Hancko doet onthulling na PEC - Feyenoord, Been wil niet spreken van 'teken van zwakte'

18 augustus 2024, 17:00
Foto: © ESPN

Mario Been vindt het een verstandig besluit van Feyenoord-trainer Brian Priske om tegen PEC Zwolle (1-5 zege) te kiezen voor een 4-3-3-formatie. De analist van ESPN zou tegen de ‘kleinere ploegen’ altijd opteren voor 4-3-3, maar ziet het ook als een potentiële kracht om te wisselen van systeem.

Priske begon het seizoen met Feyenoord met 3-4-3, een keuze waar veel kritiek op kwam, zeker na het 1-1 gelijkspel van vorige week tegen Willem II. Na overleg met spelers is besloten weer voor 4-3-3 te kiezen, het systeem dat Arne Slot de afgelopen drie seizoenen hanteerde.

Artikel gaat verder onder video

Verdediger Dávid Hancko voelt zich comfortabel in 4-3-3. “Ja, natuurlijk. Maar ik denk dat het onze kracht kan zijn dat we kunnen wisselen. Tegen PSV voelde ik me bijvoorbeeld beter met vijf man achterin. Het kan afhangen van de tegenstander. Er zijn gesprekken geweest met een paar spelers. We hadden deze week een meeting en toen zei de trainer dat we gaan wisselen van systeem. Aan de speelstijl verandert niks, maar het systeem is veranderd”, zegt de verdediger, die zelf de 0-3 maakte in Zwolle.

LEES OOK: Opvallend moment voor invalbeurt Ueda bij Feyenoord: 'In 25 jaar nog nooit gezien'

Been krijgt bij ESPN de vraag of hij het een teken van zwakte is dat Priske naar 4-3-3 grijpt. “Ik wil niet praten over een teken van zwakte, want hij zegt ook dat het kan gaan voorkomen dat hij weer met drie of met vijf verdedigers gaat spelen, het is maar net hoe je het uitlegt”, zegt hij. “Topclubs moeten meerdere systemen kunnen spelen. Dat zou wel weer kunnen gaan gebeuren. Hancko voelde zich erg happy met de formatie tegen PSV, waarmee je dat resultaat behaalde. Maar tegen de kleinere ploegen, met alle respect, is het beter om in je vertrouwde systeem te spelen, waar Feyenoord veel succes mee heeft behaald.”

LEES OOK: Mario Been vol bewondering: 'Je kan zien dat deze jongen een fabelachtige techniek heeft'

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Ian Maatsen moest om pijnlijke reden weg bij Feyenoord: 'Dit deed pijn, ik wilde stoppen'

Ian Maatsen wilde stoppen met voetbal toen Feyenoord besloot niet met hem verder te gaan.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Deblauwe1
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Wat is het 3-4-3 systeem eigenlijk ????? Nou dat is niets anders dan het 5-2-3 systeem van van Gaal, alleen schuiven de 2 backs op naar het middenveld. Dit kan een voordeel hebben bij het veelvuldig drukzetten. Het nadeel is, dat deze 2 backs een hele hoge activiteitenradius moeten hebben

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen