‘FC Twente heeft eindelijk beet en plukt opvolger van Pröpper weg bij Celtic’

26 augustus 2024, 14:00
Foto: © Imago

FC Twente gaat zich versterken met Gustaf Lagerbielke. Volgens Tijmen van Wissing van RTV Oost wordt de Zweedse centrale verdediger momenteel medisch gekeurd, waarna hij voor de rest van het seizoen gehuurd wordt van Celtic. Met Lagerbielke hebben de Tukkers eindelijk de gewenste vervanger van Robin Pröpper, die naar Rangers FC vertrok, binnen.

Na het vertrek van zowel Pröpper als Alfons Sampsted zat FC Twente wat mager in de verdedigers. Zo werd de positie van rechtsachter, mede door de lichte blessure van Youri Regeer, tijdelijk ingevuld door Anass Salah-Eddine die van origine een linksachter is. Met Bart van Rooij presenteerde de club van trainer Joseph Oosting al een vervanger voor Sampsted. Met de komst van Lagerbielke is nu ook de leegte van Pröpper opgevuld.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: FC Twente ziet gedroomde opvolger van Pröpper bij PSV, maar moet streep zetten door deal

In De Grolsch Veste zal de 1.93 meter lange Zweed in eerste instantie de concurrentie moeten aangaan met Mees Hilgers en Max Bruns, weet Van Wissing te melden. Lagerbielke is een rechtsbenige verdediger, die zowel links als rechts centraal uit de voeten kan. Naast FC Twente waren ook sc Heerenveen en het Belgische KV Mechelen in de race voor de verdediger. Het feit dat de Enschedese club Europees voetbal speelt trok hem over de streep.

LEES OOK: FC Twente en NEC bevestigen transfer: verdediger tekent voor vier seizoenen

Lagerbielke kwam vorig seizoen niet veel in actie voor Celtic. Wel speelde hij tweemaal mee in de Champions League-wedstrijden van de Schotse club tegen Feyenoord. In beide duels vertolkte de Zweed een hoofdrol. In De Kuip pakte Lagerbielke tweemaal geel en moest hij met rood van het veld. In de laatste groepswedstrijd op Celtic Park maakte hij in blessuretijd de winnende treffer tegen De Rotterdammers.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 ‘FC Twente dreigt na Pröpper tweede sterkhouder in korte tijd te verliezen’

Het Belgische Anderlecht heeft belangstelling voor een sterkhouder van FC Twente.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Blackie
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

geweldige actie, waar andere clubs steeds in de schijnwerpers staan scoort twente geruisloos.Technisch minder maar een gedreven speler kunnen ze plezier aan beleven

kib*
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Ja die Lagerbielke viel mij in de laatste CL-groepsfase wedstrijd tegen Feyenoord al goed op. Twente succes toegewenst. Samen met Hilgers en Unnerstal er achter wordt Twente een onneembare vesting daarachter.

BartVanderVeen24
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Stewart heeft weer zitten slapen. Het zou een perfecte verdediger voor PSV zijn geweest. Goed gedaan Twente

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen