FC Twente ziet gedroomde opvolger van Pröpper bij PSV, maar moet streep zetten door deal

24 augustus 2024, 14:37
Foto: © Imago

FC Twente had lange tijd Armando Obispo op de korrel om de defensie te versterken, weet Tijmen van Wissing te melden bij De Oosttribune op RTV Oost. De Tukkers hebben de interesse in de 25-jarige verdediger echter laten varen omdat hij momenteel geblesseerd is.

De Enschedeërs zaten na het vertrek van Robin Pröpper (Rangers FC) en Alfons Sampsted (Birmingham City) dun in de verdedigers. Voor laatstgenoemde is inmiddels Bart van Rooij als vervanger gekomen. Technisch directeur Arnold Bruggink heeft alleen nog geen vervanger aan weten te trekken voor Pröpper.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: FC Twente en NEC bevestigen transfer: verdediger tekent voor vier seizoenen

Bert van Losser, presentator van De Oosttribune, oppert in het programma de naam van Obispo, maar dat is geen optie weet Van Wissing. “Hij is niet fit”, reageert hij op de presentator. “Ze hadden hem allang in kaart, maar hij is het niet geworden.” Obispo viel in de voorbereiding uit met een knieblessure. Hoewel deze blessure niet ernstig is, staat de verdediger nu al wel ruim een maand aan de kant. Het is niet duidelijk wanneer Obispo weer fit is.

LEES OOK: Nederlandse pers oordeelt hard over FC Twente: ‘Ze werden in de eerste helft weggespeeld, suf getikt’

"FC Twente zoekt een ervaren verdediger, maar ik denk dat ze met Mees Hilgers en Max Bruns in het centrum gaan spelen dit seizoen. Ik denk niet dat je iemand terugkrijgt van het niveau Pröpper”, die de kritiek van de FC Twente-supporters pareert. "Ik ben nog steeds van mening dat er geen vervanger voor Pröpper klaar had moeten staan, want dat kan bijna niet. Die speel je er nooit uit. Nu gaan ze kijken of ze een verdediger kunnen huren, maar clubs eisen vaak dat huurspelers veel moeten spelen."

FC Twente was in het verleden nog in de race om zich te versterken met Thomas Beelen. “Ze wilden hem heel graag hebben en ze waren er bijna mee rond”, weet van Wissing. “Toen kwam Slot dus naar Feyenoord en we weten allemaal hoe Slot werkt, want hij heeft ook Van den Belt naar Feyenoord gehaald.”

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 ‘FC Twente dreigt na Pröpper tweede sterkhouder in korte tijd te verliezen’

Het Belgische Anderlecht heeft belangstelling voor een sterkhouder van FC Twente.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen