Feyenoord en KNVB komen met eerste reactie op berichtgeving over De Klassieker

26 augustus 2024, 09:50   Bijgewerkt: 26 augustus 2024, 10:39
Foto: © Imago

Feyenoord heeft bij Voetbal International gereageerd op het nieuws dat de politiebonden hun acties voor een nieuwe regeling voor vervroegd pensioen gaan vervolgen rondom De Klassieker tegen Ajax van komende zondag. De Rotterdamse topclub heeft ‘nog niet vernomen’ dat er een streep gaat door de kraker tegen de aartsrivaal.

Vorige week werd al duidelijk dat binnen Feyenoord de vrees bestond dat de politiebonden ook rondom De Klassieker tegen Ajax actie zouden voeren voor een nieuwe regeling voor vervroegd pensioen. Dat deden de politiebonden al in het weekeinde van 17 en 18 augustus bij de wedstrijden tussen FC Twente en Sparta Rotterdam én NAC Breda en Ajax. Die wedstrijden verliepen weliswaar zonder problemen, maar rond De Klassieker tussen Feyenoord en Ajax moet een veel grotere politiemacht op de been zijn. Géén politie betekent normaal gesproken een streep door de kraker tussen de eeuwige rivalen.

Artikel gaat verder onder video

De politiebonden hebben maandag aangekondigd ook tijdens De Klassieker actie te gaan voeren. Dat nieuws is uiteraard niet aan Feyenoord voorbijgegaan. “Wij hebben nog niet vernomen dat de wedstrijd zondag definitief niet kan doorgaan. Uiteraard hebben we er begrip voor dat mensen opkomen voor hun zak. Goed ook, dat dat kan”, zo schrijft Feyenoord in een reactie aan Voetbal International. De nummer twee van het afgelopen seizoen in de Eredivisie zou er desondanks stevig van balen als het duel niet doorgaat. “Wij zouden het enorm betreuren als - helaas niet voor het eerst - het voetbal hiervoor wordt gebruikt en, zeker in het geval van De Klassieker, niet alleen de betrokken clubs, maar miljoenen mensen er door worden geraakt die nu al enorm uitkijken naar deze wedstrijd.”

De uiteindelijke beslissing over het wel of niet doorgaan van De Klassieker tussen Feyenoord en Ajax ligt bij de zogenaamde driehoek, bestaande uit de burgemeester, het Openbaar Ministerie en de politie. Feyenoord - Ajax staat voor komende zondag 14.30 uur op het programma.

Update 10.39 uur: KNVB komt ook met eerste reactie

De KNVB heeft inmiddels ook gereageerd op het besluit van de politiebonden om rondom en tijdens De Klassieker actie te gaan voeren. Jaarlijks investeren clubs vele miljoenen euro’s in hun veiligheidsorganisatie. Bij de wedstrijden in de Eredivisie zijn er stewards en beveiligers in het stadion aanwezig. Wat dat betreft is het erg jammer dat het voetbal betrokken wordt bij de onderhandelingen van vakbonden, zo wordt de voetbalbond geciteerd door Rijnmond. We hopen in elk geval dat de partijen er snel uit komen en moeten voor De Klassieker even afwachten wat de politievakbonden en gemeente Rotterdam beslissen.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Keiharde kritiek op Farioli uit onverwachte hoek: 'Een cultuurshock, praatjesmaker'

Francesco Farioli is nog geen drie maanden bezig met zijn ‘project’ bij Ajax, maar hij houdt de gemoederen al flink bezig.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

0laf
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

"Opkomen voor hun zak" 🤣😂🤣😂 Dat zou ik ook altijd doen.

BartVanderVeen24
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Misschien kan Frank Paauw even in overleg gaan met z'n oud-collega's

LCA
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

walgelijke reactie van Feyenoord en de KNVB, vind ik. De vakbonden hebben een groot podium nodig om hun wensen kenbaar te maken. Zowel de regering als de clubs doen te weinig aan een cultuurverandering bij de supporters. wanneer komt die voetbalwet er nou eens en wanneer gaan clubs nou eens bepaalde supporters weren. Ik heb het ook niet de M.E. die er op los slaat terwijl je met de kind in de rij staat (meermaals meegemaakt bij de Arena), maar dat ligt volgens mij niet aan de agenten zelf. Gun die mensen een beter salaris, betere werkomstandigheden en begeleiding, betere secondaire voorwaarden, een lagere werkdruk, meer collega's, een vervroegd pensioen en vooral een beter pensioen.

Jim Visser
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Ja stuur ze direct met pensioen. We moeten allemaal werken tot 67 en meer inmiddels. Je zou de bouwvakkers ook meteen met pensioen laten gaan komen er helemaal geen huizen meer bij. groet JV

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Wat ik al eerder zei . Dat ze willen staken hun goed recht. Maar wees duidelijk en geef het zo snel mogelijk aan wat je gaat doen .

kib*
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Sportief gezien vind ik het niet meer uitmaken of het doorgaat of niet. Feiten zijn: als Feyenoord wint, wat nog de vraag is, loopt Feyenoord op 8 punten van Ajax uit. Voor Feyenoord is het belangrijk, want Feyenoord gaat voor de 2e plek en Feyenoord kan eventueel bij verlies van de huidige nrs. 2 t/m 4 steviger in de stand staan. Als Ajax wint, waarom ook niet, staat Ajax met 1 punt boven Feyenoord. Extra vermelding dat dit Ajax niet speciaal om de 2e plek gaat strijden, omdat dit Ajax nog niet up to date is, wel om plek 3 en 4. Deze wedstrijd is een groot risicowedstrijd, als er geen politie bij is dan zijn de gevaren niet te overzien, zeker voor de Ajax-entourage (bus, spelers etc.). Dus wat mij betreft deze wedstrijd verschuiven naar een andere datum.

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Sportief gezien is een topper (elke topper)niet goed zo vroeg Als je ziet wat in deze periode nog kan gebeuren bij de clubs. Spelers die met hun hoofd bij een transfer zitten etcetc Terwijl z'n wedstrijd juist reclame voor de eredivisie moet zijn .

Kramer
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Probleem is met het verschuiven dat de CL en EL gaat beginnen. Met normale aanhang is zo een wedstrijd snel in te plannen maar met de aanhang van beide clubs is het niet snel in te plannen en gaan er zomaar weken overheen, misschien wel 1,5 maand. Ik zou graag zien dat ze gewoon zonder publiek gaan spelen als het niet binnen 2 weken afgewerkt kan worden, niet leuk in alle opzichten maar verplaatsen en de competitie zo maar blijven beïnvloeden is ook slecht.

divano
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

dit belooft 1 bak ellende bij het stadion as Zondag middag als protest tegen deze beslissing, supporters hebben er geen enkel belang bij dit soort acties, vrees dat het politiepersoneel een heet dagje te wachten staat want de Feyenoord supporters komen dan ook op voor hun zaak, als er een protest op komst is hoop ik dat de Echte supporters de rest kan kalmeren in deze situatie maar heb er een hard hoofd in

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen