Jens Mathijsen (16), zoon van Joris, kent merkwaardig debuut in De Kuip

10 augustus 2024, 20:32   Bijgewerkt: 10 augustus 2024, 20:46
Foto: © ESPN

Jens Mathijsen heeft een curieus debuut in het betaald voetbal achter de rug. De zestienjarige zoon van Joris Mathijsen kwam zaterdag als invaller binnen de lijnen tijdens FeyenoordWillem II (1-1) en pakte al na achttien seconden een gele kaart.

Mathijsen maakte een minuut voor tijd zijn entree bij Willem II als vervanger van doelpuntmaker Kyan Vaesen. Vervolgens kreeg Mathijsen direct de bal in de handen om een ingooi te nemen. De zestienjarige verdediger wierp de bal vervolgens in de handen van ploeggenoot Valentino Vermeulen, die uiteindelijk de ingooi nam.

Artikel gaat verder onder video

Scheidsrechter Dennis Higler zag de actie van Mathijsen als tijdrekken en deelde hem zijn eerste gele kaart uit. Een curieus moment voor de jongeling, bij wie evenwel de blijdschap zal overheersen na zijn debuut. Hij trad in de voetsporen van zijn vader, die tussen 1998 en 2004 voor Willem II speelde. Bovendien speelde Joris Mathijsen tussen 2012 en 2015 in het shirt van Feyenoord in De Kuip, het stadion waarin zoon Jens debuteerde.

LEES OOK: Voetbalfans verbijsterd: geen VAR in tweede helft Feyenoord - Willem II

Joris Mathijsen trots op zijn zoon

Jens maakte in de voorbereiding al wat minuten, dus zijn officiële profdebuut kwam niet uit de lucht vallen. In een interview met het Brabants Dagblad zei hij eerder deze week dat zijn vader trots is. “Hij had trouwens niet verwacht dat ik tegen Bristol City zou mogen spelen, haha. En ikzelf ook niet, dat hoorde ik pas vlak voordat we naar Engeland vertrokken. Maar hij leeft met me mee en helpt me met allerlei dingen. Als ik een keer een wat mindere wedstrijd speel, dan kan hij natuurlijk perfect aangeven wat er beter kon. En hij kon me ook een beetje vertellen wat ik bij het eerste kon verwachten.”

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Wassim Essanoussi verlaat Feyenoord en verschijnt direct in shirt van Ajax

Wassim Essanoussi heeft zich niet populair gemaakt bij de supporters van Feyenoord.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

Laurens1
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Ach Dennis Hitler, wil zich meteen profileren als één van de mindere arbiters op de Nederlandse velden, net zo zielig als die kaart!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen