Update: Ajax bereikt akkoord over vertrek Forbs: toekomstige transfersom én huursom bekend

30 augustus 2024, 20:56   Bijgewerkt: 30 augustus 2024, 21:05
Foto: © Imago

Ajax heeft volgens The Athletic een akkoord bereikt met Wolverhampton Wanderers over de transfer van aanvaller Carlos Forbs. De rappe Portugees zou inmiddels op weg zijn naar Engeland om de medische keuring te kunnen ondergaan. Mits hij die doorstaat wordt hij in eerste instantie verhuurd door de Amsterdammers, waarna The Wolves hem voor een bedrag van 13,5 miljoen euro definitief kunnen overnemen.

Ajax nam Forbs in de zomer van 2023 voor veertien miljoen euro over van Manchester City. De buitenspeler beleefde een weinig overtuigend debuutseizoen in Amsterdam, waarin hij uiteindelijk vier keer zou scoren in 34 wedstrijden in alle competities. Onder de nieuwe trainer Francesco Farioli kwam hij dit seizoen zes keer in actie, waarin hij het net nog niet wist te vinden.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Mourinho neemt hoogstpersoonlijk contact op met Ajax-speler, maar Fenerbahçe grijpt mis

Forbs mocht deze zomer echter alweer vertrekken, ook omdat Ajax dringend behoefte heeft aan transferinkomsten om zelf de markt op te kunnen. In een eerder stadium werd een bod van het Franse Olympique Lyonnais (naar verluidt ter hoogte van vijftien miljoen euro) echter afgeslagen. De Franse club schakelde daarop door naar Wilfried Zaha. De Wolves, die al eerder aan Forbs werden gelinkt, kwamen eerder op de vrijdag echter met een nieuw bod aanzetten.

LEES OOK: Ajax is zeer geïnteresseerd in Hakim Ziyech, die terug wil keren in Amsterdam

Volgens bovengenoemd medium ligt er nu een akkoord over een huurdeal met optie tot koop en is Forbs inmiddels op weg naar Engeland om medisch gekeurd te worden. Mits daarbij geen gekke dingen aan het licht komen, zal de Premier League-club hem voor het verstrijken van de Engelse deadline kunnen inschrijven.

Wolves verplicht Forbs te kopen na minimaal aantal wedstrijden

Update 18.43 uur: Voetbal International komt met aanvullende details over de transfer van Forbs. Verslaggever Tim van Duijn van het weekblad meldt dat de optie tot koop verplicht wordt "zodra Forbs een aantal wedstrijden speelt". Hoeveel dat er precies zijn weet de verslaggever niet, maar het zijn er minimaal tien ('in ieder geval dubbele cijfers'). De speler zou zelf nog wel tot een akkoord met Wolverhampton Wanderers moeten zien te komen en ook het (niet geringe) papierwerk moet voor het sluiten van de markt nog worden afgerond.

Update 20.56 uur: De Telegraaf onthult nóg meer financiële details over het vertrek van Forbs bij Ajax. De Amsterdammers ontvangen een huursom van 2,5 miljoen euro voor de Portugees, zo schrijft clubwatcher Mike Verweij. De Engelsen nemen daarnaast zijn salaris van 1,5 miljoen euro over, wat de directe besparing op vier miljoen euro brengt. Bovendien komt de ochtendkrant ook met precieze cijfers over de koopoptie: die wordt verplicht zodra Forbs zijn tiende basisplaats van het seizoen (in een officieel duel) te pakken heeft.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Farioli roept Ajax-speler live op televisie tot de orde vanwege gedrag

Een opvallend moment in de wedstrijd tussen Jagiellonia Bialystok en Ajax.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

dilima1966
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Ook Forbs kost ajax geld weer tot nu toe hoor je hij ging weg voor 15 miljoen nu weg voor 13 5 miljoen ze doen het goed bij ajax technische directeur

Ajeto!
Link gekopieerd!
    11
    + 1
avatar

De heer Frank Hoekman heeft zo zijn best gedaan om een volledig artikel te schrijven. Daarbij nog de moeite gedaan om wat updates erbij te vermelden en u leest alleen de kop?

21Rudolf21
Link gekopieerd!
    28
    + 1
avatar

Stel hij speelt goed in de premier League wat best eens zou kunnen bij een goede club met beter beleid. Is 13,5 miljoen natuurlijk een koopje. Zelfs Minteh (zonder PL ervaring) ging voor 40 miljoen de deur uit. Slecht handelen van Alex Kroes zeg.

Blackie
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

nou dilima, zeker weten dat jij het beter had gedaan, maarja jij zit niet op die stoel dus goed gedaan van kroes.

dilima1966
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Tot nu toe lachen alle clubs ajax gewoon uit Conceição prikie weg Mikautadze prikie weg die hebben andere clubs drie dubbele opgeleverd En niet naar een jaar al binnen een maand al

Vito
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Nu Brobbey nog weg doen. Per kilo verkopen.

Allback
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

En weer verhuur en niet verkocht of met een verplichte koop na verhuur. Ja je bent het salaris kwijt voor nu, maar hij kan in de zomer zo weer op de stoep staan. Om die reden kun je ook nu weer geen andere speler aantrekken met miljoenen. De slechte selectie wordt zo alleen dunner, terwijl er nauwelijks versterkingen komen. Financieel goed, maar sportief slecht.

dilima1966
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Alback zo is het ze blijven in de rommel hangen ze schieten totaal niet op met dit beleid ze hebben nu al gefaald ze moesten voor 50 miljoen verkopen dat gaat ze echt niet lukken

Sticks
Link gekopieerd!
    23
    + 1
avatar

Net gelezen dat er een verplichte koop is als Forbs 10 wedstrijden speelt. Het is te vinden via Google. Dat betekent dat Kroes het lang niet zo slecht heeft geregeld dan iedereen denkt.

dilima1966
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Er wordt er maar een club beter van en dat is niet ajax net als Conceição en Mikautadze die ook voor de tiende wedstrijd verkocht werd profiteer niet ajax van

Kramer
Link gekopieerd!
    24
    + 1
avatar

Gewoon een knappe deal.

dilima1966
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Knappe deal niet voor ajax

Kramer
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Dilima, jou neem ik al een poos niet meer serieus😂. Hij levert dit jaar 2,5 miljoen op en geen loon.. dus eigenlijk 4 miljoen voor dit seizoen en wordt i overgenomen dan komt daar nog 13,5 bij.. 17,5 miljoen voor Femke Bol vind ik een mooi bedrag.

Goku
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Wel als er een verplichte optie is, anders is het hopen dat die het goed gast doen

dilima1966
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Goku voor forbs is geen verplichting tot koop optie tot koop dus ajax schiet er weinig mee op

ERIMIR
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

We zullen Kroes tot het einde van het seizoen het voordeel van de twijfel geven. Dan kan pas de balans worden opgemaakt, welke verhuurde spelers bij Ajax terugkomen en welke zijn verkocht. Bij slechte uitkomst hiervan, mag Kroes zelf worden verhuurd of verkocht, het liefst zie ik dan dat hij zijn ontslag krijgt.

Kramer
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Bang voor Ajax aan het worden? 😂

ERIMIR
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Wel vreemd om als Ajax-fan bang te zijn voor je eigen club, Kramer.

Kramer
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Dan ben je met veel reacties nogal aardig negatief over je club. Ken 0 werkelijk Ajacieden die tegen Kroes zijn.😅

ERIMIR
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Ik ben niet negatief over Ajax, ik zie veel dingen ook goed gaan, je moet wel mijn reacties in zijn perspectief zien, Kramer. Ik ben niet tegen Kroes maar ben wel kritisch tegen zijn transferbeleid. Goede jonge talentvolle spelers willen laten vertrekken als Ramaj, Vos en een oudere spits zonder het Ajax-dna binnenhalen terwijl je al 3 jonge spitsen in de selectie hebt. Wat dat betreft heeft ie ergens de verkeerde afslag genomen en is die de weg helemaal kwijtgeraakt. Ik vermoed dat hij nu ook bij die verkeerde afslag zijn kompas is kwijtgeraakt om op de goede terug te keren.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen