Kenneth Perez had zes (!) kaarten willen zien in minuut 9 bij PSV - Feyenoord

4 augustus 2024, 19:08
Foto: © ESPN

Als het aan Kenneth Perez had gelegen, zouden diverse spelers van Feyenoord zondagavond een gele kaart hebben gekregen na de 1-0 van PSV in de strijd om de Johan Cruijff Schaal. Een groot deel van het elftal beklaagde zich over een arbitraal besluit, maar alleen doelman Timon Wellenreuther werd de gele kaart getoond om zijn protest.

Vanaf dit seizoen mogen alleen aanvoerders zich nog bekommeren om een beslissing bij de scheidsrechters. Zodra een andere speler op het veld commentaar heeft op de leiding, volgt in principe een gele kaart. Maar na het doelpunt van Lang in de negende minuut meldden zich behalve aanvoerder Lutsharel Geertruida ook Thomas Beelen, Marcos López, Igor Paixão, Santiago Giménez, Gjivai Zechiël en Bart Nieuwkoop bij arbiter Jeroen Manschot.

Artikel gaat verder onder video

Volg de strijd om de Johan Cruijff Schaal tussen PSV en Feyenoord in ons liveverslag!

“We hebben toch afgesproken dat alleen de aanvoerder tegen de scheidsrechter mag praten? Ik zie hier vijf of zes mensen!”, zegt Perez in de pauze van de wedstrijd. “Het ligt niet aan de spelers, maar aan de scheidsrechter, die hier geen paal en perk aan stelt. Toon eens persoonlijkheid, kom op man! Dit is afgesproken! Iedereen loopt maar tegen hem te zeuren, en hij staat erbij van: ‘Ja ja ja ja ja…’”

Ook Karim El Ahmadi had gehoopt dat Manschot zou strooien met kaarten.  “Als hij ermee begint, is het ook een signaal naar de volgende scheidsrechter.”

De spelers van Feyenoord waren woest, want Ramiz Zerrouki lag geblesseerd op de grond voorafgaand aan de 1-0. Na een botsing met Malik Tillman ging Zerrouki naar de grond binnen de middencirkel. Tillman leek een kleine trap te geven. Zerrouki sloeg met zijn hand op de grond en liet daarmee blijken pijn te hebben, maar scheidsrechter Manschot liet doorvoetballen. Uit de daaropvolgende aanval werd Lang in de diepte aangespeeld en schoot hij raak in de linkerbovenhoek.

© ESPN

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Feyenoord-fans zien één lichtpunt tegen Benfica: ‘Misdaad als hij op de bank belandt’

Feyenoord speelde een overwegend kansloze oefenwedstrijd tegen Benfica, maar de supporters van de club zagen wel één lichtpunt.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen