Kranten staan versteld van ‘bizarre climax’ Ajax: ‘Krankzinnig, ongekend en zelden vertoond’

16 augustus 2024, 07:57
Foto: © Imago

Ajax wist zich donderdagavond op bizarre wijze te plaatsen voor de play-offronde van de Europa League. De Amsterdammers rekenden middels een strafschoppenreeks van 34 penalty’s, met vijf reddingen van Remko Pasveer, af met Panathinaikos. Ook de ochtendkranten wisten niet wat ze zagen.

Het Algemeen Dagblad spreekt van een ‘bizarre climax’. “Ajax heeft zich na een krankzinnige penaltyreeks gekwalificeerd voor de play-offs van de Europa League”, leest het. Ajax mocht daarin Pasveer met vijf reddingen bedanken, maar had het duel volgens de ochtendkrant veel eerder naar zich toe moeten trekken. “Steven Berghuis op de lat, Mika Godts op de paal en Chuba Akpom met de ene na de andere kopbal. Kans op kans miste Ajax. Het leek allemaal niet veel uit te maken, tot de 89ste minuut.”

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Naast Pasveer krijgt nóg een Ajacied veel aandacht: Ajax komt met prachtige tweet

“Pasveer zette Ajax meteen op koers voor de eerste gewonnen serie ooit in Europees verband”, vervolgt het over de strafschoppenserie. De doelman stopte de inzet van Daniele Mancini, waardoor Brobbey het duel met de vijfde penalty van Ajax kon beslissen, maar hij miste. “Het werd nog vele malen gekker, maar ook Traoré en Baas faalden toen iedereen voor de bank en op de tribune klaar stond om te ontploffen.” Na een nieuwe misser van Brobbey was het Anton Gaaei die Ajax de zege bezorgde.

LEES OOK: Ronald de Boer maakt Brian Brobbey belachelijk na missen van twee (!) penalty's

Ook De Telegraaf zag een ‘krankzinnige strafschoppenreeks’ in de Johan Cruijff ArenA, waarmee Ajax het zichzelf ‘onnodig moeizaam’ maakte. Francesco Farioli begon het duel zonder Steven Bergwijn, Brian Brobbey en Bertrand Traoré, maar de Amsterdammers wisten wel goed spel op de mat te leggen. “Na het eerste kwartier was de thuisclub heer en meester en werd na een geduldige opbouw een aantal vloeiende aanvallen op de mat gelegd. Youri Baas was met al zijn balverlies een dissonant”, is de krant kritisch.

LEES OOK: Vilhena gebaart naar Ajax-publiek na rake penalty

“Ongekend en zelden vertoond was deze ontknoping in de Johan Cruijff ArenA”, begint De Volkskrant. “Al die strafschoppen. De serie was de apotheose van een avond die niet ten einde leek te komen. Het zij gezegd: soms swingde Ajax donderdag tegen Panathinaikos.” Toch was dit volgens de krant niet het hele duel het geval. “Soms oogde het spel ouderwets verschrikkelijk”

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Supporters van Ajax schelden Feyenoord uit tijdens duel met Panathinaikos

Supporters van Ajax zongen tijdens de wedstrijd tegen Panathinaikos over Feyenoord.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Sticks
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Krankzinnig is wel een mooi woord voor deze wedstrijd ja. Ajax heeft ongeveer een half uurtje vrij goed gevoetbald maar daar hield het dan ook mee op helaas. De penaltyserie was echt bizar maar wat ben je een held als je maar liefst 5 penalties stopt. Dank aan Pasveer die op z'n 40ste gewoon goed staat te keepen. De beste man bij Ajax. Het was niet best maar ze zijn wél door. Gelukkig maar.

Colin
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Heerlijk ook dat die Gaaei de winnende binnen schiet, die gozer gaat met steeds meer vertrouwen voetballen. Ook Sutalo laat eindelijk zien dat ie kan voetballen. Dus nu snel Rensch verkopen want die is overbodig geworden. Kan je voor dat geld Rugani halen zodat ie op de plek van Baas kan spelen en Baas zich rustig kan ontwikkelen. En wat hebben we Weghorst hard nodig! Die Akpom kan er echt helemaal niks van.

ERIMIR
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Weghorst is net zo slecht als Akpom. Je ruilt de ene slechte speler voor een andere slechte oude speler.

CG
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Ik kan alleen maar zeggen dat Ajax het voor zichzelf moeilijk heeft gemaakt. Vóór de rust had het al 2-0 kunnen zijn. Waarom dan zo moeilijk doen ? !!!

ERIMIR
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Omdat ze geen daadkracht voorin hadden om te scoren.

Copa
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Akpom en Berghuis vielen uit en daarmee viel het licht uit. Het werd schemerig, donker werd het toen spelers hun penalty misten. Donker werd het toen Brobbey voor de tweede keer miste, maar gelukkig had iemand een aansteker bij zich in de vorm van Pasveer Brobbey hoef echter niet in zak en as te zitten, Frank de Boer overkwam== ongeveer==hetzelfde , twee keer missen in een wedstrijd

jurgen😎
Link gekopieerd!
    22
    + 1
avatar

Ajax voelde zich zo comfortabel aan de bal dat ze af en toe op hun achterste lijn de bal aan de tegenstander gaven om de wedstrijd spannender te maken. Interessante strategie. Jep zag er top uit !

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen