‘Feyenoord op zoek naar tweede doelman: Bijlow kan voor ‘miljoenen’ naar Engeland’

21 augustus 2024, 12:23
Foto: © Imago

Feyenoord dreigt Justin Bijlow in de laatste twee weken van de transferwindow nog kwijt te raken. De doelman, die in Rotterdam-Zuid genoegen moet nemen met een rol op het tweede plan, staat in de concrete belangstelling van Southampton. Dat meldt 1908.nl althans. Volgens het medium heeft de Premier League-club ‘miljoenen’ over voor de tweede goalie van Feyenoord, dat al op zoek zou zijn naar een vervanger.

Bijlow was jarenlang de onbetwiste eerste doelman in Rotterdam-Zuid. Hij had de voorbije seizoenen echter telkens de pech dat zijn lichaam niet altijd meewerkte. Bijlow raakte in de tweede helft van het kampioensjaar 2023 geblesseerd, liep aan het begin van het afgelopen seizoen een blessure op en begin dit kalenderjaar ging het opnieuw mis. Toenmalig Feyenoord-trainer Arne Slot moest daardoor vaak een beroep doen op stand-in Timon Wellenreuther, die een geweldige indruk maakte. Brian Priske, opvolger van Slot, besloot van Wellenreuther zelfs zijn eerste doelman te maken.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Hans Kraay junior weet zeker welke speler uit basiself van Feyenoord verdwijnt

Bijlow zat in de eerste wedstrijden van dit seizoen dus op de bank. Nu is de vraag of hij in het restant van het seizoen überhaupt nog te bewonderen is in Rotterdam. Volgens 1908.nl is Southampton ‘in de markt aan het komen’ voor de Oranje-international. De beweging voor de 26-jarige doelman is dusdanig concreet, dat de scouting van Feyenoord al op zoek is naar een nieuwe tweede doelman, zo klinkt het. Southampton, dat een paar maanden geleden promotie naar de Premier League afdwong, heeft naar verluidt ‘miljoenen’ over voor de komst van Bijlow. Feyenoord heeft al een bod ontvangen en ook Bijlow zelf heeft oren naar de mogelijke overstap.

LEES OOK: Atlético Madrid meldt zich met laag bod voor Bijlow, dat Te Kloese direct weigert

De Rotterdammer en kind van de club heeft nog een contract tot de zomer van 2026. Bijlow behoorde eerder deze zomer nog tot de selectie van Oranje voor het Europees Kampioenschap in Duitsland, ondanks zijn blessureleed eerder dit jaar. Hij moest echter genoegen nemen met de rol van derde keeper achter Bart Verbruggen en Mark Flekken.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Sjoerd Mossou trekt verhaal van Calvin Stengs in twijfel: ‘Dat is totale bullshit’

Sjoerd Mossou spreekt zich uit over de mislukte transfer van Feyenoord-spelmaker Calvin Stengs naar Charlotte FC.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

boyke
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

Justin Bijlow heeft groot gelijk als hij in Engeland aan de gang kan als eerste keeper. Hij wil zich ook bewijzen voor een plaats bij het Nederlands Elftal en Feyenoord begaat een hele grote fout door de beste keeper van Nederland en een keeper van de club en zijn supporters te laten gaan door een onzekere Timon Wellenreuther op dit moment. Justin is zeker een eerste keeper waardig en gaat dan toch geen 2e viool spelen onder Priske. Timon heeft het vorig seizoen goed gedaan maar nu al 2 wedstrijden erg onzeker waarbij zelf puntenverlies tegen Willem II op zijn geweten heeft. Daarnaast is er in mijn ogen een spelletje gespeeld door zijn contract al een paar maanden geleden te verlengen met als doel jij wordt de eerste keeper en Bijlow de tweede. Een jongen van de club en de supporters gaat zijn geliefde club verlaten en zie maar een 2e keeper te kopen terwijl je er hebt verhuurd. Wens hem geluk en sterkte als hij weg gaat en dat hij weer de topper onder de lat wordt van het Nederlands Elftal en men er spijt van gaat krijgen alhoewel het hem van harte gegund is een stapje hoger te gaan spelen. Er gaat nog wel meer gebeuren ben ik bang.

Goku
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Vermoed dat er met het verlengen, al voor gesorteerd is op een vertrek van Bijlow. Aangezien er afgelopen seizoen al interesse was.

Copa
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

En als hij dan weg is dan pas zal hij worden gewaardeerd, net als Bart Verbruggen Je mis iets pas als je het kwijt bent, nietwaar? Ik hoop voor deze jongen niet dat Feyenoord hem de kans de kans niet gunt en het hem dan ook ontneemt door te hoog in de boom te gaan zitten

Goku
Link gekopieerd!
    10
    + 1
avatar

En jou club zit zo hoog, dat clubs alleen maar willen huren

jurgen😎
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Ik zou zeggen mooie club 9 miljoen in 1 termijn ! en wat bonussen 10% doorverkoop percentage . ik dank u en succes met deze mooie stap!

Goku
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Het is hem gegunt en hoop dat de ergens anders het tegendeel bewijst, van een blessure gevoelige keeper.

jurgen😎
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

ja toch succes Laat zien wat je kan

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen