Farioli hekelt opmerking, raakt geïrriteerd en botst opnieuw met verslaggever

18 augustus 2024, 20:59
Foto: © NOS

Francesco Farioli heeft zich na afloop van de wedstrijd tussen NAC Breda en Ajax gestoord aan een opmerking van een verslaggever van de NOS. De desbetreffende journalist vond dat er zondagmiddag geen aanvallend voetbal van de Amsterdammers te zien was in het Rat Verlegh Stadion, waar de Italiaanse oefenmeester het totaal niet mee eens was.

"Je verliest van een club die nieuw in de Eredivisie is, creëert weinig kansen en speelt niet het Ajax-voetbal dat de mensen willen zien. Hoe verlaat je Breda nu?", vraagt de verslaggever van de NOS na afloop van de nederlaag van Ajax aan Farioli: "Wat is dan Ajax-voetbal, vertel het me? Niet aanvallend? We zijn veertig keer in het strafschopgebied van de tegenstander geweest, hebben 75% procent balbezit gehad, ik denk dat dit aanvallend voetbal is", reageert Farioli stellig en geïrriteerd richting de journalist.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Hato praat veel met Farioli: 'Geen rouwperiode, dat is iets tussen ons'

De trainer van Ajax benadrukt vervolgens, na het duidelijk maken van zijn standpunt, dat er nog genoeg zaken zijn die beter moeten, maar dat Ajax met aanvallende intenties begon aan de wedstrijd tegen NAC Breda: "Het is een groot proces. We moeten hier iets opbouwen na een moeilijk seizoen. We zijn nog ver verwijderd van perfectie, maar we doen ons best", geeft de trainer van Ajax tot slot aan.

Het is de tweede keer in korte tijd dat Farioli de discussie aangaat met een verslaggever naar aanleiding van een opmerking op een persconferentie of in een interview. Onlangs gaf Mike Verweij, verslaggever van De Telegraaf, aan dat hij vond dat Farioli niet met zijn beste elf spelers van start ging in de wedstrijden. De Italiaan ging vervolgens de discussie aan met Verweij.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Mentaliteit van Ajax-speler zorgt voor ergernis tegen NAC: ‘Hij moet beter zijn best doen’

Onder anderen Henk Spaan en Kees Kwakman zijn kritisch op een zomeraanwinst van Ajax.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

Gusa
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Ze waren genoeg in de aanval, maar de eindpass en de afwerking was werkelijk om te janken.

Goku
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Kon je het aanvallen noemen? In de laatste wedstrijden zag je dat wel, maar miste vandaag ook strijd, inzet wat ze wel toonde in de Europese wedstrijden.

Sticks
Link gekopieerd!
    23
    + 1
avatar

Dat Farioli de discussie niet uit de weg gaat vind ik juist goed van hem. "het Ajaxvoetbal dat mensen willen zien" is een opmerking van niks. Als je dat vraagt doe je net alsof er met de club niets gebeurd is de afgelopen jaren. Alsof er geen problemen zijn. Ze proberen hem onderuit te halen maar hij komt met goede reacties. Overigens is het heel vreemd dat er "desbetreffende journalist" staat in plaats van zijn naam. Dat is echt "journalistiek" heel slap.

Goku
Link gekopieerd!
    10
    + 1
avatar

Volgens mij is hij verantwoordelijk en speelt uit de verdediging en dat is zijn goed recht en misschien wel logisch gezien de afgelopen seizoenen. Maar als dat niet loopt krijg je deze vragen en ook dat is logisch, maar om dan als een soort van Gaal te reageren gaat een beetje te ver.

Kramer
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Verslaggever was alleen maar aan het uitlokken. Cijfers zeiden genoeg al was het gewoon niet goed, maar als je beter wilt worden moet je wel fouten maken en ervan leren. Donderdag playoffs en daarna een weekje rust voor wedstrijd 2 en de klassieker. Dan weten we pas denk ik een beetje wat de basis gaat zijn.

Blackie
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

de afgelopen jaren zijn er genoeg trainers die zich tegen journalisten ( van wat voor pluimage dan ook ) moeten verantwoorden over hoe zij hun werk moeten doen. Je leest het zelfde in alle sportkranten in nederland en europa.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen