Feyenoord en Ajax spreken zich uit na afgelasting Klassieker

27 augustus 2024, 18:21   Bijgewerkt: 27 augustus 2024, 19:03
Foto: © Imago

Feyenoord en Ajax hebben hun teleurstelling geuit over het feit dat De Klassieker van aanstaande zondag niet door zal gaan. De aartsrivalen balen ervan dat ze de dupe zijn geworden van iets waarin zij geen deel uitmaken.

Dinsdagmiddag werd bekend dat Ahmed Aboutaleb, de burgemeester van Rotterdam, een streep heeft gezet door De Klassieker die komend weekend op het programma stond. De reden hiervoor is dat de politiebonden hebben aangekondigd te gaan staken rondom het duel tussen Feyenoord en Ajax, waardoor er geen politie aanwezig is bij De Kuip.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: 'Feyenoord-speler heeft het aanzien van Priske een beetje beschadigd'

In een reactie spreekt Feyenoord uit teleurgesteld te zijn in de beslissing. “Zoals eerder aangegeven hebben we er begrip voor dat mensen opkomen voor hun zaak. We betreuren het echter wel dat, niet voor het eerst, het voetbal wordt gebruikt om zaken af te dwingen waar wij geen partij in zijn.” De Rotterdammers hebben er wel begrip voor dat Aboutaleb gezien de situatie een streep door het duel heeft gezet.

LEES OOK: ‘Voorwaarden bekend waarmee koopoptie González verplicht wordt voor Feyenoord’

Ook Ajax baalt ervan dat de wedstrijd in De Kuip niet door zal gaan. “We hadden zondag graag gevoetbald. Dat het niet door kan gaan is teleurstellend. Jammer dat het voetbal de dupe is geworden van deze discussie.” Eerder liet de KNVB ook al weten teleurgesteld te zijn en werd de hoop uitgesproken dat er toch een akkoord komt tussen de overheid en de politie zodat de wedstrijd door kan gaan.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Ian Maatsen moest om pijnlijke reden weg bij Feyenoord: 'Dit deed pijn, ik wilde stoppen'

Ian Maatsen wilde stoppen met voetbal toen Feyenoord besloot niet met hem verder te gaan.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

haike
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

wat denkt aboutaleb ik kan ze voor de laatste keer beide naaien voordat ik weggaat! geen uitsupporters geen politie netten rond het veld!! wat is het probleem??

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Jij gaat blijkbaar nooit en leeft in je eigen kleine wereld . Gewoon een normaal besluit gezien de situatie . Een besluit waar aboutaleb geen bal aan kan doen . Een Feyenoord- Ajax of Ajax -Feyenoord zonder politie kan gewoon niet . Iedereen die denkt van wel is heel naief . Minder kan wel maar helemaal zonder niet . Als de politie het beter organiseerd kan het wel met minder ,waardoor de sfeer ook beter en minder agressief is .

Exitium
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

De spelersbus die nooit bij het stadion gaat komen? Dat is zelfs mét flinke politie-inzet een ding bij Feyenoord - Ajax.

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Bij ajax feyenoord gebeurd er niks natuurlijk

kib*
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Buiten het staakgedoe, vind ik het jammer dat Feyenoord-Ajax niet door kan gaan. Ik wil ze toch tegen elkaar zien spelen, ik acht beiden op dit moment even sterk. Het is zeker geen uitgemaakte zaak dat Feyenoord zo maar van dit Ajax kan winnen, omgekeerd ook niet. Jammer, jammer, het is niet anders.

Deblauwe1
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Nee daar is geen begrip voor. Anderen gaan gebruiken voor hun acties. Als anderen gaan staken wordt de politie gebruikt om dat te verstoren. Als ze dan gaan staken zet dan het leger in

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen