‘FC Twente jaagt op opvolger van Pröpper en ziet versterking rondlopen in de Eredivisie’

5 augustus 2024, 13:40
Foto: © Imago

FC Twente is in de zoektocht naar een opvolger voor de naar Rangers FC vertrokken Robin Pröpper uitgekomen bij Mike Eerdhuijzen. Volgens RTV Rijnmond hebben de Tukkers geïnformeerd bij Sparta Rotterdam naar de 24-jarige centrale verdediger.

Sander Kooijman, journalist van het AD Rotterdams Dagblad, meldde eerder dat de Enschedese club zelfs een bod had uitgebracht op Eerdhuijzen, maar dit werd vanuit FC Twente al ontkracht. Nu meldt dus ook RTV Rijnmond dat er geen bod gedaan is door FC Twente op de linksbenige centrale verdediger, maar dat er wel geïnformeerd is naar de beschikbaarheid en de kosten van Eerdhuijzen.

Artikel gaat verder onder video

De 1.96 meter lange centrale verdediger heeft in Rotterdam nog een contract tot medio 2026. Eerdhuijzen zag eerder deze transferperiode een overstap naar het Engelse Birmingham City in rook opgaan. Alle seinen tonden op groen, maar bij de afrondingen van de individuele voorwaarden deden er enkele problemen voor.

Mogelijk krijgt Eerdhuijzen nu alsnog zijn gewenste transfer, omdat FC Twente opzoek is naar een opvolger voor Pröpper. De dertigjarige aanvoerder van de ploeg van trainer Joseph Oosting maakte vorige week de overstap naar het Schotse Rangers FC. Het is echter maar de vraag of Sparta Rotterdam bereid is om afscheid te nemen van Eerdhuijzen.

De Rotterdammers namen eerder deze window al afscheid van Bart Vriends, die naar het Australische Adelaide United vertrok, terwijl Tijs Velthuis op het punt staat om naar het Italiaanse Salernitana te verkassen. Sparta speelde eerder met de inkomende transfer van de Venezolaan Teo Quintero al in op het eventuele vertrek Eerdhuijzen.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Twee PSV’ers kanshebbers voor individuele prijs, ook nominaties voor Feyenoord, FC Twente en AZ

De Eredivisie heeft bekendgemaakt welke vijf spelers kans maken op de titel van Speler van het Jaar.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen