'Heel logisch dat Te Kloese zegt: 'Ik weet niet wat jullie hier komen doen''

2 augustus 2024, 19:20
Foto: © Imago

Marcel van der Kraan vindt het heel logisch dat Feyenoord Dávid Hancko niet tegen het huidige bod van Atlético wil verkopen. Volgens de journalist van De Telegraaf speelt de club uit Madrid dit spelletje vaker zo, maar moeten de Rotterdammers gewoon voet bij stuk houden en wachten op een bod van boven de dertig miljoen euro.

Van der Kraan vergelijkt de Slowaakse verdediger met een recente aankoop van Manchester United. "Die Yoro, die niemand heeft hem nog zien spelen, heeft zestig miljoen gekost. Geen minuten op het EK, nog niks bewezen. En dan komt Atlético Madrid met eerst vijftien en uiteindelijk twintig miljoen voor Hancko. Dan is het toch logisch dat Feyenoord dan nee zegt. Ik denk dat hij 35, 40 miljoen euro kan opbrengen. Als je ziet wat hij al gepresteerd heeft: hij heeft Champions League gespeeld, is kampioen geworden, heeft op het EK alle wedstrijden meegedaan en was daar een van de beste verdedigers. Vergelijk dat even met alle spelers die voor miljoenen worden verkocht in Europa."

Artikel gaat verder onder video

De journalist snapt de houding van Feyenoord zeer goed. "Heel logisch en normaal dat Te Kloese zegt: 'Ik weet niet wat jullie komen doen'. Ik ga ervanuit dat hij tegen de zaakwaarnemer van Hancko heeft gezegd: 'Jongens, ik weet dat jullie hem die kant op willen duwen, maar laat Atlético eerst maar eens met een normaal bod komen.'" Mike Verweij geeft vervolgens een voorbeeld van een speler die uit de Eredivisie vertrok voor een flink bedrag. "Jurrien Timber is ook gewoon voor veertig miljoen naar Arsenal gegaan met maximaal vijf miljoen euro aan bonussen. En Matthijs de Ligt ging nog voor veel meer. Ik vind het ook volkomen logisch dat Feyenoord hieraan vasthoudt. Nu gaat ook Marca, de grote Spaanse sportkrant, zich ermee bemoeien. Zij zeggen dat ondanks het getrek van Hancko bij de clubleiding, Feyenoord aan zijn standpunt vasthoudt. Volgens hen zou Atlético ook verder kijken, maar die komen echt wel terug voor deze speler."

LEES OOK: ‘Atlético Madrid is harde opstelling van Feyenoord zat en kijkt naar alternatief voor Hancko’

Volgens Van der Kraan gaat het hier om een tactiek die de Spaanse club vaker hanteert. "Atlético Madrid heeft een reputatie in Spanje, dat ze een speler eerst het hoofd op hol brengen met een geweldig salaris. Daarna laten ze de agenten bij de club het werk doen. Dan komen ze met een bod dat ver onder de marktwaarde zit. De speler gaat dan muiten, dus ze willen eigenlijk dat die de transfer dan forceert. Die tactiek hebben ze ook bij Le Normand toegepast, die vorige week naar de club kwam. Diens werkgever (Real Sociedad, red.) was woest dat ze die je jongen het hoofd helemaal op hol hebben gebracht. Het zijn ondeugende bestuursleden en directeuren, die nooit de hoofdprijs willen betalen."

Verder moeten de Rotterdammers ook hard zijn richting Atlético volgens Van der Kraan en het 'nu of nooit'-principe hanteren, "Ik denk ook dat Feyenoord op een gegeven moment zegt: we doen niks meer in de laatste week. Stel nou dat ze wel de prijs krijgen die ze willen: 35, 40 miljoen. En dan moet je drie dagen voor het sluiten van de window een vergelijkbare speler gaan halen. Daar vraagt die club dan ook weer de hoofdprijs voor, bijvoorbeeld 25 miljoen. Dan houd je tien miljoen over. Je moet tegen clubs zeggen: je kunt hem nu kopen, straks niet meer. Of dan moet het 60 miljoen worden."

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Feyenoord-fans zien één lichtpunt tegen Benfica: ‘Misdaad als hij op de bank belandt’

Feyenoord speelde een overwegend kansloze oefenwedstrijd tegen Benfica, maar de supporters van de club zagen wel één lichtpunt.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

Copa
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Logisch? Aan een kant wel aan de andere kant kan het pootje stijf houden ervoor zorgen dat zo'n speler de sfeer verpest en nieuwe spelers niet zo snel zullen komen. Het effect reikt verder dan deze man denkt Bovendien moet hij Ajax en Feyenoord niet vergelijken. Ajax heeft/had een grote naam. Feyenoord is deze aan het opbouwen

kib*
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Ik had eerder gemeld dat Atletico Feyenoord aan het lijntje hield/houdt. Zaken doe is keihard. Wat erger is dat men bij de Feyenoord-entourage denkt Hancko voor een bepaal bedrag te verkopen is, ik help hen met dromen.

FCJel
Link gekopieerd!
    10
    + 1
avatar

Ga jij Dennis te Kloese iets uitleggen over hard zakendoen? Misschien kunnen we de door jouw 12 maanden geleden bestempelde ‘meesteronderhandelaar’ om advies vragen? Hoe heet hij ook alweer? Mislintat of iets dergelijks?

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Fc jel en het jaar er voor was hij ook al zo zeker over de technische mensen bij ajax. Krotje en zijn rebellenclub/relnichten accountjes heeft nooit wat goed . Het is puur uitlokken/frustratie/haat en dan straks weer huilen dat mensen wat zeggen over zijn club . Nu loopt hij weer als een hondje achter kroes aan . En als die faalt wist hij dat allang. Zo werkt meneertje jank

Goku
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Lekker volhouden Feyenoord / ten Kloese, laat de rest maar lulllen dat hun TD het beter doet. Madrig gaat 35 mil neer tellen met bonussen en een doorverkoop percentage of hij speelt nog een jaar bij ons

jurgen😎
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Marcel heeft het exact goed gezien. Evenals met de trucjes van grote buitenlandse clubs het is jammer dat ondanks deze heldere uitleg nog steeds kneusjes het beter weten .

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Die kneusjes denken wel meer jurgen .

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen