Kritiek op PSV-directeur Stewart: 'Misschien had hij wel tot het gaatje moeten gaan'

18 augustus 2024, 00:17   Bijgewerkt: 18 augustus 2024, 00:22
Foto: © Imago/realtimes

De tafelgasten bij De Eretribune op ESPN tonen zich kritisch op technisch directeur Earnest Stewart van landskampioen PSV. De Amerikaan zit twee weken voor het sluiten van de zomerse transfermarkt met twee verdedigers - Olivier Boscagli en Jordan Teze - die nog maar één jaar vastliggen en zich mogen verheugen in de belangstelling van respectievelijk Brighton & Hove Albion en AS Monaco.

Presentatrice Aletha Leidelmeijer stelt onomwonden dat Teze 'wel echt' gaat vertrekken en vraagt de tafel wat ze van Boscagli verwachten. "Als ze met geld gaan strooien is het, zelfs voor PSV, onmogelijk om spelers écht te behouden en te zeggen 'Nee, dat doen we niet'", zegt Marciano Vink. "En ik denk dat ook voor PSV een bepaald minimum bestaat waarbij ze spelers gewoon moeten laten gaan."

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Teze blijft de gemoederen bezighouden bij PSV: 'Dat zullen we zondag zien'

Jan Joost van Gangelen haalt PSV-trainer Peter Bosz aan, die Boscagli vorige week nog uitvoerig prees en de Fransman zelfs 'technisch de beste speler' noemde waarmee hij ooit gewerkt heeft. Vink haakt in: "Hij heeft zijn diensten voor PSV echt wel bewezen, ik denk dat dit PSV echt niet zonder Boscagli kan. Dus het is voor PSV ook wel wikken en wegen." Hugo Borst spreekt daarop van 'een foutje van Stewart'. "Die had hij echt moeten verlengen", duidt de journalist op de vergeefse pogingen die PSV deed om het contract van Boscagli open te breken. "Je kan een aanbieding doen, maar misschien moet je bij een verdediger wel tot het gaatje gaan. Ook als je weet dat die knurft van een Ramalho, dat je daar ook niks aan had. Dan zou ik afgelopen jaar hebben ingezet op een heel vet contract."

LEES OOK: Boscagli komt met slecht nieuws voor Peter Bosz en PSV

Kees Kwakman oppert dat de huidige situatie ook voorkomen had kunnen worden als PSV tijdig waardige vervangers voor zowel Boscagli als Teze had binnengehaald. "Dan had je ze nu kunnen verkopen. Ik denk dat dat ze nu tegenhoudt, want als ze Teze nú verkopen, dan hebben ze gewoon nul rechtsbacks in de selectie." Borst vult aan: "En dan hebben ze Shurandy Sambo ook nog weggedaan. Die ze eigenlijk nooit een kans hebben gegeven. Ik heb hem een jaar bij Sparta meegemaakt, dat was een hele goede rechtsback. Ik denk dat hij best beter had kunnen worden dan Teze."

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 PSV grijpt mis: voormalig Ajax-ster na persoonlijk akkoord dicht bij transfer naar Napoli

PSV lijkt de komst van een voormalig aanvaller van Ajax uit het hoofd te moeten zetten.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

Sticks
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Kritiek is makkelijk. En wikken en wegen over het wel of niet laten gaan van een speler is de normale gang van zaken in het voetbal. Evenals de inhoud van een nieuw aan te bieden contract. Ik heb de indruk dat Stewart en Psv het gewoon goed voor mekaar hebben.

Parabellum
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Kritiek is makkelijk, maar hoeft niet onterecht te zijn. Als je groepsfase CL wilt spelen én de landstitel moet verdedigen dan kan het niet anders dan dat het achterin geregeld moet zijn. Het tegenovergestelde is waar bij PSV momenteel.

Parabellum
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

PSV gaat hoe dan ook de hoofdprijs betalen voor wie er ook maar naar Eindhoven komt. Dat is de echte tragedie, want andere clubs weten ook waar de zwaktes bij PSV zitten.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen