FC Twente en NEC bevestigen transfer: verdediger tekent voor vier seizoenen

23 augustus 2024, 20:56
Foto: © Imago

FC Twente versterkt zich per direct met rechtsback Bart van Rooij, die overkomt van competitiegenoot NEC. Dat bevestigen beide clubs zaterdagavond via de officiële kanalen. Van Rooij tekent in Enschede een contract tot medio 2028 en voorziet trainer Joseph Oosting van een broodnodige extra optie op zijn positie.

In maart van dit jaar zette FC Twente toenmalig eerste rechtsback Joshua Brenet zonder pardon op straat. De oud-PSV'er werd toen door de rechtbank in Almelo veroordeeld tot een celstraf van vier weken omdat hij - ondanks het feit dat hij zijn rijbewijs al kwijt was - tot twee keer toe achter het stuur was gekropen. De spoeling aan de rechterkant van de defensie werd deze zomer nog dunner toen Alfons Sampsted aan Birmingham City werd verkocht.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Theo Janssen legt het grote verschil tussen Ajax en FC Twente uit

Daar komt met de komst van Van Rooij echter verandering in. De Telegraaf wist vrijdag al te melden dat de verdediger vandaag (zaterdag) de medische keuring zou gaan doorlopen, wat dus met goed gevolg is gebeurd. N.E.C. zou 'naar schatting' zo'n één miljoen euro ontvangen voor de speler die nog vastlag tot medio 2025.

LEES OOK: Kees Kwakman reageert fel op sneer van Jan Joost van Gangelen aan Jasper Cillessen

Van Rooij is afkomstig uit de jeugdopleiding van N.E.C. en debuteerde in 2019 in de hoofdmacht. In het seizoen 2019/20, toen de Nijmegenaren nog in de Keuken Kampioen Divisie speelden, werkte hij zich op tot basisspeler, een status die hij ook na de promotie naar de Eredivisie wist te behouden. Inmiddels staat Van Rooij op 170 wedstrijden voor N.E.C., waarin de voormalig jeugdinternational zeven keer trefzeker was en vijftien assists produceerde.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 ‘FC Twente dreigt na Pröpper tweede sterkhouder in korte tijd te verliezen’

Het Belgische Anderlecht heeft belangstelling voor een sterkhouder van FC Twente.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen