokken Aaron Ramsdale. The Gunners hoopten in eerste instantie Joan Garciá over te nemen van Espanyol, maar de Spaanse clubsloeg een laatste bod van zo'n twintig miljoene ruo af. Daardoor kwam Arsenal terecht bij Bournemouth. De Braziliaan wordt voor één seizoen gehuurd door de Engelse topclub. 

Manchester United presenteert Manuel Ugarte

Manchester United heeft vrijdagavond Manuel Ugarte gepresenteerd. De Uruguayaanse middenvelder komt per direct over van Paris Saint-Germain. De overgang van de 23-jarige Ugarte had heel wat voeten in de aarde, aangezien The Red Devils lange tijd niet tot overeenstemming konden komen met PSG over de transfersom. Uiteindelijk is de deal op Deadline Day alsnog rondgekomen. Lees hier meer over de transfer van Ugarte naar Manchester United

West Ham United zwaait Ward-Prowse uit, maar haalt ook middenvelder

West Ham United gaat tijdelijk afscheid nemen van James Ward-Prowse. De middenvelder gaat door de Londenaren verhuurd worden aan Nottingham Forest. Eerder deze avond arriveerde Ward-Prowse bij het stadion van Nottingham Forest, nadat hij zijn medische keuring afrondde. Tegenover het vertrek van de Engelsman staat de komst van Carlos Soler. De Spaanse middenvelder moet op huurbasis overkomen van Paris Saint-Germain.

Ten Hag heeft vurig gewenste middenvelder binnen

Erik ten Hag heeft zijn vurig gewenste middenvelder binnen: Manuel Ugarte komt voor een transfersom van maximaal zestig miljoen euro over van Paris Saint-Germain. Hoewel de transfer nog niet officieel aangekondigd is, lijkt de Engelse grootmacht wel te hinten op het presenteren van de Uruguayaan middels een video op X. Manchester United was de hele zomer al bezig met de komst van Ugarte en heeft op Deadline Day dan eindelijk beet. Lees hier meer over de transfer van Ugarte naar Manchester United

Voormalig Feyenoorder op weg naar de uitgang bij Arsenal

Voormalig Feyenoord-speler Reiss Nelson lijkt te gaan vertrekken bij Arsenal. Volgens The Athletic is Nelson op weg naar het gepromoveerde Ipswich Town, dat hem voor één seizoen gaat huren van The Gunners. Het jeugdproduct van Arsenal debuteerde al 2017 voor de Engelse topclub, maar wist zijn belofte bij Arsenal nooit in te lossen. In het seizoen 2021-2022 kwam Nelson op huurbasis uit voor Feyenoord. Hij speelde 33 officiële wedstrijden voor de Rotterdammers, waarin hij vier doelpunten maakte en zeven assists gaf.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Copa
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Niet heel erg veel gebeurd vandaag Knap van Psv dat ze de spelers houden. Sportief succes boven geld (al zal Boscali niet blij zijn)

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen