'Feyenoord onderhandelt over vertrek Pedersen, die ploeggenoot kan worden van overbodige Ajax-speler'

20 augustus 2024, 13:36   Bijgewerkt: 20 augustus 2024, 14:06
Foto: © Imago

Feyenoord is met het Italiaanse Torino FC in gesprek over een transfer van rechtsback Marcus Pedersen, zo meldt Fabrizio Romano. De 24-jarige Noor, die afgelopen seizoen op huurbasis bij Sassuolo al ervaring opdeed in de Serie A, zou bij de tweede club van Turijn ploeggenoot kunnen worden van Perr Schuurs en de deze zomer bij Ajax vertrokken Borna Sosa.

In de zomer van 2021 nam Feyenoord Pedersen voor twee miljoen euro over van Molde FK in zijn vaderland Noorwegen. Na twee seizoenen besloot de Stadionclub de Noor te verhuren aan Sassuolo. De Italiaanse club bedong een verplichte optie tot koop ter waarde van zes miljoen euro, die zou worden geactiveerd zodra handhaving in de Serie A een feit was. Dat lukte echter niet; Sassuolo degradeerde en Pedersen keerde deze zomer dus terug bij Feyenoord, waar hij nog vastligt tot medio 2026.

LEES OOK: Ajax officieel 'verlost' van eerste banneling

Artikel gaat verder onder video

De toekomst van Pedersen ligt mogelijk dus tóch in Italië. Feyenoord en Torino zijn volgens transfergoeroe Romano in onderhandeling over een transfer van de rechtsback. Pedersen zou in Turijn de opvolger moeten worden van Raoul Bellanova, die op zijn beurt voor een overstap naar Europa League-winnaar Atalanta Bergamo staat.

LEES OOK: Schuurs krijgt opnieuw forse tegenvaller: verdediger nog langer uit de running na nieuwe operatie

Pedersen kwam vorige week, tijdens de eerste speelronde in de Eredivisie, als invaller binnen de lijnen toen Feyenoord in eigen huis teleurstellend gelijkspeelde tegen Willem II (1-1). Afgelopen weekend bleef de back 90 minuten op de bank toen de Rotterdammers zich op bezoek bij PEC Zwolle revancheerden voor de valse competitiestart, door met 1-5 te winnen.

Update 14.04 uur: Romano meldt in een vervolgtweet dat Torino en Pedersen persoonlijk inmiddels tot een akkoord zijn gekomen. Mits Bellanova inderdaad naar Atalanta vertrekt - en daar heeft het volgens de journalist alle schijn van - zal de Feyenoorder een driejarig contract gaan tekenen bij de Serie A-club, met een optie voor een extra seizoen.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Wassim Essanoussi verlaat Feyenoord en verschijnt direct in shirt van Ajax

Wassim Essanoussi heeft zich niet populair gemaakt bij de supporters van Feyenoord.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen