Kroes noemt drie Ajacieden die kunnen vertrekken: 'Het grote geld moet morgen komen'

29 augustus 2024, 19:56
Foto: © Ziggo Sport

Het zijn bijzonder drukke voor technisch directeur Alex Kroes van Ajax. Voorafgaand aan de wedstrijd tegen Jagiellonia Bialystok noemt Kroes drie spelers bij naam die kunnen vertrekken: Carlos Forbs, Benjamin Tahirovic en Silvano Vos. Maar daar blijft het mogelijkerwijs niet bij.

“Wij zitten nog steeds in de situatie dat we gaan verkopen of bezig zijn met het verkopen van spelers”, vertelt Kroes aan Ziggo Sport. “Of verhuren, helaas, zeg ik er een beetje bij. Morgen is voor ons een heel belangrijke dag.” Vrijdag sluit de transfermarkt in de grote Europese voetbalcompetities. “De afgelopen dagen waren al erg hectisch. Gelukkig zijn er een aantal transacties al doorgegaan. Morgen verwacht ik ook nog wel wat en misschien vanavond al.”

Artikel gaat verder onder video

Desgevraagd noemt Kroes de namen van spelers die zouden kunnen vertrekken. “Er spelen wel wat zaken rondom Carlos Forbs, Benjamin Tahirovic, over Silvano Vos staat van alles in de media, en misschien nog een of twee dingen die mogelijk kunnen spelen.” Olympique Lyon heeft zich gemeld met een bod op Carlos Forbs: naar verluidt gaat het om vijftien miljoen euro.

'Bod op Forbs is reëel'

“Dat is een reëel bod. Hoe dat verder gaat uitpakken, moeten we zien”, aldus Kroes over Forbs. “Er is ook een andere club geïnteresseerd in hem, dus we zijn er heel druk mee bezig. De window is in Nederland en een paar andere landen nog een paar dagen open, maar het grote geld zal morgen binnen moeten komen”, weet Kroes.

'Er speelt van alles rond Brobbey en Akpom'

Donderdag tekende Wout Weghorst een contract bij Ajax. Luidt dat het vertrek van Brian Brobbey of Chuba Akpom in? “Er spelen allerlei dingen rondom beide spelers, maar of er echt iets gaat gebeuren, dat kun je heel moeilijk voorspellen. Wij hebben Wout niet alleen gehaald omdat een van die twee spitsen per se weg moet. Wij hebben heel veel wedstrijden te gaan in de competities waarin we willen meespelen.”

Daarna wordt Kroes specifiek gevraagd naar Brobbey en Steven Bergwijn. “Daar speelt op dit moment niets concreets. We hopen dat ze laten zien dat ze heel goed kunnen voetballen, wat we allemaal wel weten.” Hij zegt dus dat er ‘allerlei dingen’ spelen rondom Brobbey, maar niets concreets. Of er ook nog spelers bij komen? “Dat is afhankelijk van of er nog iets verkocht gaat worden. Ik heb absoluut een wensenlijst maar zolang wij niet kunnen verkopen, en redelijk goed kunnen verkopen, zullen wij waarschijnlijk niet veel doen.”

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Weghorst onthult bijzondere reden waarom hij met rugnummer 25 gaat spelen

Wout Weghorst gaat bij Ajax spelen met rugnummer 25, zo is na zijn transfer bekend geworden.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

dilima1966
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Dan moet er wel clubs voorbij komen voor die spelers verhuur heeft ajax niets aan en ik zie dat er weinig verkocht worden

Allback
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Als ze Akpom (of Brobbey) niet verkopen is het een fiasco. Die zal dan bijna niets meer spelen terwijl hij zo'n 15 miljoen vertegenwoordigd.

Goku
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

We zullen het zien

kib*
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Binnenkort ?

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen