Johan Derksen baalt van 'ontzettend lullige samenloop van omstandigheden' bij Vandaag Inside

22 augustus 2024, 21:59   Bijgewerkt: 22 augustus 2024, 22:31
Foto: © Talpa

De uitzending van Vandaag Inside van donderdagavond begon met een kleine verrassing. Na een storm van kritiek op de nieuwe leader die afgelopen maandag werd geïntroduceerd, werd de SBS-talkshow na drie afleveringen weer ingeleid door de 'oude' variant. Johan Derksen spreekt van een 'ontzettend lullige samenloop van omstandigheden'.

De nieuwe leader was een stuk 'moderner'. Het vaste drietal van het programma, Wilfred Genee, René van der Gijp en Derksen werd erin verbeeld door voor hen kenmerkende voorwerpen, zoals de bril van Van der Gijp en de eeuwige sigaar van Derksen. Laatstgenoemde voelde zich dinsdag, bij de tweede aflevering van het seizoen al genoodzaakt zich uit te spreken: "Ik wil even wat zeggen, want zonder dat wij het wisten, is er een nieuwe leader gemaakt. Wij hoeven hier niet alles voor het zeggen te hebben, maar ik vond die andere leader uitstekend", sprak De Snor destijds.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Wilfred Genee onthult live in uitzending opvallende clausule in contract René van der Gijp

In de uitzending van donderdag blijkt dat de nieuwe leader geen lang leven beschoren is geweest, iets waar Derksen in de uitzending van woensdag overigens al op hintte. De oud-hoofdredacteur van Voetbal International sprak toen onder meer van een 'wanproduct', dat dus weer is vervangen door de gebruikelijke beelden.

LEES OOK: Johan Derksen kraakt opmerkelijke commercial met Wim Kieft: 'Niet geschikt om cabaret van te maken'

"Ik vond die andere eigenlijk toch misschien wel mooier", opent Genee de uitzending van donderdag vervolgens met een grap. Derksen gaat er serieus op in: "Nu ik 'm zie denk ik: 'Die ander is moderner', die is beter, ja. We zijn te voorbarig geweest. Het is een ontzettend lullige samenloop van omstandigheden. Eén van onze naaste medewerkers heeft dit gedaan, om ons te verrassen, en wij vinden het kut." Genee trekt vervolgens het boetekleed aan en vertelt dat hijzelf bij een redactievergadering in maart 'naar het schijnt' zijn goedkeuring voor een nieuwe leader te hebben gegeven. Derksen wast zijn handen in onschuld: "Dan zit ik al bij Zwolle", grapt de journalist over zijn dagelijkse terugreis naar het Drentse Grolloo.

Bekijk hieronder de hele opening van Vandaag Inside van donderdag

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 De heftigste rel ooit bij Vandaag Inside: 'Ze scholden elkaar na afloop de huid vol'

Na zestien jaar als eindredacteur is Jan Hillenius niet meer verbonden aan het programma Vandaag Inside. Hij doet nu een boekje open.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen