Go Ahead Eagles ondanks droomstart nu al uitgeschakeld in Europa

1 augustus 2024, 20:51
Foto: © Imago

Go Ahead Eagles is uitgeschakeld in de tweede voorronde van de Conference League. De ploeg uit Deventer kwam donderdagavond razendsnel op voorsprong op bezoek bij SK Brann, maar gaf die voorsprong volledig weg: 2-1. Dat is voor Brann, na het 0-0 gelijkspel van vorige week in De Adelaarshorst, voldoende om door te gaan naar de derde voorronde.

Go Ahead Eagles-trainer Simonis paste geen verrassende mutaties toe. De Deventerse oefenmeester voerde namelijk slechts één wijziging door en gunde nieuwkomer Twigt zijn basisdebuut. De van FC Volendam overgekomen middenvelder verving Llansana, die na zijn rode kaart in de heenwedstrijd geschorst was.

Artikel gaat verder onder video

De Deventenaren speelden vandaag hun tweede Europese uitwedstrijd in veertig jaar, maar begonnen vol bravoure en zelfvertrouwen aan het duel. Tengstedt zette dit sterke begin razendsnel om in een vliegende start, want hij schoot Go Ahead Eagles binnen twee minuten op voorsprong. De Deen draaide simpel weg en trof via de binnenkant van de paal doel. Het lukte de Eagles vervolgens uitstekend om de huidige nummer drie van Noorwegen van het eigen doel te houden. Een 0-1 ruststand leek dan ook logisch, maar geknoei in de defensie leverde de gelijkmaker op. Aanvaller Finne pakte het Deventerse presentje vlak voor de pauze uit en tekende aan voor de 1-1 ruststand.

Na rust zat de wedstrijd een lange tijd volledig op slot. In het eigen Brann Stadion had de drievoudig Noors kampioen een licht veldoverwicht, maar net als in het eerste bedrijf waren kansen zeer schaars. Na één uur spelen hield De Lange de Eagles op de been, maar op de daaropvolgende hoekschop had de doelman geen antwoord. SK Brann-aanvoerder Knudsen kopte raak.

De hoop van Go Ahead Eagles om in de volgende ronde tegen het IJslandse Valur of het Schotse St Mirren FC te spelen, hing aan een zijden draadje. Suray kreeg de grootste kans op de 2-2, maar de invaller vond oog-in-oog de Noorse keeper op zijn weg. Tijdens een halfbakken slotoffensief hield SK Brann de deur uitstekend dicht, waardoor de Europese campagne op de eerste dag van augustus alweer ten einde kwam voor Go Ahead Eagles.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Lorenzo Chiquita
Link gekopieerd!
    11
    + 1
avatar

Verdiend verloren van een vreselijk matig team, al met al zwaar onvoldoende. Overbodige wedstrijd m.i.

Forret
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

dit keer was het inderdaad een matig team. Toch had deze ploeg vorig seizoen bijna AZ onder de knieeen gekregen en dat zou niet onverdiend zijn ook!

Allback
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Leuk de play-offs voor Europees voetbal waar de nummer 9 Go Ahead Eagles Europa in mocht en dan eigenlijk zoals verwacht Europa ook direct weer kan verlaten. Wanneer schrappen we die play-offs en sturen we gewoon de sterkste teams over 34 wedstrijden?

Voetbalfanaat
Link gekopieerd!
    24
    + 1
avatar

Ik wilde net precies ook zo een reactie geven want dit slaat nergens op. Als je als nummer negen Europa in mag omdat je tijdens de nacompetitie hiervoor boven jezelf bent uitgestegen afgelopen seizoen dan kan je hier toch niets van verwachten. Dus inderdaad de play-offs schrappen en deze tickets verdelen naar de stand op de ranglijst. Het is te hopen dat die prutsers bij de KNVB dit ook gaan inzien.

Forret
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Ja wel maar dan stop je we vrij vroeg waardoor paar clubs maar vooral KNVB inkomsten misloopt. Maar niemand heeft een play off systeem zoals wij Doe gewoon wat Schotland, Belgie, Oostenrijk ook doen en doe een play offs fase. Nummers 1 t/m 5 tegen elkaar, nr. 6 t/m 9 and play offs degradatie zet 2 clubs van Eredivisie erin samen met nr. 2 t/m 5 van de KKD. Nacompetitie van 6 wedstrijden is prima in mei. En dan laat je nummer 5 die laatste eindigt in kampioensgroep en de winnaar van de middenmoot een finale spelen om een Europese ticked

Goku
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Sta je een heel jaar boven aan, en dan speel je 1 kut wedstrijd en seizoen naar de klote.

Forret
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Is SK Brann niet dezelfde ploeg die vorig seizoen in de laatste voorronde eigenlijk tegen AZ de betere ploeg was in beide duels? AZ kwam zowel thuis als in Noorwegen erg goed weg hoor. Zeker in Alkmaar.

Vito
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Slecht voor Nederlandse voetbal nu Eagles, in het verleden een Heracles. Utrecht had gewoon Europees moeten spelen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen