Koert Westerman komt tijdens Ajax - Panathinaikos met pijnlijke bijnaam voor Farioli

16 augustus 2024, 11:25   Bijgewerkt: 16 augustus 2024, 11:51
Foto: © Imago

Koert Westerman heeft het donderdagavond tijdens de return tussen Ajax en Panathinaikos in de derde voorronde van de Europa League opgenomen voor Mike Verweij. De verslaggever van De Telegraaf vroeg zich woensdagmiddag op de persconferentie van Ajax af of Francesco Farioli in de tweede wedstrijd tegen de Grieken wél zijn ‘beste elf’ zou opstellen. Westerman zag Farioli opnieuw opvallende keuzes maken en kwam met een pijnlijke bijnaam op de proppen.

Farioli verbaasde vriend en vijand door zijn opstelling voor de eerste competitiewedstrijd tegen sc Heerenveen op liefst zes posities te wijzigen ten opzichte van het heenduel met Panathinaikos een paar dagen ervoor. Brian Brobbey en Bertrand Traoré begonnen in Griekenland al op de bank en moesten het tegen de Friezen eveneens doen met een invalbeurt. Verweij was na de 0-1 zege van Ajax in Athene al kritisch op de keuzes van Farioli en vroeg zich woensdag op de persconferentie dus af of de Italiaan in de return tegen Panathinaikos wél zijn ‘beste’ spelers zou opstellen.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Buitenlanders reageren zeer cynisch op beelden na Ajax - Panathinaikos

Farioli was niet onder de indruk van de vraag van Verweij en counterde dat hij elke wedstrijd zijn ‘beste’ elf laat starten. Farioli en de clubwatcher van De Telegraaf kwamen vervolgens in een kleine discussie terecht. Voor het tweede duel met Panathinaikos greep de Italiaan terug op de basiself uit de heenwedstrijd. Brobbey en Traoré begonnen evenals de in de selectie terugkerende Steven Bergwijn op de bank. De 0-1 uit de heenwedstrijd maakte lang het verschil, maar vlak voor tijd ging het toch nog mis voor Ajax. Tetê schoot de ploegen de verlenging in en uiteindelijk moesten er strafschoppen aan te pas komen.

LEES OOK: Kranten staan versteld van ‘bizarre climax’ Ajax: ‘Krankzinnig, ongekend en zelden vertoond’

In navolging van Wesley Sneijder keek ook Westerman met verbazing naar de keuzes van Farioli. “Collega Mike Verweij werd, ook op dit medium, belachelijk gemaakt om zijn kritiek op het buiten de basis laten van de beste spelers van Ajax door Farioli. Mike had gewoon gelijk”, zo schreef de commentator van ESPN en Viaplay op X, met speciale vermeldingen voor Brobbey, Steven Berghuis (‘nooit wisselen’) en Bergwijn. Westerman voegde er nog een pijnlijke hashtag aan toe: #Fiascoli, een combinatie van fiasco en Farioli. De keuzes van Farioli kwamen Ajax en de trainer uiteindelijk net niet duur te staan. Na een zenuwslopende strafschoppenreeks trokken de Amsterdammers aan het langste eind en kwalificeerden ze zich voor de play-offs van de Europa League.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Ronald de Boer maakt Brian Brobbey belachelijk na missen van twee (!) penalty's

Ajax stootte door naar de play-offronde van de Europa League, maar het is de vraag of Brian Brobbey een goed gevoel overhoudt aan de avond.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

R MN
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Koert Westerman : De loser die alleen maar KeukenKneuzenDivisie-wedstrijden becommentarieerd met ranzige woordgrapjes.

The all blacks
Link gekopieerd!
    23
    + 1
avatar

Als een speler te vroeg begint en loopt een blessure op ,ben je doe voor langere tijd kwijt. Je moet dus niet naar namen kijken maar ook naar fitheid. Lijkt me verstandiger dat Koert zich alleen met darten bezig gaat houden.

Kramer
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Ze zijn allemaal namen g..l. De grote fout van Steijn die alleen maar namen opstelde en niet naar het team keek.

CG
Link gekopieerd!
    11
    + 1
avatar

Over goede dingen worden er geen mededelingen gedaan alleen al om Ajax af te kraken. Ik reken nog wel op verdere verbeteringen in de komende zes weken !!!

Kramer
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Ajax ruimt de bende op en de media wilt dat niet hebben.. dan hebben de flappies niets om over te schrijven. Dus dan maar kritiek blijven leveren

Sticks
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Ajax is interessant media-voer. Dat is toch mooi!

Ajeto!
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Vorig jaar schreeuwde mensen moord en brand dat er wat moest veranderen. Nu is er 1 aangenomen die er wat aan probeert te veranderen en na anderhalve maand komen dit soort kerels die het beter weten. Die Koert Westerman moet zich lekker bij die kroegsport houden. Lekker pijltjes tellen.

Ajax 1960
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

Tuurlijk, de trainer zet zijn carrière op het spel door topfitte sterren niet in de basis te zetten. Brobbey en Bergwijn hebben ook geen vriendjes bij de Televaag.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen