Farioli krijgt het aan de stok met Verweij: 'Wat denk jij dan?'

14 augustus 2024, 14:57   Bijgewerkt: 14 augustus 2024, 16:04
Foto: © Ajax

Francesco Farioli heeft vinnig gereageerd op enkele vragen van Mike Verweij. De journalist van De Telegraaf vindt dat de trainer van Ajax in de belangrijkste wedstrijden niet met zijn beste elf van start gaat, maar daar kijkt de Italiaan heel anders tegenaan.

Ajax won vorige week met 1-0 in Griekenland van Panathinaikos en verdedigt dus een minimale voorsprong in het tweeluik van de voorrondes van de Europa League. Op de persconferentie in aanloop naar het returnduel in Amsterdam stelt Verweij enkele vragen aan Farioli. Als de journalist vraagt of de coach 'eindelijk' eens met zijn sterkste elf gaat aantreden, reageert de Italiaan vinnig: "Dat doe ik altijd." Of dat ook kan zonder Steven Bergwijn en Brian Brobbey, die mogelijk niet fit genoeg zijn om te starten? "Ik begin altijd met de sterkste mogelijke opstelling voor de wedstrijd."

Artikel gaat verder onder video

Vervolgens staart Farioli Verweij een aantal seconden met een dodelijke blik aan. De coach wil vervolgens nog wel even terugkomen op de vraag van Verweij. "Wat denk jij, wat is voor jou het sterkste team? Waarom denk je dat een team beter is dan een ander team? Mijn vraag is heel specifiek. Waarom denk je dat de een beter is?"

LEES OOK: Bij Ajax enorm veel lof voor Farioli: 'Alsof er een sneltrein voorbij raast'

Verweij countert vervolgens door te zeggen: "Ik heb het team vorig jaar gezien en ik denk dat sommige spelers beter zijn dan anderen." Farioli zegt dat Verweij dan bepaalde aspecten over het hoofd ziet. "Je mist het een en ander. Meerdere dingen. Fitheid, waar ze precies staan, ze moeten maar een klein risico hebben om een blessure te lopen. Het is misschien lastig om het overzicht te hebben. Ik heb niet altijd gelijk, maar je moet met veel factoren rekening houden."

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Wesley Sneijder weet waar het lek van Ajax zit: ‘Dat moet haast wel’

Wesley Sneijder vermoedt dat een reservespeler van Ajax het nieuws over de opstelling tegen sc Heerenveen heeft gelekt.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

Copa
Link gekopieerd!
    42
    + 1
avatar

Fariolli heeft volkomen gelijk natuurlijk. Vanaf onze bank kunnen we allemaal onze eigen top 11 samentellen, maar dat wil niet zeggen dat dit team ook gaat winnen en hoe staan ze er de week daarna voor en daarna. Tsja, zo ver denkt menigeen niet; omdat ze dat niet willen of kunnen Nederlands beste voetballer aller tijden JC, presteerde het om een van beste spelers niet op te stellen, vervolgens dacht de rechtsback van de tegenpartij zooooooveel vrijheid en rukte maar op. daar vielen vervolgens de gaten. Het komt bijna over als een kleuter die vragen stelt als je met dit soort vragen komt opdagen. na zoveel jarenhet voetbal gevolgd te hebben zou je toch meer moeten weten!

Laurens1
Link gekopieerd!
    38
    + 1
avatar

Heerlijk dat die Volgevroten pad ff op zijn nummer heet wordt. Samen met zijn vriendje Falentijn pretenderen ze de wijsheid in pacht te hebben🤮

Copa
Link gekopieerd!
    11
    + 1
avatar

Nee, dat is het niet. Ze weten heus wel dat ze gewoon wat nieuws mogen vertellen en schrijven. Als je het met anderen eens bent dan tel je niet Ben je het oneens, roep je onzin dan val je op en krijg je aandacht. Aandacht hebben ze nodig, want hun werkgever eist dat. Terecht, inkomsten van dit soort kranten staat zwaar onder druk

Goku
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Die moet geen wedstrijd of 3 gaan verliezen, gaat die helemaal uit zijn plaat. Type van Gaal

CanisMorsum
Link gekopieerd!
    56
    + 1
avatar

Hoe gaat het eigenlijk in Rotterdam? Draait het daar een beetje?

Goku
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Hee daar hebben we onze man die zich 2 seizoenen niet heeft laten zien en nu 4 wedstrijdtje heeft gewonnen opeens een arrogante grote mond heeft. Of ben je stiekem Krotje, Strom of Beukie

Sticks
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

Haha heel scherp CanisMorsum!

FROIO
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hahaha. Die vind ik wel leuk ja.

KlaasJanH
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Die sjaak is geen Ajacied,nooit geweest ook!

Allback
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Verweij heeft helemaal gelijk. Farioli stelde tegen Heerenveen niet zijn beste elftal op, dat had fout kunnen gaan. Zolang dat goed gaat komt hij er mee weg. Gaat het fout dan komt er meer kritiek op hem.

CanisMorsum
Link gekopieerd!
    61
    + 1
avatar

Hij gaat uit van de kracht van het team en krijgt dat voor elkaar. Het gaat niet altijd om de 11 beste spelers, dan had PSG wel wat meer gewonnen. Wat nog geen trainer is gelukt de laatste jaren, lukt hem wel. De verdediging staat en jonge spelers worden makkelijk ingepast. De drie middenvelders tegen Heerenveen waren niet veel minder. Je kunt wat zeggen over Akpom ipv Brobbey maar dat dit ingesloten in zijn antwoord.

The all blacks
Link gekopieerd!
    53
    + 1
avatar

Farioli heeft groot gelijk. Sterkste 11 is niet die van namen maar van fitheid en kwaliteit. Een topspeler die niet fit is, daar heb je niks aan.

SC Henk nog maar eentje bij
Link gekopieerd!
    29
    + 1
avatar

Waar de meeste journalisten het moeilijk mee hebben is te kijken en te schrijven vanuit een breder perspectief. Feyenoord werd ooit kampioen met Stanley Brard als linksvoor. Dat was zeker niet de beste speler op die positie maar bracht wel de juiste balans in het elftal. Dat had ene J. Cruijff goed gezien. Farioli kijkt ook verder dan Verweij en heeft daardoor per definitie gelijk. Verweij moet gewoon stukjes schrijven voor die verschrikkelijke krant van hem en als hij iets zinnigs wil melden de hulp inroepen van een goede analist. (helaas hebben we daar ook niet zoveel van.)

Dave80
Link gekopieerd!
    32
    + 1
avatar

Verweij weet niet wat fitheid is, dus weet hij ook niet dat daar rekening mee gehouden wordt

FROIO
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Verwey weet sowieso niet veel. Was te lui in de schoolbank en werd toen maar sport journalist.

Gusa
Link gekopieerd!
    31
    + 1
avatar

Een vraag die een kortzichtige supporter zou kunnen stellen, niet een 'journalist'. Volledig voorbijgaand aan fitheid, vorm en scherpte bij spelers en volledig negerend dat Brobbey vorig seizoen geen moment echt fit was en ook volgens Koeman te wensen overliet wat betreft diezelfde fitheid. Ook alle hamstringblessures van Brobbey zetten we maar even opzij. En Bergwijn moet hij maar gewoon opstellen terwijl hij door de blessure die hij opliep op het EK nog nauwelijks met de groep getraind heeft? Strak plan. Voetbaltrainer zijn is iets anders dan elke wedstrijd je beste team opstellen bij FIFA meneer Verweij. Wat een enorm domme vraag, om over de toon nog maar te zwijgen. Ben die cynische aasgieren zo zat. Verweij stelt zo'n vraag enkel en alleen om uit te lokken in de hoop op escalatie. Dit soort figuren moeten lekker voor de Privé of de Story gaan werken en wegblijven uit een perszaal.

Sticks
Link gekopieerd!
    22
    + 1
avatar

Verweij en ook Driessen zijn mensen die ophef proberen te veroorzaken. Die krant moet wel vol natuurlijk. Mooi dat Farioli hem zijn plek wijst en laat zien dat hij goed beslagen ten ijs is en scherp is in zijn reacties.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen