Kijkers zijn Driessen beu na opmerkelijk optreden in De Oranjezomer: 'Niet serieus te nemen'

8 augustus 2024, 15:20
Foto: © Talpa

Het optreden van Valentijn Driessen woensdagavond in De Oranjezomer is niet onopgemerkt gebleven. De verslaggever van De Telegraaf baarde nogal wat opzien met zijn uitspraken over de Olympische Spelen. Zo noemde Driessen het toernooi in Parijs onder meer ‘het feest van de B-sporten’ en plaatste hij zijn vraagtekens bij de reactie van springruiter Maikel van der Vleuten nadat hij brons had gewonnen.

Driessen is regelmatig te gast bij Vandaag Inside en maakte woensdagavond dus zijn opwachting in De Oranjezomer. De verslaggever was de afgelopen periode minder in beeld vanwege een vakantie in de Verenigde Staten. Daar heeft hij de Olympische Spelen zo goed mogelijk op de voet geprobeerd te volgen. Erg onder de indruk van de prestaties van TeamNL is hij niet. Over Femke Bol is hij weliswaar te spreken, maar over het algemeen heeft hij geen hoge pet op van het toernooi. Er komen natuurlijk ook heel veel B-sporten voorbij. Het is vaak een feest van de B-sporten, zo zei Driessen onder meer.

Artikel gaat verder onder video

Presentatrice Hélène Hendriks en vaste gast Jack van Gelder konden zich weliswaar niet vinden in die uitspraak van Driessen, maar laatstgenoemde bleef bij zijn mening. Driessen vindt dat er vanuit het Nederlandse team hoge verwachtingen worden gecreëerd, maar verbaast zich dan over de reactie van Van der Vleuten nadat hij zich dinsdag verzekerde van de bronzen plak. Die gaat helemaal huilen en door het lint. Dan denk ik: ja, dat gaat me wel iets te ver. Hendriks probeerde Driessen nog van mening te doen veranderen, maar dat bleek onmogelijk.

LEES OOK: Driessen belooft Ajax in elk geval één aanwinst: ‘Ja, die komt’

Op social media is met veel verbazing gereageerd op de uitlatingen van Driessen over de Olympische Spelen. Men is over het algemeen niet onder de indruk van Driessen. Valentijn is ook B-categorie onder de journalisten dus hoeven we gelukkig niet al te serieus te nemen, zo schrijft iemand. Een ander vindt het jammer dat De Oranjezomer en ook Vandaag Inside ‘deze zuurpruim’ blijven uitnodigen. Had beter een paar weken langer op vakantie kunnen blijven! en die kan beter nooit meer terugkomen van vakantie, zijn andere reacties onder een post van Vandaag Inside op X.

LEES OOK: Hélène Hendriks en Jack van Gelder krijgen ongenadig harde veeg uit de pan van dezelfde BN'er

De opmerkingen van Driessen stuiten overigens niet enkel op weerstand. Er zijn ook kijkers die zich wel degelijk kunnen vinden in de mening van de journalist. Snap het punt zeker van Valentijn. De Spelen zouden terug moeten gaan naar hoe het is begonnen. Atletische sporten. Ook zou iedere sport waarbij de Spelen niet het hoogste podium zijn niet deel moeten nemen. Voetbal en tennis zijn hier een voorbeeld van, zo schrijft iemand. Driessen erkende woensdagavond in De Oranjezomer dat voetbal op de Olympische Spelen ook zeker een ‘B-sport’ is.

Bekijk het fragment met Driessen hieronder.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Vandaag Inside hakt in op Virgil van Dijk: 'Hij stoort me het meest van allemaal'

Virgil van Dijk ontvangt snoeiharde kritiek in de uitzending van Vandaag Inside Oranje.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Copa
Link gekopieerd!
    26
    + 1
avatar

haha Driessen is intelligenter dan velen denken. Hij weet dat je aandacht krijgt door zwaar tegen de massa in te gaan. Als hij meeloopt in de euforie valt hij niet op. Hij heeft dan ook een goede leermeester in Derkzen gehad Ik lees in dit artikel dat Jack van Gelder vast gast is. Haha. Nog even een schnabbel pakken en Helen Hendricks heeft het maar te pikken

FROIO
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Klopt wat je zegt Copa. Als je je maar debiel genoeg gedraagt, niveau nul aan kunt en verder nietszeggend bent, krijg je een groter podium. Het begon met de Tokkies. Dat sloeg aan. En nu zitten we met Driessen, Derksen, Gijp en Borst. En dan zie ik de Tokkies nog als slachtoffer van gewetenloze omroep pooiers. Die anderen hoereren zich zelf voor veel geld.

Goku
Link gekopieerd!
    23
    + 1
avatar

Ben het wel eens met de zuurpruim. Heel veel sporten wordt er 4 jaar niet nagekeken en nu staan ze in de spotlight zoals roeien, boogschieten, baanwielrennen, breakdance, paardensport en ga zomaar door. Waarom wordt het niet uitgezonden, omdat er een hele kleine groep er nakijkt. Conclusie B categorie.....

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    26
    + 1
avatar

Ik ben zeker geen driessen fan . Maar moet wel lachen om al die mensen die als ze het ergens niet mee eens zijn ,alles willen cancelen en totaal niet luisteren wat hij zegt . In deze heeft hij best een punt. Iedereen is nu zo os maar straks als het afgelopen is . Is de grote meerderheid van de mensen niet meer met al die sporten bezig . Dat is gewoon een feit . B en c sporten heeft niks met kunde etcetc te maken maar met de grote van een sport . Voor de rest over sommige prestatie dat is zijn mening . Dan zet hij zichzelf bij veel mensen voor schut . Maar om dan zo te reageren ,en willen dat hij weggaat . Zegt ook wat over die mensen zelf .

BENNINK24
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Met iedereen mee lullen , dat wat hendriks, en al die andere niks nutten doen !!! Er zir wel wat in wat die Driessen zegt !!! maar iedereen zal best hun stinkende best doen !!! Maar in de meeste gevallen, net niet !!!

gjverheijden
Link gekopieerd!
    17
    + 1
avatar

Driessen is een Zuurpruim maar wel een intelligente Zuurpruim. Heeft helemaal gelijk ... B en C sporten komen niet meer aan bod na de OS op tv en degene die wel worden uitgezonden wordt niet naar gekeken. Een Zuurpruim krijgt aandacht en de meelopers (Helene en Jack) krijgen de Gunfactor. Dus al die Droeftoeters hier die een andere mening hebben en hem willen Cancellen omdat hij een andere mening hebben. Maak niet van jouw Verwachting ... mijn Verplichting

Anthonio
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Driessen heeft het over B sporten,maar ik vind zowiezo ook het kijken naar sport een zinloze bezigheid .Inclusief voetbal en tennis. Alleen al de krankzinnige bedragen die daar in rond gaan zouden verboden moeten worden. Sporten moet je niet naar kijken,maar zelf doen.Dan heeft sport m.i. pad recht van bestaan en nut.Daarnaast zijn ook veel spirten volkomen onzinnig. Denk aan het stompzinnige rondjes rijden in formyle 1.

NNB
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Wat moet die man dan zelf nog. nooit wat gepresenteerd behalve dan elke dag met die zelfde kop voor de spiegel staan en denken wie of wat zal ik vandaag weer eens afzeiken. Maar ja je moet toch ergens je brood mee verdienen.

Zekergeenschuilnaam
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Voetbal met veredelde jeugdelftallen hoort wat mij betreft inderdaad niet op de OS thuis. Tennis is dan weer een extreem slecht voorbeeld: de finale ging tussen misschien wel de grootste tennisser aller tijden (Djokovic) en het grootste talent aller tijden (Alcaraz). De emotie na afloop bij Djokovic zegt meer dan genoeg over hoe belangrijk dit toernooi voor hem was.

donny dutchmen
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Mogen mensen nog een eigen mening hebben of moeten we nu op alle slakken zout gaan leggen. Accepteer dat je het niet eens bent met zijn mening, en denk er het jouwe van. Verder gaat het leven gewoon door. Dus ik zou zeggen.. Get a life!

wilhelm
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Driessen niet meer uit nodigen want dan verlies je al meer kijkers,mag ik vragen aan Helen Hendricks heb jij eigenlijk wel wat te zeggen ,is het zo dat de heren die boven je staan zeggen nou morgen komt Driesseen in je programma en dan krijg je Johan Derkzen ook zo'n achtelijk figuur die hoort bij de oude gaarde ,over al op en aan merkingen maar iets zinnigs zegggen ho maar .Zo word het het nul komma nul niveau,en dan die van der Gijp die hoort ook bij die oudemannen thuis ,net als die slijmbal van een Hugo Borst nee ik kijk al niet meer waardeloos

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen