Hans Kraay jr. baalt van behandeling oud-Ajacied: 'Wij als terpetijnzeikers gaven kritiek op hem, waar hij wakker van lag'

19 augustus 2024, 16:38   Bijgewerkt: 19 augustus 2024, 17:02
Foto: © Imago/Realtimes

Hans Kraay jr. denkt dat we in Nederland te kritisch zijn (geweest) op Daley Blind. De verdediger werd in de afgelopen jaren vaak bekritiseerd vanwege onder andere zijn tekort aan snelheid, maar heeft toch een mooie carrière. Vorige week besloot de 34-jarige speler van Girona niet meer voor Oranje te willen opdraven.

Blind doorliep de jeugdopleiding van Ajax en speelde uiteindelijk 333 wedstrijden voor de Amsterdamse club. Ajax-fans hopen nog steeds dat de linksback ooit terugkeert bij de club, al zal dat nog niet het komend seizoen zijn. Blind speelde bij grote clubs als Bayern München en Manchester United en is nu actief in Spanje bij Girona. Zijn interlandcarrière zit erop: na 108 duels voor Oranje vond de back het wel welletjes.

Artikel gaat verder onder video

Hans Kraay jr. blikt in tijdens een interview met Voetbal International nog terug op die keuze. "Daley Blind is de beste tussen-de-linies-heen-passer die we hebben gehad in Nederland. Verstandig dat hij heeft besloten zijn interlandcarrière te beëindigen." Volgens Hansie Hansie had Blind dat besluit ook eerder kunnen nemen."Als ik hem was, had ik na zijn geweldige seizoen bij Girona de bondscoach al gebeld. Daley was de non-playing captain op het EK, belangrijk in de kleedkamer. Het siert hem, maar ik had er toch lekker voor bedankt, non-playing captain… Schei uit."

LEES OOK: Memphis Depay krijgt advies: 'Niet gek als hij kiest voor Ajax, Feyenoord of PSV'

Blind werd tot dusver nog bij geen enkele club bedolven onder de complimenten. "Wij terpentijnzeikers vonden hem bij Ajax, Manchester United en in Oranje te traag voor linksback en ongeschikt om als controlerende middenvelder te spelen. Hij was nooit goed genoeg, maar ik ken Daley een beetje: hij heeft dat allemaal gehoord, gezien en gelezen, die kritiek. Hij weet precies wie wat over hem heeft gezegd." Volgens de analist vond Blind het moeilijk om met de kritiek om te gaan. "Ik meen te weten dat dit hem heeft geraakt en gefrustreerd én dat hij er van wakker heeft gelegen."

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Henderson legt uit waarom Gaaei de beslissende penalty nam bij Ajax

Dat Anton Gaaei de beslissende penalty nam bij Ajax - Panathinaikos, was opvallend.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

FROIO
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Zie een heel klein stukje zelfreflectie? Ga je er ook nog iets mee doen!?

Sticks
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Daley Blind heeft best een mooie carrière achter de rug, daar mag hij trots op zijn. Uiteindelijk gaat de snelheid er vanaf en dan weet je dat je op je retour bent. Dat is geen schande. Voor Nederlandse begrippen is hij altijd een goede voetballer geweest.

QuarlonK
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Is typisch Nederlands. Ook bij Farioli of Priske zie je dat men er als de kippen bij is om ze neer te sabelen

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    22
    + 1
avatar

Prachtige loopbaan waar veel spelers jaloers op mogen zijn .

Erik45
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Kijk eens aan, het ORAKEL van Lienden is ook weer wakkergekust uit de zomerslaap. Nadat we in het verleden tot vervelens toe werden geconfronteerd met de bereidwilligheid van, KWIJLBAL BIJ UITSTEK, Hansie Hansie om de schoenen van Willem van Hanegem te mogen poetsen is het nu blijkbaar tijd om Daley Blind publiekelijk te verwennen met een pijpbeurt. Het "nieuwe" tv seizoen is weer begonnen. "De dolle duikavond, Sophie, Paardenlul, het gesmijt met een jasje, obligate teksten bij ESPN, ballen wegkoppen uit de lichtmasten". Wat zouden we toch moeten zonder de gidsende functie van dit soort eloquente en erudiete MAFKEZEN

Blackie
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Erik 45 je taal gebruik laat duidelijk zien wat voor persoon je bent. denk niet dat je veel echte vrienden hebt of natuurlijk die in de zelfde put zaten waar jij uit kom

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen