‘Keeperskwestie Feyenoord opgelost: dit is de eerste keuze van Priske’

4 augustus 2024, 14:46   Bijgewerkt: 4 augustus 2024, 16:07
Foto: © Imago/Realtimes

Timon Wellenreuther zal het seizoen beginnen als eerste doelman van Feyenoord, zo weet het doorgaans betrouwbare 1908.nl. De Duitser troeft daarmee Justin Bijlow af, die de afgelopen jaren steevast eerste keuze was in De Kuip.

Nieuwe trainer Brian Priske wilde zich tot dusver niet uitlaten over wie zijn eerste keuze onder de lat zou worden. De Deen liet vrijdagmiddag op de persconferentie weten dat hij wel al een beslissing zou hebben genomen, maar dat hij die nog niet met het publiek wilde delen. Het lijkt er dus op dat Wellenreuther de strijd om een plek onder de lat heeft gewonnen.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Verhuur Buonanotte aan Feyenoord ‘geen uitgemaakte zaak’, ook alternatief besproken

Volgens bovengenoemd medium is de deelname van Bijlow aan het Europees kampioenschap, waar hij als derde keuze op de bank zat, een van de redenen voor Priske om voor Wellenreuther te kiezen. Bijlow kon namelijk pas later in de voorbereiding aansluiten bij de Rotterdammers. De Oranje-international weet zich te schikken in zijn nieuwe rol van tweede doelman.

LEES OOK: Verbazing over gebrek aan leegloop bij Feyenoord: ‘Begrijp niet dat hij hier nog speelt’

Wellenreuther maakte twee jaar geleden op huurbasis de overstap naar Feyenoord, dat hem afgelopen zomer definitief overnam van Anderlecht. In zijn eerste twee seizoenen in De Kuip gold de Duitser als tweede keuze achter Bijlow, maar mede door veel blessureleed van laatstgenoemde kwam de Duitser al veertig duels in actie. Daarin wist hij veel indruk te maken, terwijl hij zestien keer zijn doel schoonhield en 37 keer moest incasseren. Zondagavond om 18.00 uur zal Wellenreuther in de basis staan wanneer Feyenoord het in Eindhoven tegen PSV opneemt in de strijd om de Johan Cruijff Schaal.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Feyenoord-fans zien één lichtpunt tegen Benfica: ‘Misdaad als hij op de bank belandt’

Feyenoord speelde een overwegend kansloze oefenwedstrijd tegen Benfica, maar de supporters van de club zagen wel één lichtpunt.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Klantenservice
Link gekopieerd!
    22
    + 1
avatar

Tja, is maar net wat je voorkeur heeft; Ik vind Bijlow erg sterk in het uitkomen en verkleinen van zijn goal, maar heeft af en toe een moment van onoplettendheid. Daarnaast ook zijn blessuregevoeligheid. Wellenreuther vind ik sterk op de lijn, maar onzeker/minder sterk ogen in het uitkomen. Ook vind ik hem onder druk wat onrustig. Een keuze maken op sterke en zwakke punten vind ik beter, dan een keuze maken omdat iemand door een EK wat later is aangesloten. Hij heeft hem inmiddels aardig kunnen bekijken en ook naar afgelopen seizoen kunnen kijken. Al is deze reden natuurlijk nog een gerucht, want de bron zit er ook regelmatig naast. We gaan het zien, is voor beide wat te zeggen.

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Mee een eens . Vond wellenreuther in de laatste wedstrijden van het seizoen ook onrustig

boyke
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Als ik Bijlow was zou ik heel snel weg zijn uit de zijn geliefde Kuip en zijn geliefde supporters. Deze jongen moet geen 2e keeper zijn daar is hij veel te goed voor. Zoals klantservice het omschrijft is het heel duidelijk en wat gaat er nu gebeuren?? ze hebben al een keeper laten gaan en nummer 2 gaat nu ook vertrekken en hopelijk naar een club waar hij zijn waarde kracht kan tonen. Een betere keeper als Bijlow loopt er in Nederland niet rond. Jammer voor een echte Feyenoord man dat hij mogelijk kiest om weg te gaan en aan zijn eigen denkt en Feyenoord het nakijken geeft.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen