‘Heel gekke’ actie van Francesco Farioli: ‘Ik denk dat er meer achter zit…’

6 augustus 2024, 23:36
Foto: © Imago

Kees Kwakman en Sjoerd Mossou blijven zich verbazen over het feit dat Remko Pasveer de voorkeur heeft gekregen als eerste doelman boven Diant Ramaj. De analisten denken dat er meer zit achter de opvallende keuze van Ajax-trainer Francesco Farioli, zo laten ze weten bij Voetbalpraat.

De veertigjarige Pasveer start het seizoen bij Ajax als eerste keeper, en daar was behoorlijk wat verbazing over in voetbalminnend Nederland. Mossou denkt dat deze zet te maken heeft met de financiële perikelen rondom de club. “Jij denkt dat Gerónimo Rulli en Ramaj een beetje naar de uitgang geduwd worden?”, vraagt Sinclair Bischop zich af.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Naam van Ajax-keeper Jay Gorter valt bij club uit Eredivisie

“Dat denk ik wel, dat is vrij duidelijk. Als je deze groep keepers hebt en je kiest aan het begin van het seizoen, nog voor de Deadline Day heel nadrukkelijk voor een keeper van veertig, geef je ook wel een beetje een signaal af”, reageert Mossou. “Zeker als je kijkt hoe Ramaj het vorig jaar heeft gedaan, in de situatie waarin Ajax zat heeft hij het heel goed gedaan”, mengt Kwakman zich.

LEES OOK: Pech voor Ajax-reserve Diant Ramaj: geïnteresseerde club kiest voor andere doelman

“Het blijft gewoon een hele gekke keuze, maar ik denk echt dat er meer achter zit. Als Ajax voor Rulli en Ramaj twintig miljoen euro of iets meer kan krijgen is het blij”, zegt Kwakman. Rulli gaat in ieder geval vertrekken bij de Amsterdammers. De doelman gaat voor vier miljoen euro verkassen naar Olympique Marseille.  

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Wout Weghorst heeft aan zeven woorden genoeg om Ajax te omschrijven

De door Ajax begeerde Wout Weghorst staat open voor een terugkeer in Nederland.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    11
    + 1
avatar

Menzo is gespot op schiphol en bij de arena !!!

KlaasJanH
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

We gaan echt een keepersprobleem krijgen als onze opa een keer geblesseerd is of gewoon last van zijn heup begint te krijgen. Als dat jankjochie van een Gorter weer op doel moet, worden we weer 5e

ERIMIR
Link gekopieerd!
    17
    + 1
avatar

Wat de keeperskwestie betreft is Ajax niet goed bezig.

CG
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

Ook ik denk dat er meer achter zit. Ik was over Damaj erg tevreden. Gezien zijn ontwikkeling kan hij nóg veel beter worden. En die Pasveer is ook een flinke probleem voor Ajax !!!

Paul Gemert
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Hé he

Kolie
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Blij dat farioli ze elke dag ziet. En ramaj leuke keeper maar heel onbesuisd en niet niveau topclub denk ik, heeft wel serieus goede dingen gedaan maar denk echt niet een keeper voor ons

Paul Gemert
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Dit heet: een plaat voor de kop hebben!ze hebben niet dringend geld nodig, hoor.

Brigges
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

Als je zonodig een andere keeper wil zet je geen 41-jarige bejaarde op doel. Neem dan Olij over van Sparta, hadden ze vorig seizoen al moeten doen. Verder hoort een trainer weinig invloed te hebben op transfers want dat is zijn taak niet.

Gewoon Hans
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

De heren moeten de bladen, tv uitzendingen en overal waar ze hun zegje kunnen doen volpraten. Ze worden tenslotte betaald om de voetbal leegte tijdens deze periode te vullen. Valt me op dat Ajax dan boven aan hun lijstje staat om de ene na andere aanname in de publiciteit te brengen. Geeft aan hoe groot de club Ajax is, hoe graag men over Ajax praat en hoe graag men zich indekt met hun verhalen. Zijn vaak de mannen die zelf geen initiatief nemen en echt de voetbal wereld instappen om bv jeugd met hun kennis te trainen. Daar zijn ze gewoon te slecht voor en durfen ze niet aan, buiten het feit dat ze niet kunnen omdat ze dat vaak bewijzen met hun analyses… meelopers met de beste.. valt mij altijd op dat als er een team wint van Ajax dat ze het heeeeel druk hebben om Ajax af te maken en bijna niemand praat over het feit hoe mooi het is voor de club die heeft gewonnen …

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen