Feyenoord-fans hebben het gehad en richten zich niet alleen op Zerrouki: 'Schandalig, wegwezen nu'

25 augustus 2024, 18:42
Foto: © Imago

Ayase Ueda heeft het verbruid bij een deel van de Feyenoord-aanhang. De Rotterdammers telden vorig jaar minstens acht miljoen euro neer voor de komst van de Japanse spits, maar hij heeft sinds zijn komst nog geen goede indruk kunnen achterlaten. Ueda moet ook in zijn tweede seizoen genoegen nemen met een rol als stand-in van Santiago Giménez. Hij viel zondag op bezoek bij Sparta in de slotfase in, maar deed niets goed.

Feyenoord handelde na het kampioenschap in 2023 snel. Giménez werd volop in verband gebracht met een transfer naar een Europese topcompetitie en met de komst van Ueda speelde de club alvast in op een mogelijk vertrek van de Mexicaanse topschutter. Feyenoord telde minstens acht miljoen euro neer voor de komst van de spits van toen nog Cercle Brugge en daarmee werd hij de nieuwe recordaankoop. Dat bedrag en het vertrouwen heeft hij echter nog niet kunnen terugbetalen. Vorig seizoen kwam hij tot slechts vijf doelpunten in 37 wedstrijden.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Extra pijnlijk: ESPN doet na Sparta - Feyenoord onthulling over wat Priske met Zerrouki van plan was

Ueda moest in het afgelopen seizoen Giménez voor zich dulden en omdat de Mexicaan nog altijd speler is van Feyenoord, moet de Japanner wederom genoegen nemen met een rol als stand-in. De nieuwe trainer Brian Priske deed in de eerste drie officiële wedstrijden van het seizoen tegen PSV (Johan Cruijff Schaal), Willem II en PEC Zwolle een beroep op Ueda, maar wel telkens als invaller. In de Johan Cruijff Schaal tegen PSV verzorgde hij nog een assist, maar in de eerste twee competitieduels kon hij in zijn (korte) invalbeurten niets klaar spelen. Dat lukte hem ook op bezoek bij Sparta niet. Hij verscheen twaalf minuten voor tijd binnen de lijnen voor de onzichtbare Giménez, maar kwam in de slotfase niet veel in het spel voor. Ueda kreeg nog wel één serieuze kans om te scoren, maar raakte de bal volledig verkeerd.

LEES OOK: Nottingham Forest meldt zich met fors bedrag bij Feyenoord: Giménez staat open voor transfer

Hoewel Feyenoord op dat moment al bijna twintig minuten met een man minder op het veld stond, wordt de slechte invalbeurt van Ueda hem wel degelijk kwalijk genomen. “Ueda. Schandalig slecht. Wegewezen nu. Kan niet meer”, zo schrijft iemand op X. Andere reacties zijn ook niet mild. Naast Ramiz Zerrouki, de man van de rode kaart, wordt ook Ueda hard aangepakt. “Wie iets ziet in Zerrouki en of Ueda heeft geen verstand van voetbal. En de invalbeurt van Ayase Ueda slaat daadwerkelijk alles!”, zo klinkt het. Een aantal Feyenoord-fans komt met een duidelijke boodschap gericht aan algemeen en technisch directeur Dennis te Kloese: verkoop Ueda.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Sjoerd Mossou trekt verhaal van Calvin Stengs in twijfel: ‘Dat is totale bullshit’

Sjoerd Mossou spreekt zich uit over de mislukte transfer van Feyenoord-spelmaker Calvin Stengs naar Charlotte FC.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Sticks
Link gekopieerd!
    28
    + 1
avatar

Niet zo dramatisch doen. Zerrouki, Ueda en Priske doet het goed. Niet meteen doen alsof de wereld vergaat.

21Rudolf21
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

De grote onderduiker hemzelf heeft allemaal praatjes.. Ooh wat gaan we volgende week lachen hier. Kan niet wachten.

Sticks
Link gekopieerd!
    26
    + 1
avatar

Praatjes zullen je wel bekend voorkomen. Pot - ketel. Bovendien maakt het voor Ajax niks uit. Die doen niet mee voor de titel. Jouw topclubje mag het uitvechten met Psv. Maar het vechten is voor jullie voorlopig al afgelopen.

jurgen😎
Link gekopieerd!
    10
    + 1
avatar

Briejsuh sticks hendriks de praatjesmaker van fcupdate

kib*
Link gekopieerd!
    30
    + 1
avatar

Ik maar denken dat ze bij AZ, PSV en Ajax van die miskopen hebben gedaan, maar bij Feyenoord grossiert het ook: Ueda, Zerrouki, Gimenez (echt geen wereldspits), Van den Belt, Smal, Lingr (op de bank), Ivanusec juist een leuke speler maar moet ook banken, Moussa (zou niet eens bij Jong PSV worden opgesteld). Nadje daarentegen is Oké. Zo zie je maar.

Goku
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

Sorry kib, maar je schrijft weer onzin. Smal is dit jaar gehaald kun je nog niets overzeggen, Santi legd er gewoon weer 20+ achter de doelman is daarmee een prima spits voor Feyenoord. Van de Belt is gehaald voor de breedte en koste vrij weinig zelfde geldt voor Moussa. Met Lingr en Ivanusec ben ik het wel met je eens

kib*
Link gekopieerd!
    24
    + 1
avatar

@Ik ben niet Goku, Smal vond ik ondanks je excuus zwak, wat Gimenez betreft hoef je mij niet meer wijs te maken, hij is geen toppie of hij speelt bij Feyenoord bij een zwakke club en elders bij een betere club tot wasdom komt, maar Oké zo zie jij het en dat respecteer ik.

Goku
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Ueda en Zerrouki zijn 2 slechte aankopen geweest. Ik persoonlijk hoop dat ze 3 of 4 keus worden

Copa
Link gekopieerd!
    27
    + 1
avatar

Priske maakt wel een ONGELOOFLIJK stomme fout net als Stein zegt hij dat spelers (welke?) kwaliteit missen. Deze spelers zullen vast en zeker beter hun best voor je gaan doen.

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    11
    + 1
avatar

Is goed krotje

RWBY
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

@gtsb of niet Wie?

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Ik denk dat Ueda nog even in de etalage moest........

jurgen😎
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Ik heb zerrouki lang het hoofd boven water gehouden want er zit meer in maar hij moet echt wat gaan laten zien na zn schorsing aan de andere hand nu dat ie er een wedstrijd niet bij is kunne we een ander middenveld zien ik zou ivanusec timber en stengs willen zien met timber in de as. En mousa op rechts laten starten.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen