Kuyt krijgt forse kritiek na invalbeurt van Martha en andere Nederlander

2 augustus 2024, 22:43
Foto: © Ziggo Sport

Het Beerschot van Dirk Kuyt heeft vrijdagavond verloren van Union Sint-Gillis in de Belgische Pro League. In het Joseph Marien Stadion van Union werd het 3-1. Bij Beerschot maakte Ar'jany Martha zijn debuut als invaller.

Kuyt promoveerde vorig seizoen met Beerschot naar het hoogste niveau. De Nederlandse trainer pakte vorige week in zijn eerste wedstrijd in de Pro League een punt tegen OH Leuven (0-0). In het tweede duel bleek Union Sint-Gillis, de nummer twee van vorig seizoen, een maat te groot.

Artikel gaat verder onder video

Door doelpunten van Dennis Eckert Ayensa en Kevin Mac Allister leidde Union Sint-Gillis bij rust met 2-0. Bij het openingsdoelpunt speelde de Nederlandse verdediger Brian Plat een negatieve hoofdrol: hij speelde de bal verkeerd terug, waarna Union kon profiteren. Kort na de pauze bracht Charly Keita de spanning terug in de wedstrijd, maar zeven minuten voor tijd maakte Cameron Puertas aan de laatste twijfel een einde: 3-1.

Forse kritiek op driedubbele wissel

Bij Beerschot stond Plat negentig minuten op het veld. Dean Huiberts (ex-PEC Zwolle) en Martha (overgekomen van Ajax) vielen na ruim tachtig minuten in bij een 2-1 stand.

Commentator Emile Schelvis van Ziggo Sport was niet te spreken over die driedubbele wissel (ook D'Margio Wright-Phillips kwam het veld in). "Daar zal Kuyt niet met een goed gevoel op terugblikken. Met die driedubbele wissel die Kuyt in petto had was in één keer de organisatie kwijt."

LEES OOK: Pijnlijke zaak tussen Dirk Kuyt en Gertrude van Vuuren krijgt nieuw hoofdstuk

Voor Union Sint-Gillis was het de laatste wedstrijd voor de eerste ontmoeting met Slavia Praag in de tweede voorronde van de Champions League. De club hoopt voor het eerst in de historie door te dringen tot de groepsfase van het miljardenbal.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Deblauwe1
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Dus als promovendus moet je net zo goe zijn als het team dat Champions League speelt.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen