Gündogan verklaart vertrek bij FC Barcelona en kondigt zelf nieuwe club aan

23 augustus 2024, 12:11
Foto: © Imago

Manchester City heeft zich officieel versterkt met Ilkay Gündogan. Een terugkeer van de Duitse middenvelder hing de afgelopen dagen al in de lucht, maar nu hebben zowel Manchester City als hijzelf hun hereniging aangekondigd. Gündogan vertrekt na slechts één seizoen bij FC Barcelona, dat daarvoor openstond om salaris vrij te maken en eventueel zelf nog wat te kunnen verrichten op de transfermarkt.

Gündogan kroonde zich in 2023 met Manchester City andermaal tot kampioen van Engeland, won de FA Cup en ook nog eens de Champions League. Pep Guardiola had de middenvelder graag binnenboord gehouden, maar hij ging bij FC Barcelona een nieuw avontuur aan. Dat verliep niet helemaal naar wens. Gündogan was onder Xavi Hernández weliswaar zeker van zijn plek bij de eerste elf, maar hij kon niet voorkomen dat de club naast alle hoofdprijzen greep. Bovendien uitte Gündogan regelmatig kritiek op zijn medespelers, waaronder Ronald Aráujo. De Uruguayaanse verdediger, die zijn teamgenoten benadeelde in de kwartfinale van de Champions League tegen Paris Saint-Germain, kon dat niet goed hebben.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Xavi witheet na uitschakeling Barcelona: 'Heb hem gezegd dat hij rampzalig was'

Gündogan leek dit seizoen ‘gewoon’ onderdeel uit te gaan maken van de selectie van FC Barcelona. De nieuwe trainer Hans-Dieter Flick gaf na afloop van het eerste competitieduel met Valencia nog aan dat hij hoopte dat de middenvelder zou blijven, maar hij is nu dus vertrokken. Zoals zich de afgelopen dagen al aankondigde mag hij zich weer speler van Manchester City noemen. Zijn terugkeer in het Etihad Stadium kondigde Gündogan vrijdag zelf aan op X, waarna de regerend kampioen van Engeland met de bevestiging kwam. Kort ervoor nam de Duitser afscheid van de supporters van FC Barcelona. “Na slechts één jaar is het alweer tijd om afscheid te nemen. Ik kwam hier om een nieuwe, spannende uitdaging aan te gaan, en ik was er klaar voor. Ik heb alles gegeven om op de best mogelijke manier te vechten voor het team en de club in een moeilijk seizoen.”

Gündogan keek ernaar uit om het nieuwe seizoen met FC Barcelona in te gaan. “Nu vertrek ik in een lastige situatie, maar als mijn vertrek de club financieel kan helpen, stemt dat mij iets minder verdrietig”, zo klinkt het. Gündogan heeft bij Manchester City voor één seizoen getekend.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Domper voor Slot: topdoelwit bedenkt zich en toont 'onvoorwaardelijke liefde'

Liverpool grijpt naast de komst van een topdoelwit van trainer Arne Slot.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen