Feyenoord en PSV kennen alle mogelijke tegenstanders in vernieuwde Champions League

29 augustus 2024, 07:33
Foto: © Imago

Nu de voorronde voor deelname aan de Champions League erop zitten, wacht donderdag de loting van het miljardenbal. De loting zal er anders gaan uitzien dan normaal, wat te maken heeft met de compleet vernieuwde opzet. FCUpdate.nl zet de deelnemers aan de Champions League en de verschillende potindelingen in dit artikel op een rijtje.

Vanaf dit seizoen zullen er maar liefst 36 ploegen deelnemen aan de Champions League in plaats van 32. Van de 36 teams gaan de beste acht ploegen direct door naar de knock-outfase. Voor de nummers negen tot 24 vindt er een tussenronde plaats om zich alsnog te plaatsen voor de knock-outfase van het miljardenbal. Uit de grote groep gaan de beste acht teams direct naar de knock-outfase van de Champions League.

Artikel gaat verder onder video

Clubs spelen niet meer twee keer tegen dezelfde tegenstanders, maar zullen gekoppeld worden aan twee tegenstanders uit iedere pot. In een periode van tien weken worden de wedstrijden vervolgens afgewerkt en spelen clubs vier keer uit en vier keer thuis. Feyenoord en PSV zijn op basis van de coëfficiëntenranglijst ingedeeld in pot 3. De twee Nederlandse clubs komen elkaar niet tegen, want dat is ondanks de wijzigingen niet mogelijk in de nieuw opgezette groepsfase van het toernooi.

Pot 1: Real Madrid, Manchester City, Bayern München, Paris Saint-Germain, Liverpool, Internazionale, Borussia Dortmund, RB Leipzig, FC Barcelona

Pot 2: Bayer Leverkusen, Atlético Madrid, Atalanta, Juventus, Benfica, Arsenal, Shakthar Donetsk, AC Milan, Club Brugge

Pot 3: Feyenoord, PSV,
Sporting Portugal, RB Salzburg, LOSC Lille, Dinamo Zagreb, Celtic FC, Young Boys, Rode Ster Belgrado

Pot 4: Slovan Bratislava, AS Monaco, Sparta Praag, Aston Villa, Bologna, Girona, VfB Stuttgart, Sturm Graz, Stade Brest

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

RWBY
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Oh.. Leuk! 🤩

jurgen😎
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

De champions league waar de echte clubs voor echt geld strijden !!

svl
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Ik voel waar je naartoe wil, begrijpelijk. Maar ik zou als Feyenoorder nog even terughoudend zijn, doe nou niet hetzelfde waar we "onze nr1" altijd van betichten. Er is nog geen sprake van reden tot arrogantie. Ik wil in deze met liefde ongelijk krijgen: zoals ik het nu zie komen we niet strijden, maar komen we het startgeld en evt premies ophalen. Er zijn een aantal sterkhouders weg, wil nog wat goede spelers ervoor terug hebben. Ik zie nog geen duidelijk plan. Ik voel m nog niet. Maar nogmaals, ik krijg graag ongelijk.

Goku
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Hoop op Liverpool, Club Brugge en Sturm Graz om kans te maken op plek 2. Als we dat even vergeten dan: Liverpool, Arsenal en Aston Villa

peterdejong1983
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Je weet dat clubs uit zelfde land niet bij elkaar in de poule (kunnen) komen, tenzij het echt niet anders kan omdat er meer dan 4 teams uit dat land meedoen?

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen