Gesprekken Ajax over uitgaande transfer lopen vast, Rugani krijgt miljoenenaanbod uit Midden-Oosten

13 augustus 2024, 10:17
Foto: © Ajax-Youtube/realtimes

De gesprekken tussen Ajax en Torino over de transfer van Borna Sosa zitten vast, zo weet Voetbal International. De Italianen willen de linksback graag huren, terwijl Ajax op dit moment enkel spelers wil verkopen. Daniele Rugani zit ondertussen nog altijd in de wachtkamer, maar zou een aanbod uit de Verenigde Arabische Emiraten hebben afgewezen.

Afgelopen weekend kwam naar buiten dat Sosa in de belangstelling staat van Torino. De Kroaat is door Francesco Farioli teruggezet naar Jong Ajax en mag vertrekken uit Amsterdam. Er zou voldoende belangstelling zijn voor de linksback, maar de club uit de Serie A zou het meest concreet zijn. Torino heeft zich volgens VI al gemeld bij Ajax, maar de gesprekken verlopen moeizaam.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Wesley Sneijder weet waar het lek van Ajax zit: ‘Dat moet haast wel’

Ajax wil Sosa wel graag kwijt, maar wil daar direct een transfersom voor ontvangen. Torino zou de Kroaat juist liever willen huren en zijn bereid een verplichte koopoptie in de deal op te nemen. De enige manier voor de verdediger om naar Turijn te vertrekken, is als de Italianen de gevraagde transfersom betalen of Ajax toch akkoord gaat met het voorstel. Een andere club die bereid is de Kroaat te kopen zou ook uitkomst kunnen bieden. Ook andere spelers, zoals Jakov Medic en Owen Wijndal, laat technisch directeur Alex Kroes liever niet op huurbasis vertrekken.

LEES OOK: Van Basten ziet stop in ontwikkeling: ‘Sinds zijn vertrek bij Ajax is hij niet beter geworden’

Rugani

Een gewenste versterking voor de achterhoede is nog altijd Rugani. De Italiaan wil graag bij Ajax tekenen, maar moet wachten tot Medic of Josip Sutalo is vertrokken. De verdediger van Juventus zou onlangs een aanbod hebben gekregen uit de VAE, maar zet liever de stap naar de Eredivisie.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Grote aankoop stelt opnieuw teleur bij Ajax: één actie toont enorme vormdip

Een aankoop uit het Sven Mislintat-tijdperk kan nog steeds niet overtuigen bij Ajax.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

dilima1966
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Andere clubs lachen ajax uit ze Willen gewoon misbruik van de situatie maken bij ajax

Goku
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

klopt, maar wel één die ze zelf hebben gecreëerd. En de voetballerij is ook gewoon een kwestie van zaken doen. Kijk naar Anthony van Ajax, bijna 100 mil, als MU niet hoog zat had dat nooit gebeurd. Maar Ajax zag de wanhoop bij MU en ging hoog in de boom zitten. En clubs doen dit omdat Ajax nu wanhopige is

dilima1966
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Klopt helemaal goku Een reeds van Personen zijn er nog die er een zooitje van gemaakt hebben

Sticks
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Ajax wil verkopen, Torino wil huren. Dan lopen de gesprekken dood. Dat is een normale gang van zaken. Gebeurd bij elke club wel eens. Van wanhoop is helemaal geen sprake. Er is sprake van de club weer op niveau krijgen en dus hard werken en dat gaat niet altijd soepel. Andere clubs krijgen ook niet elke speler gekocht / verkocht die ze willen.

dilima1966
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Natuurlijk willen ze huren is goedkoper dan kopen na een jaar weer terug sturen

Sticks
Link gekopieerd!
    10
    + 1
avatar

Ajax wil dat toch niet? Dus is er niks aan de hand.

Goku
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Maar om een club op niveau te krijgen is geld nodig en om geld te genereren moet men verkopen. En dat lukt niet zo goed en met nog 2 weken te gaan, denk ik dat ze toch wanhopig worden.

Sticks
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Op één of andere manier heb ik het gevoel dat dat niet echt jouw zorg is. Wat te maken heeft met je clublogo. Ik zou zeggen laat Ajax maar begaan. De problemen zijn nog niet opgelost maar het gaat langzaam maar zeker de goede kant op. Beetje positief denken.

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Volgens mij mag iedereen reageren sticks .

Sticks
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Uiteraard mag dat. Maar dat steeds maar aanstippen dat Ajax wanhopig is is gewoon nergens op gebaseerd. Niemand heeft dergelijke inside informatie. Dan kun je alles wel in het negatieve trekken als er iets misgaat bij een club.

dennis visser
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

#goku er is geld zat

dennis visser
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Eigen vermogen van 235mln maar om gezond te blijven op de lange termijn kan je simpelweg als Nederlandse club niet met geld blijven smijten, geen CL dus ff pas op de plaats. Alleen maar goed voor de eigen jeugd

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen