‘Grote zorgen’ in Duitsland én Engeland over transfer De Ligt naar Man United

13 augustus 2024, 12:39   Bijgewerkt: 13 augustus 2024, 13:12
Foto: © Imago/realtimes

In zowel Duitsland als Engeland bestaat de nodige verbazing over de aanstaande transfer van Matthijs de Ligt. De Oranje-international is dicht bij een overstap van Bayern München naar Manchester United, maar niet iedereen heeft hier begrip voor.

Het heeft lang geduurd, maar de overstap van De Ligt naar Manchester United lijkt spoedig te worden afgerond. De verdediger is maandag afgereisd naar Engeland voor zijn medische keuring, terwijl de verwachting is dat hij, samen met Noussair Mazraoui, dinsdag aangekondigd gaat worden. Dietmar Hamann, voormalig speler van Bayern, begrijpt niet waarom de Duitse recordkampioen de mandekker laat gaan.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Van Basten ziet stop in ontwikkeling: ‘Sinds zijn vertrek bij Ajax is hij niet beter geworden’

“Ik zou hem niet kwijt willen”, geeft hij aan in gesprek met Sky Sport. “Hij haalde zijn niveau van bij Ajax en Juventus niet altijd, maar voor mij was hij wel de meest stabiele verdediger bij Bayern de afgelopen zes tot acht maanden”, stelt de oud-middenvelder. “Hij is iemand die zich uitspreekt en zijn teamgenoten beter maakt.” Dat is iets wat volgens Hamann ontbreekt bij Min-Jae Kim, Eric Dier en Dayot Upamecano. “Bij mij zou hij een basisplaats hebben.” Ook de fans van Bayern begrijpen niets van de keuze de verdediger te verkopen, zo blijkt uit reacties op social media.

LEES OOK: Driessen hekelt ‘kortzichtig’ transferbeleid van Ten Hag: ‘Uiteindelijk krijg je dat om je oren’

Ook in Engeland bestaat er verbazing over de aanstaande transfer van De Ligt. Manchester United-icoon Paul Scholes betwijfelt namelijk of de voormalig Ajacied daadwerkelijk een versterking is voor de ploeg van Erik ten Hag. “Hij is daar niet eens basisspeler”, geeft de voormalig middenvelder aan in The Overlap. “Zelfs Dier staat voor hem in de pikorde. Dat baart me grote zorgen. Dit is een tweederangstransfer.”

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Onana doet belofte voor komend seizoen: ‘Kan ik je van tevoren vertellen’

Manchester United-keeper André Onana doet een belofte waar niet iedere fan even enthousiast over zal zijn.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

FriesR
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Pff Scholes moet gewoon zijn mond houden en eerst eens nagaan waarom de Ligt op de bank zat. dan hoop ik juist dat hij gaat slagen bij United om die Scholes voor schut te zetten. En die pannekoek van Basten moet lekker weer gaan golven in Noordwijk kan hij waarschijnlijk beter dan analist zijn . Wat een zeiksnorren

Litmanen95/96
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Dat die op de bank zit zegt meer over de trainer dan wat anders. Onder Kompany had die wss meer gespeeld. Hopelijk komt de Ligt weer veel aan spelen toe. Van Dijk is ook wel klaar voor het Nederlands elftal. De Ligt is de ideale cv voor Nederland de komende tijd.

Profumo
Link gekopieerd!
    10
    + 1
avatar

Ja maar jullie vergeten nu dat het bank zitten al begonnen is onder Tuchel. Nou is dat wel zo'n beetje de grootste lul van een trainer, naar Tuchel had wel gelijk over het feit dat De Ligt een zwakke opbouwer is. Datzelfde geldt ook voor Oranje. Daar mocht ie ook niet meedoen. Als ie meedoet steekt ie ook altijd flets af tegen van Dijk. En bij Ajax had hij hetzelfde probleem hoor. Alleen viel dat niet zo op omdat hij Frenkie en Tadic voor zich op t middenveld had. Als mandekker perfect maar verder komt hij veel te kort! En daarom snap ik die Engelse bezwaren wel!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen