Feyenoord legt 'talentvolle' speler vast, maar laat hem meteen op huurbasis vertrekken

7 augustus 2024, 16:29   Bijgewerkt: 7 augustus 2024, 17:18
Foto: © Imago

Feyenoord heeft de komst van Gabriele Parlanti woensdagmiddag officieel bekendgemaakt. De 20-jarige uit Italië afkomstige middenvelder komt over van US Triestina en heeft in De Kuip zijn krabbel gezet onder een contract tot medio 2026, met een optie op nog een jaar. Zijn debuut in Rotterdam-Zuid zal echter op zich laten wachten: Feyenoord verhuurt hem dit seizoen aan FC Dordrecht.

Het doorgaans goed geïnformeerde 1908.nl maakte onlangs al melding van de komst van Parlanti. Feyenoord heeft veel vertrouwen in de middenvelder. “Gabriele is een technische vaardige middenvelder die met veel flair en lef durft te spelen. Wij denken dat hij snel zijn weg in Nederland zal gaan vinden en verwachten dat hij zich hier uitermate goed kan door ontwikkelen. Daar gaan wij hem zo goed mogelijk bij helpen”, zo klinkt het namens Mark Ruijl, Head of Global Football van Feyenoord, op de clubsite.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: 'PSV, Ajax en Feyenoord gaan de strijd aan om Championship-rechtsback'

Parlanti zelf is uiteraard dolgelukkig met zijn contract in Rotterdam-Zuid. Hij vertelt dat zijn overstap naar een ‘grote club’ als Feyenoord hem een ‘trots’ gevoel geeft. “Ik zal het komende seizoen op huurbasis bij FC Dordrecht gaan spelen en ga daar mijn uiterste best doen om te laten zien wat ik in huis heb”, zo klinkt het namens de Italiaan. Parlanti doorliep de jeugdopleiding van Sestri Levante en verkaste afgelopen winter naar Triestina. De middenvelder werd door die club voor het restant van het seizoen verhuurd aan zijn oude werkgever Sestri Levante, waarvoor hij in totaal bijna honderd wedstrijden speelde.

FC Dordrecht eindigde in het afgelopen seizoen op een knappe vierde plaats in de Keuken Kampioen Divisie. De club verzekerde zich van deelname aan de play-offs voor een plekje in de Eredivisie, maar moest in de eerste ronde al z’n meerdere erkennen in FC Emmen, dat over twee duels met 3-2 te sterk was. FC Dordrecht begint het nieuwe seizoen op het tweede niveau vrijdag met een uitwedstrijd tegen datzelfde Emmen, dat in de nacompetitie werd verslagen door NAC Breda.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Dit gebaar maakten Milambo en Geertruida na de 3-4 tegen PSV

Feyenoord-talent Antoni Milambo vierde zijn doelpunt tegen PSV met een opvallend handgebaar. Lutsharel Geertruida deed mee.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

boyke
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Hup daar gaat er weer een die ze kopen en verhuren. Een 20 jarig talent moet goed zat zijn voor de eredivisie Feyenoord kan beter een samenwerking aan gaan met KLM of Tranasavia, ze moeten allemaal vlieguren maken die ze kopen. Vind het een vreemde zaak en natuurlijk moet je talenten hebben maar zorg eerst dat je eigen 2e team snel op hoger niveau gaat spelen. Schande wat van Geel in die tijd gedaan heeft en nu zit je met de brokken.

Hops
Link gekopieerd!
    11
    + 1
avatar

Hier snap je toch echt niks meer van kopen en verhuren nog geen goede speler gehaald voor de selectie

Goku
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Hadden we die nodig dan.

Fr010
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Dit seizoen is er niet 1 versterking gehaald, moet er niet aan denken dat in de laatste dagen hancko en Geertruida vertrekken dan stort het in.

jurgen😎
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Dan hebben we een probleem en niet zo een kleine ook er moet ,minimaal 1 centrale vedediger bij van nivo desnoods een dure huurling uit de PL . Met het geld wat vrijkomt als er verkocht wordt gewoon 1 jaartje huren en kijken wat er desnoods in de winterstop bij kan komen

zwartekat
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Goed bezig daar in R.Zuid

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Dank je 🤣

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen