Klopp heeft lovende woorden voor Nederlandse club: 'Al heel jong hield ik van ze'

24 augustus 2024, 13:24
Foto: © Imago

Jurgen Klopp heeft een speciaal plekje in zijn hart voor Ajax, blijkt uit een interview van de trainer bij ESPN. In gesprek met Milan van Dongen heeft hij het onder andere over Jordan Henderson, met wie hij samenwerkte bij Liverpool.

Henderson kwam afgelopen winter over van Al-Ettifaq, na eerder vele jaren bij The Reds onder Klopp te hebben gespeeld. De Engelsman is nu aanvoerder bij Ajax. "Nee, dat was geen verrassing voor me", reageert Klopp. "Hendo is een van de belangrijkste spelers die ik ooit gecoacht heb. Fantastische jongen, indrukwekkend hoe hij leiding geeft, echt een goede speler. Ik hoop dat hij het goed doet bij Ajax."

Artikel gaat verder onder video

Ook weet de Duitse trainer hoe de pers in Nederland met voetballers en coaches omgaat. "Ik denk niet dat de Eredivisie heel makkelijk is. Als je bij Ajax bent en je niet wint, verbergen jullie (de Nederlandse pers, red.) je meningen niet, op zijn zachts gezegd. En het is slechts voetbal, dat moeten we niet vergeten. Ik heb met Nederlanders samengewerkt, ik weet hoe jullie in elkaar steken."

LEES OOK: Klopp steekt loftrompet over opvolger Slot: 'Een geweldige trainer, een topuitkomst'

Verder laat Klopp nog weten dat hij al van jongs af aan naar Ajax opkeek. "Ik wens Ajax het beste. Ik heb altijd van die club gehouden, als kind al. Oké, misschien niet als kind, maar als tiener wel. Ajax was toen groot, groot, groot. Dat was geweldig. Mooie kleuren ook, rood en wit."

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 'Ajax is heel erg afhankelijk geworden van één speler'

Een zorgwekkende conclusie over Ajax, dat erg afhankelijk zou zijn van één basisspeler.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

PassievoorAjax
Link gekopieerd!
    34
    + 1
avatar

Kom naar Ajax. We kunnen een trainer als Klopp goed gebruiken.

AjaxAmsterdam34
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Ja want het ligt natuurlijk aan de trainer volgens mij ligt het aan van der Sar en zijn bende die hij naar binnen heeft gehaald.. zelfs met klopp krijg je deze zooi niet aan de praat.

kib*
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Spontane en uit het hart gegrepen liefde van Klopp voor Ajax. Mooi toch als een grote man als Klopp respect voor een Nederlandse club heeft. Naast Ajax zijn er gelukkig ook nog Feyenoord en PSV.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen