‘Hoffenheim heeft veelbesproken Mislintat-aankoop van Ajax op de korrel’

18 augustus 2024, 10:57   Bijgewerkt: 18 augustus 2024, 11:07
Foto: © Imago

Anton Gaaei staat in de belangstelling van het Duitse TSG Hoffenheim, weet Kicker te melden. De 21-jarige Deen wordt bij de Duitse Bundesliga-club als een van de kandidaten om de rechtsbackpositie te versterken.

Gaaei maakte vorig jaar in de zomerse transferwindow voor zo’n 4,5 miljoen euro de overstap van het Deense Viborg naar Ajax. De aankoop van toenmalig technisch directeur Sven Mislintat heeft in Amsterdam nog geen denderende indruk achter kunnen laten, al was de jonge Deen wel beslissend in de penaltyreeks in de derde voorronde van de Europa League tegen Panathinaikos.

Artikel gaat verder onder video

Toch heeft de jongeling genoeg weten te imponeren om de interesse van Hoffenheim te wekken. De Duitse club is op zoek naar extra rechtsback omdat het met de 32-jarige Pavel Kaderabek slechts over een rechtervleugelverdediger beschikt. Hoffenheim eindigde afgelopen seizoen op een zevende plaats in de Bundesliga en mag daardoor de Europa League in. Met het oog op het dubbele programma vanaf eind september willen de Duitsers graag versterking op die positie.

LEES OOK: Henderson legt uit waarom Gaaei de beslissende penalty nam bij Ajax

Gaaei kende bij Ajax een allerminst gelukkig eerst seizoen. De 21-jarige rechtsback werd afgelopen seizoen tot tweemaal toe al voor rust gewisseld bij de Amsterdammers. Eerst slachtofferde Maurice Steijn de verdediger na een gigantische blunder tegen Feyenoord, waarna John van 't Schip Gaaei tegen AZ voor de thee van het veld haalde.

LEES OOK: Naast Pasveer krijgt nóg een Ajacied veel aandacht: Ajax komt met prachtige tweet

De jongeling kreeg een storm aan kritiek, ook op social media, waarna hij besloot om zijn Instagram te verwijderen. Aan het einde van het seizoen herpakte Gaaei zich en speelde hij enkele goede wedstrijden. Hoewel de verdediger het dit seizoen voornamelijk met invalbeurten moet doen, lijkt hij deze lijn wel door te trekken. Zo was Gaaei afgelopen donderdag samen met doelman Remko Pasveer de grote held door in de 34 penalty's durende strafschoppenserie tweemaal raak te schieten, waarvan de laatste de beslissende was.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Ajax stuurt aan op vertrek: ‘Hij móét eigenlijk weg’

Een basisspeler van Ajax 'moet eigenlijk weg', stelt ESPN-verslaggever Cristian Willaert.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

Copa
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Ook hij zal, als hij wordt verkocht, voor meer of hetzelfde weggaan, als hij gekocht is. Allemaal miskopen? Niet wat transferwaarde betreft, wel door het mislopen van CL en misschien EL Lag dit aan de spelers? Lag dit aan Stein? Lag dit aan een, zoals Misinlat hen noemde een boulevardblad? Het laatste zou een beetje waar kunnen zijn, door alsmaar negatief te berichten beïnvloedt je mensen Stein heeft gruwelijk gefaald. Reden? Koos de kant van de pers, die heus niet hem wilde helpen. Waarom hij dit deed is gissen. Misschien chantage door de zelfde krant Gaai is onder de nieuwe trainer en het feit dat hij gewend is fors vooruit gegaan Als hij vertrekt is Tete weer welkom. Rensch is multi inzetbaar, maar ook blessuregevoelig

Goku
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Copa, wie zijn er dan verkocht? Volgens mij worden de meeste verhuurd, met geen verplichte koopoptie

Sticks
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Ik zit er een beetje dubbel in. Aan de ene kant kun je zeggen dat hij zich aan het verbeteren is, aan de andere kant vraag ik me af of hij genoeg niveau haalt voor de club. Tijd is een beetje de vijand van Ajax wat dat betreft. Het ligt er ook aan voor hoeveel je hem van de hand kunt doen. Wat die penalties tegen Panathinaikos betreft, dat vond ik wel heel mooi voor hem.

Colin
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Ze mogen Rensch hebben. Gaaei is beter dan Rensch en gaat over 2 jaar weg voor €20miljoen. Word echt een publiekslieveling let maar op.

Sticks
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

Hij is zeker beter dan Rensch ja. Die is echt Ajax-onwaardig.

Kramer
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Weet niet wat die jongen zelf wilt.. hij is wel sterk in ze kop tenminste. Basis speler is het niet en misschien wel nooit maar voor de breedte is het geen verkeerde want zelfs als rechtsbuiten geeft i knappe voorzetten. Maar hoe iedereen hem vorig seizoen kapot heeft gemaakt, dan vraag je je af of die nog wel een x een fout mag maken voordat ze hem weer neersabelen.

Goku
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Hij speeld beter dan vorig seizoen. Heb het hier al vaker geroepen, dat sommige spelers kunnen gaan verrassen

Allback
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Gaaei is de slechtste aankoop geweest van alle aankopen. Die moet bovenaan de lijst staan om te verkopen.

CG
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Ik dacht dat hij met een zéér sterke verbetering bezig is. Daar heeft iedereen mee te maken. Ik twijfel of hij weg moet !!!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen