Kritische Driessen vraagt zich één ding af over transfer Weghorst naar Ajax

29 augustus 2024, 08:26
Foto: © Imago/Talpa/Realtimes

Valentijn Driessen toont zich kritisch op het transferbeleid van Ajax, dat op het punt staat de komst van Wout Weghorst wereldkundig te maken. De chef voetbal van De Telegraaf vraagt zich af waar de Amsterdammers mee bezig zijn, aangezien trainer Francesco Farioli in de personen van Brian Brobbey en Chuba Akpom al twee spitsen tot zijn beschikking heeft.

In een video-item van De Telegraaf gaat Driessen, chef voetbal bij diezelfde ochtendkrant, in op de aanstaande transfer van Weghorst, die zal overkomen van Championship-club Burnley. In een eerder stadium werd de geboren Tukker ook in verband gebracht met FC Twente, maar de duidelijke voorkeur van de international gaat uit naar Amsterdam. "Als je gevraagd wordt door Ajax en Twente dan kiezen negen van de tien spelers voor Ajax en ze spelen weliswaar Europa League, maar dat doet Twente ook", legt Driessen uit. "Het is ook leuk om in de keuken te mogen kijken bij een topclub in Nederland, die in verval is geraakt en waar hij ook kan helpen aan de wederopbouw."

Artikel gaat verder onder video

Presentatrice Karlijn Bernoster vraagt vervolgens of dat ook het plan van Weghorst zelf is. "Nou, daar is Ajax mee bezig", antwoordt Driessen. "Maar ik vraag me af of ze wel weten waar ze mee bezig zijn. Het lijkt namelijk of ze maar wat doen. Je hebt Brobbey en Weghorst en die twee kun je niet samen laten spelen. Akpom moet weg en nu ineens komt Brobbey weer op de markt, want die is ook door Ajax bijna te koop aangeboden. Hij mag ook weg, dus ik weet niet of ze weten wat ze allemaal in huis halen."

Gaat Ajax nog een spits verkopen?

De kans lijkt klein dat Farioli na het sluiten van de zomerse transferperiode nog altijd kan beschikken over zowel Weghorst als Brobbey én Akpom. Waar een vertrek van de 22-jarige Brobbey lange tijd onbespreekbaar was voor Ajax, werd eerder deze week duidelijk dat dat inmiddels niet meer wordt uitgesloten. Op avances van Nottingham Forest, dat naast Feyenoord-spits Santiago Giménez lijkt te grijpen, wenste het kamp-Brobbey echter niet in te gaan. Ook Akpom zou de deur in de Johan Cruijff ArenA na één seizoen alweer achter zich dicht kunnen trekken. Er lijkt momenteel echter geen club bereid aan de vraagprijs van de Amsterdammers te voldoen, waardoor Voetbal International-journalist Tim van Duijn eerder deze week de verwachting uitsprak dat Akpom verhuurd zal gaan worden.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 'Ajax is heel erg afhankelijk geworden van één speler'

Een zorgwekkende conclusie over Ajax, dat erg afhankelijk zou zijn van één basisspeler.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

ERIMIR
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Onder leiding van die Kroes hebben ze ergens de verkeerde afslag genomen en de weg kwijtgeraakt. Het wordt hoog tijd dat de RVC van Ajax ingrijpt.

Sticks
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Als jij ze nou even opbelt gaat dat vast lukken.

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Sticks erimir is tenminste een ajacied die wel dingen ziet. Jij loopt als krotje en nu als sticks en copa etc etc al 2 jaar achter elke nieuweling bij ajax aan. Mislintat was je grote held net als steijn,heitinga ,schreuder ,henderson etcetc . Al 2 jaar lang sla je de plank mis . Dus ffff🤫 zou je sieren

Brigges
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

De RVC moet zelf opgedoekt worden

Copa
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

De verantwoordelijke heren bij Ajax kijken nu gelukkig verder dan morgen. Brobbey of Akpom kan je zomaar kwijt zijn. Nu of in de winterstop. Toen Luuk de Jong terug keerde wilde hij graag naar Ajax, maar men dacht dat hij het niet zou redden en op zijn terugkeer was. Spelers gaan nu gewoon veel langer mee dan vroeger. Weghorst, met zijn instelling kan zeker nog een jaar of drie goed mee. Hij scoort gemakkelijk en zorgt dat anderen vrij komen en ook scoren, hierdoor wordt de druk achterin kleiner. Een UITSTEKENDE zet. Nu moet Rijkhof zich gaan klaarmaken om volgend jaar de eerste spits te worden

ERIMIR
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Ze kijken inderdaad "verder' door een 22-jarige Ajax-spits te laten vertrekken en een 32-jarige a-technische spits te halen. Wat was het beleid van Kroes ook weer toen hij bij Ajax aantrad, eerst verkopen dan kopen. Wat doet hij nu, Weghorst kopen en zit Ajax met 3 spitsen in de maag. Kroes is gewoon de weg kwijt.

Hurricane.
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Ze kijken zeker verder. Allemaal bejaarden met nul restwaarde. Rijkhof die zal weggaan wat een uitstekende zet van hem zal zijn. Die denkt ook zoek het uit de jeugd krijgt hier toch geen kans. En hij heeft nog wel dezelfde neus als van Gaal.

ERIMIR
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Je bent een van de weinigen die het plaatje helder ziet, Hurricane.

Goku
Link gekopieerd!
    10
    + 1
avatar

Copa rot aub op, eerst was je er nog tegen, net als (s)Ticks waait je met alle winden mee. TD had een grote mond alles zo verkocht worden, krijgt niet voor elkaar en nu is verhuren ook goed. Wat als deze spelers niet slagen en volgend seizoen voor de deur staan? wat gebeurt er dan met salarishuis? nee echt vooruit kijken doet die TD. Had dan gewoon de contracten moeten verscheuren en het verlies nemen en van de grond af opbouwen dan was je goed bezig geweest

kib*
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

@Hurricane, Rijkhoff heeft veel kansen gehad, maar hij is geen topper voor Ajax1, zelfs bij Jong-wedstrijden faalde Rijkhoff vaak. Er staan genoeg andere en betere spitsen te trappelen om naar de A1 te gaan. Het Ajax van jongtalenten is weer opgebloeid, mede dankzij Peereboom, die wat mij betreft later de fakkel van Farioli mag overnemen.

kib*
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

@Copa, eens, behalve Rijkhoff hij mag van mij verkocht worden. Betere spitsen bij de talenten zat die in aantocht zijn. Kwestie van 1 1/2 seizoen.

AlleHensAanDek
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Ajax moet dit jaar bij de eerste 3 eindigen. Dat is de hoogste prioriteit. Als je dan voor heel weinig geld een ervaren/gewaardeerde 'storm ram' kunt kopen, die ook nog eens een waanzinnige instelling heeft, en dat kan overbrengen op de jeugdige spelers, dan is dat een 'no brainer'. Brobbey en Akpom hebben ook bewezen dat je daar niet automatisch op kan rekenen elke wedstrijd. Als ze Weghorst tegen NAC erbij hadden gehad, hadden ze een paar hoge ballen in de pot kunnen gooien. Die optie was er nu totaal niet. Dus dit is een uitstekende zet zeker ook gezien de deal.

kib*
Link gekopieerd!
    25
    + 1
avatar

Nu is Valentijn Driessen een gerespecteerde sportjournalist met voetbal als zijn specialiteit. Hij is ook de vaste sportcommentator van VI wat heel wat is. Maar begrijpt Valentijn dan niet dat Weghorst voor veel druk op de verdediging en de keeper van de tegenstander uitoefent door zijn onophoudelijke rushes en bij hoekschoppen en dan wel zodanig dat andere spelers meer ruimte krijgen om te kunnen aanvallen ? Zijn leeftijd ? Wout is de personificatie van een grote sterke Nederlandse man van 33 met de conditie van een 25-jarige. Tot nu toe is het bij Ajax voor, veel te tam. Goede zet van Kroes om Weghorst zo lang in de wachtkamer te houden en dan toe te slaan. Toch geen slechte TD en zakenman die Kroes zoals velen van hem willen doen laten lijken. Van elk inkomend bedrag mag Kroes alleen 40 procent van uitgeven en dat lukte met Wout en Rugani.

Goku
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Wat heeft die verkocht dan dat die 5 miljoen mag uitgeven? Als 5 mil 40% is wat er verkocht is moet men ongeveer 12 mil aan spelers hebben verkocht. dan kan alleen als je het verlies niet meerekent Of een krediet genomen op de spelers die verhuurd zijn wat ze eventueel volgend seizoen kunnen opbrengen?

ERIMIR
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Goku, zoals gezegd die Kroes is de weg helemaal kwijt en kan ook niet rekenen.

kib*
Link gekopieerd!
    26
    + 1
avatar

@goku, alsjeblieft ga TD's van andere clubs niet de maat nemen, je blijft altijd gekleurd in je meningen en wel met zoveel meer kleuren dan een Appel, als het om Ajax of PSV gaat, vooral om Ajax. Je komt dan niet meer serieus over, maar meer als een zeur. Laat voor het gemak de verrichtingen van Te Kloese onder de loep nemen: Stengs en Bylow geprobeerd als gemankeerde spelers kwijt te raken. Inkomsten: 3 maal CL, dus heel veel, wat is er tot nu toe gekocht of gehuurd : Bueno (goede lijkt me), ene Gonzalez (?). Spelers die de afgelopen tijd door jullie supporters als heel heel heel duur werden opgehemeld: Hancko, hoe zit het er mee, Timber Slot wil hem hebben hoe zit het er mee, Gimenez een zichzelf overschattende speler hoe zit het er mee, Geertruida hoe zit het er mee, voor Paixao was er belangstelling hoe zit het er mee ? Jullie kochten Moussa, ben niet van onder de indruk. Mij valt op dat jij altijd op de sites van Ajax verschijnt en je gekleurde reacties op de artikelen los laat, mag maar waarom toch dat verlangen ? Jij hebt een eigen club: Feyenoord bemoei jij je daar dan mee. Ik ben op afstand, want ik heb mijn eigen cluppie, supporter van Ajax, Feyenoord, PSV, AZ en af en toe van dat wisselvallige Twente en Groningen. Ik zou graag willen dat Nederland in Europa goed vertegenwoordigd wordt. Feyenoord gaat nu voor de 3e keer de CL laat, ik zou zeggen ik eis eigenlijk, wordt nu tijd Feyenoord dat jullie eens de kwartfinale of halve finale CL haalt en niet met de hakken over de sloot in de groepsfase blijven hangen. Laat het nu maar eens zien topclub Feyenoord, wordt echt tijd, niet te veel woorden maar nu daden. Geldt ook voor PSV, PSV laat het nu maar zien. Kroes heeft binnen zijn mogelijkheden goed gedaan, het salarishuis bewaakt en kijk uit onderschat de kracht van het nieuwe Ajax niet.

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Goku kibs hoort gewoon bij de krotjesaccounts net als sticks en copa. Altijd dezelfde manier van reageren en taalgebruik . Zie ook weer het gewijs als er kritiek is. Het bemoei je met je eigen club etcetc . Het ventje heeft weer bijval nodig van zijn 'vrienden' 3🤣🤣🤣

kib*
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

@gtsb, nu lees ik weer een reactie van je over krotjesaccounts net als sticks en copa en meer van die vreemde opmerkingen, wat is er precies aan de hand ? Kom op. Begint irritant te worden. Voor alle duidelijkheid, ik ben niet gebonden aan Ajax, Feyenoord, PSV, mijn club speelt in de KKD. Als ik iets over Feyenoord, Ajax, PSV, AZ, Twente, PEC b.v. vind dan geef ik mijn mening. Dit artikel gaat over Weghorst bij Ajax dan reageer ik er op, de volgende keer gaat het over Boscagli, Schouten, Lang en dan ook weer over Gimenez, Stengs, Geertruida voor mijn part over Ivanusec, Priske wat is er fout aan volgens jou ? Wat bedoel jij nou steeds met krotje accounts of sticks of copa ? Ik zit hier pas op deze site, maar wat een raar gedoe allemaal? Ik zit ook op buitenlandse sites, op VP, VI, Voetbalzone, NU, lees ook soccernews maar zo iets als jouw opmerkingen nog nooit meegemaakt.

Sticks
Link gekopieerd!
    23
    + 1
avatar

Woutje Weghorst gaat voor Ajax fijn wat doelpunten maken en ondertussen wordt er bekeken of Akpom of misschien wel Brobbey verkocht of verhuurd kunnen worden. Of zelfs misschien Rijkhoff wel, kan ook. Weghorst zorgt voor reuring, altijd mooi. Misschien moet Driessen ook gewoon eens contact opnemen met Kroes, dan hoeft ie niet steeds te melden dat ie het niet snapt...

21Rudolf21
Link gekopieerd!
    11
    + 1
avatar

Klopt Weghorst geeft zeker reuring. Maar wordt straks ook het lachertje in de eredivisie met zijn theatrale gedrag. Het is natuurlijk niet iemand van het statuur van Persie/ Robben.

kib*
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

@Rudolf, wie van de huidige Feyenoordselectie voldoet aan de statuur van Van Persie en Robben ? Gimenez ha ha ha laat me niet lachen hij gaat de supporters irriteren de komende tijd (nu al kapitaalvernietiging), Moussa ha ha ha, Ueda ? Zerrouki ? Timber ? Paixao ? Hancko ? Geertruida ? Gonzalez ? Hou toch op man met je gezeur, ga lekker je eigen club bestuderen en veel onderzoek doen. Fijne dag, tot de volgende reactie. Laat je club maar in Europa nu al voor de 3e keer zien.

Sticks
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Theatrale gedrag: psycholoog Priske - einde wedstrijd - verplicht kringgesprekje waar spelers echt op zitten te wachten. Doei.

Hurricane.
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Ze halen ze de transferwaarde van brobbey zo wel flink naar beneden. Zeker als je een spits haalt die de voorkeur krijgt boven brobbey van 2,5 miljoen. Brobbey moet 140 miljoen kosten. Dat word een flinke daling want die is tweede keus.

Lorenzo Chiquita
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Kroes ziet het helemaal goed. Geen cent te makken, rendementloze te dure voetballers lekker lozen, Wout de redder maakt Ajax kampioen met die geweldige optimitische trainer, pizzaatje erbij en there we go!

ERIMIR
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Droom maar verder, chiquita banaan.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen