Feyenoord heeft opvolger Stengs deze week nog binnen en betaalt slechts klein deel van salaris

13 augustus 2024, 14:46   Bijgewerkt: 13 augustus 2024, 14:56
Foto: © Imago

Feyenoord zal zich deze week nog versterken met Ibrahim Osman, zo meldt Voetbal International. De talentvolle Ghanees komt op huurbasis over van Brighton & Hove Albion, dat het grootste deel van zijn salaris blijft betalen.

Feyenoord bereikte afgelopen weekend een akkoord met het Amerikaanse Charlotte FC over de transfer van Calvin Stengs, die inmiddels al tot een mondeling akkoord is gekomen met de club uit de MLS. De Rotterdammers schakelden snel toen duidelijk werd dat de creatieveling deze zomer zou vertrekken en hebben inmiddels dus beet. Enkel de laatste details moeten nog worden uitgewerkt. Maandag werd al melding gemaakt van een mondeling akkoord met de buitenspeler, die ook centraal uit de voeten kan.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Feyenoord presenteert huurling: 'Dit is een enorme club, ik kan niet wachten!'

De komst van Osman wordt door VI omschreven als de ‘bonus van de Wieffer-deal’. De middenvelder maakte eerder deze zomer voor dertig miljoen euro de overstap naar het zuiden van Engeland. Tijdens de onderhandelingen kwam de naam van de negentienjarige buitenspeler naar voren. In eerste instantie jaagden de Rotterdammers op Facundo Buonanotte, maar verlegden de aandacht naar Osman toen duidelijk werd dat de Argentijn niet haalbaar bleek.

LEES OOK: Gullit spreekt verbazing uit over Feyenoord: ‘Waarom doe je dat?’

Voor Feyenoord geldt de komst van Osman als buitenkansje. Het grootste deel van het salaris van de Ghanees, die in januari voor een bedrag van zestien miljoen pond van Nordsjaelland werd overgenomen door Brighton, wordt betaald door de Engelsen. Er is geen koopclausule opgenomen in de huurovereenkomst.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Wesley Sneijder vol ongeloof na transfernieuws bij Feyenoord

"Héél opmerkelijk, ik denk dat hier meer achter zit", zegt de analist van Rondo na een transfer bij Feyenoord.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Hops
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Weer 2 spelers gehuurd .zo bouw je geen team op einde van het jaar gaan ze weer weg kost alleen geld .terwijl je een hele elftal aan het verhuren bent

Vito
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Eens, Steng was eigendom en er zal vast een leuke huursom moeten worden betaald. Dat geld ben je kwijt.

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Bueno komt omdat je op links hartman lang geblesseerd is,smal geblesseerd is en lopez niet goed genoeg is. Dan ga je geen speler kopen . Want smal is binnenkort fit,en hartman is na november hopelijk ook weer terug . Osman is meer een vervanger voor minteh. En die was gehuurd . Oftewel het valt allemaal wel weer mee

Hurricane.
Link gekopieerd!
    22
    + 1
avatar

Beter huren dan spelers kopen die niet voldoen. Waar je 5 jaar aan vast zit met salarissen van 5 a 6 miljoen per jaar zoals in amsterdam. Daar bouwen ze achteruit.

Kramer
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Salarissen van 5 a 6 miljoen😂. Gast kom eens met namen en correcte bronnen, ga anders weer terug naar je kamer.

Hurricane.
Link gekopieerd!
    10
    + 1
avatar

Henderson alleen al 7 miljoen per jaar. Kruip jij even terug naar je schuurtje.

jurgen😎
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

@gtsb je weet toch mensen schrijven dingen doen geen research. lezen half.

Hurricane.
Link gekopieerd!
    23
    + 1
avatar

Brighton betaalt het grootste gedeelte van zijn salaris zo'n 80 procent. Dus dat valt best mee wat Feyenoord moet betalen aan salaris.

Flamingo
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Ben ik niet met je eens Hops. Toen Slot trainer werd van Feyenoord, was er geen geld. Toen zijn er zo uit m’n hoofd 18 nieuwe spelers gekomen. Meerendeel gehuurd. Het klopt dat je na dit seizoen weer een nieuw elftal moet smeden. Maar het overgrote deel is gewoon speler van Feyenoord. Slot heeft het enorm goed gedaan, ook met veel gehuurde spelers. Succes levert geld op, en hierdoor vermogen. Opzich geen verkeerde constructie, mits de gehuurde spelers basisspelers zijn en daadwerkelijk wat toevoegen wat tot succes kan leiden.

Hops
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Flamingo daar ben ik een een gedeelte mee eens. We kochten ook een paar spelers die veel geld opleverde zoals Wieffer en natuurlijk ook aantal mislukt zijn zoals zerouki daar had veel van verwacht super bij fc twente en bij feyenoord komt hij gewoon te kort .ik hoop.dat ze de jeugd nog een goede kans geven

Flamingo
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Klopt, Wieffer is zeker een voorbeeld waar flink aan is verdiend. Kern blijft gewoon spelers van Feyenoord, met wat huurlingen erom heen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen