Gullit spreekt verbazing uit over Feyenoord: ‘Waarom doe je dat?’

13 augustus 2024, 09:22
Foto: © Ziggo

Ruud Gullit snapt niet dat Brian Priske ervoor kiest om Feyenoord in een nieuw systeem te laten spelen. De Rotterdammers kenden onder de voorganger van de Deen, Arne Slot, succes in een systeem met vier verdedigers, terwijl er nu met drie man achterin wordt gespeeld.

Priske heeft ervoor gekozen om het vertrouwde 4-3-3 van Feyenoord om te zetten naar een 3-4-3. “Ik maak me geen zorgen over Feyenoord”, begint Gullit daarover in Rondo op Ziggo Sport. “Maar ik denk wel bij mezelf: waarom zou je iets wegdoen wat goed is? Je bent in een bepaald systeem zó succesvol, dat je dat helemaal om gaat zetten.”

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Transfernieuws bij Feyenoord: ‘Het kan nog wel een paar weken duren’

Volgens Gullit is 3-4-3 geen formatie waarmee je wedstrijden begint. “Dat systeem ga je spelen als je iets móét forceren”, stelt de oud-voetballer. “Als je daar al mee begint en het lukt niet, wat ga je dan doen?” Een omzetting zorgt er volgens Gullit in dat geval altijd voor dat je met vier man achterin komt te spelen, aangezien je niet nog een verdediger weg kunt halen.

LEES OOK: Driessen ergert zich kapot aan Feyenoord en valt iets op als hij De Kuip uitloopt

“Ik denk dan bij mezelf, waarom begin je niet met vier man achterin en laat je steeds iemand inschuiven?”, vraagt Gullit zich hardop af. “Waarom doe je dat goede nu weg? Dat kende iedereen. Dat is het DNA geworden van de club.” Dat werkte volgens de voormalig voetballer uitstekend. “Nu moet iedereen weer nadenken hoe ze het moeten doen. Dat vind ik zonde.”

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Mike Verweij vreest: ‘Het was verbluffend, dan moet Feyenoord drie nieuwe spelers halen!’

Journalist Mike Verweij vreest een zwaar scenario voor Feyenoord.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    22
    + 1
avatar

Tsja Ruud, daarom ben jij ook de ex-trainer en Priske de huidige trainer van Feyenoord.

jurgen😎
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

op dit moment heeft Gullit gelijk het systeem wordt te houterig uitgevoerd. Het oude systeem voor de eerste 2 ballen op de achterste lijn . daarna met bezit op de tegenstander zn helft overgaan op het andere systeem.

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Ja je kunt ook blijven hangen in een systeem/speelwijze van een ander . Tuurlijk is het lekker makkelijk /en qua uitvoering beter om alles hetzelfde te doen dan slot. Maar op de langere termijn is priske priske en niet slot . En kan het ook verfrissend zijn om iets anders te doen(zo'n grote ommezwaai is het ook niet trouwens). Priske beschrikt ook nog niet over een vast team(door verschillende redenen),en er gaat nog veel gebeuren . Iets nieuws heeft gewoon tijd nodig en je moet het ook nu doen . Want later langzaam aan is het probleem verschuiven . Ik wacht af met een oordeel als we straks nog steeds zo spelen . Als iedereen er is en we met een echte basis spelen En het was trouwens ook niet zo dramatisch als nu wordt gezegd

Wimpiefr
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Tja, modern voetbal is de tegenpartij je wil opleggen en snel kunnen switchen tussen 343 433 of zelfs 442. Spelers moeten dat kunnen, zoals Geertje die je overal kunt laten spelen. Als de basis aanvallen is speel je dit dus altijd vanuit die gedachten. Wel is het zo dat wanneer je loopgraven tegen komt bij een achterhoede het aanvallend altijd lastig is. Puntje tegen, tja dat kan dan een keer.... komt vast goed! Beetje vertrouwen mannen!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen