Kompany reageert op onthulling over De Ligt: ‘Dat slaat nergens op’

24 augustus 2024, 12:04
Foto: © Imago

Vincent Kompany ontkent dat hij Matthijs de Ligt zijn ‘nummer één verdediger’ heeft genoemd bij Bayern München en dat hij de verdediger niet wilde laten gaan. Tijdens een persmoment van Der Rekordmeister ging de Belgische oefenmeester in op vragen hierover. Ook Max Eberl, sportdirecteur bij Bayern München, reageert op de transfer van De Ligt.

Bayern München nam een kleine twee weken geleden afscheid van De Ligt na hem verkocht te hebben aan Manchester United. De club van trainer Erik ten Hag betaalde zo’n vijftig miljoen euro inclusief bonussen voor de verdediger. Afgelopen week kwam The Athletic met de opmerkelijke onthulling dat Kompany de Nederlandse centrale verdediger helemaal niet kwijtwilde.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Fans Man United zeggen hetzelfde over eerste trainingsbeelden De Ligt en noemen Ajax

Volgens het doorgaans betrouwbare medium zou de Belgische coach De Ligt zijn ‘nummer één verdediger’ hebben genoemd. Kompany zelf ontkracht dat hij deze uitspraak tegenover De Ligt heeft gedaan. “Ik heb dat absoluut niet gezegd", aldus de voormalig verdediger van onder meer Manchester City

LEES OOK: Mazraoui doet boekje open over ploeggenoot: ‘Dan verandert hij in een monster’

Volgens Kompany zou het ‘wel erg stom’ van hem zijn om zoiets te zeggen. “Dit past namelijk helemaal niet bij de plannen die we hebben en hadden voor de selectie, de concurrentiestrijd en het feit dat we iedere positie dubbel bezet willen hebben. Zou ik dan zoiets zeggen tegen een speler die waarschijnlijk zou vertrekken? Dat slaat nergens op”, vervolgt hij.

LEES OOK: Voormalig Manchester United-verdediger twijfelt aan De Ligt: 'Hij moet het laten zien in een moeilijkere competitie’

Ook Eberl gaat in op de transfer van De Ligt en begrijpt het sentiment onder de supporters. “Maar we nemen geen beslissingen op basis van publiekslievelingen. We hebben beslissingen genomen met Kompany over de verdediging, we wilden een linksvoetige verdediger, daarom hebben we Hiroki gecontracteerd”, aldus de directeur. “Je kunt niet met 35 spelers het seizoen ingaan, of met 45 spelers, zoals ze bij Chelsea doen. We hebben geld uitgegeven aan Olise, Palhinha en Hiroki Ito. Als club moet je ook geld genereren."

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 'Ten Hag schakelt door en gaat na De Ligt en Mazraoui achter volgende ex-Ajacied aan'

Manchester United krijgt mogelijk nóg een smaakmaker van het Ajax van 2018/19.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen