Geertruida tekent bij RB Leipzig, Sky onthult financiële details

30 augustus 2024, 20:05   Bijgewerkt: 30 augustus 2024, 21:31
Foto: © Imago

De overstap van Lutsharel Geertruida van Feyenoord naar RB Leipzig is in kannen en kruiken, melden beide clubs. De Duitse zender Sky onthult bovendien de financiële details die gemoeid zijn met de transfer van de elfvoudig Oranje-international.

Het was al langere tijd duidelijk dat Geertruida, wiens contract in Rotterdam-Zuid aan het einde van het lopende seizoen af zou lopen, hard op weg was naar RB Leipzig. Volgens Romano heeft de 24-jarige verdediger zijn handtekening inmiddels gezet en is de transfer nu dus officieel beklonken.

Artikel gaat verder onder video

Sky-verslaggever Philipp Hinze weet meer over de transfervergoeding die Feyenoord voor de zelf opgeleide speler zal ontvangen. De werkgever van Xavi Simons zal een basisbedrag van 'net iets minder dan 20 miljoen euro' overmaken naar Rotterdam, zo schrijft de journalist op X. "Met bonussen kan de transfersom in totaal oplopen tot een maximum van 25 miljoen euro", voegt Hinze daaraan toe.

Geertruida maakte als jeugdspeler de overstap van Sparta naar Feyenoord en maakte in 2017 zijn debuut in de hoofdmacht. Inmiddels heeft hij 202 wedstrijden namens de Stadionclub achter zijn naam, waarin hij goed was voor 24 doelpunten en elf assists. Met Feyenoord won Geertruida één landstitel (2023), tweemaal de KNVB Beker (2018 en 2024) en ook twee keer de Johan Cruijff Schaal (2019 en 2025). Sinds zijn debuut in het Nederlands elftal, in 2023, kwam de verdediger tot elf interlands, waaronder twee op het voorbije EK in Duitsland.

https://x.com/RBLeipzig/status/1829580643086287093

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Mario Been spreekt Johan Derksen volledig tegen en komt met compleet ander verhaal

Mario Been laat zijn licht schijnen over een potentiële uitgaande transfer bij Feyenoord.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

jurgen😎
Link gekopieerd!
    22
    + 1
avatar

JAJA DE kassa rinkelt weer voor de zoveelste keer in Rdam zuid !! Prima gedaan 10 maanden contract nog en toch een dikke +- 20 miljoen!!!!!!!!! Zo doe je zaken !!! TROTS!!!!!

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    17
    + 1
avatar

Ja klopt. Maar komt er ook nog wat ?.

jurgen😎
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Diks voor geertruida mischien en ik las ergens iets van een rechtsbuiten van club brugge op meerdere sites. Maar niks echt concreets. We hebben nog eventjes dus afwachten nog. Maar er moet zowiezo een rechtsbuiten met een prijskaartje komen anders ga je weinig kunnen presteren dit jaar.

Hurricane.
Link gekopieerd!
    29
    + 1
avatar

Wat een held die Geertje. Vertrekt door de voordeur kind van zuid altijd gewoon gebleven wat past bij Feyenoord. Het is je gegund Geert. De 2-3 tegen ajax word nooit vergeten. Bedankt voor alles en altijd welkom in zuid.

RWBY
Link gekopieerd!
    25
    + 1
avatar

Succes! Lutsy G! 🔴⚪⚫

Voetbalfan
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

Ik gun het hem van harte. Echt fijn voor hem. Hopelijk kont er een waardige vervanger.

Goku
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Dat is mooi voor hem, is ook echt gegund. Bedrag ook leuk voor Feyenoord, ten Kloese weer goed gedaan. Waar zijn onze dumass en dumass, zeker niets te zeggen nu...

Kramer
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Lekker bedrag, ben benieuwd hoe die het daar gaat doenz

jurgen😎
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Als hij zn verdedigende taken op orde heeft en daarna pas vooruit loopt moet ie zich wel kunnen redden. Ervaring genoeg niet iemand die gekke acties maakt .

Goku
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Gaat goed komen met Geert, die gaat iedereen verbazen. En het bedrag is lekker voor 10 maanden Kramer

ERIMIR
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

In de Bundesliga heb je iedere week alleen maar sterke tegenstanders, dus wordt hij alleen maar beter en sterker. Goed voor Oranje.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen