Farioli gooit basiself Ajax om tegen sc Heerenveen: zes (!) nieuwe spelers

10 augustus 2024, 23:34   Bijgewerkt: 11 augustus 2024, 19:49
Foto: © Imago

Francesco Farioli gaat de basisopstelling van Ajax zondag 'drastisch omgooien' tegen sc Heerenveen, zo verwacht ESPN. De nieuwe trainer lijkt zijn ploeg op liefst zes posities te wijzigen. Dies Janse mag zich opmaken voor zijn officiële debuut.

Behalve Janse maken ook Anton Gaaei, Branco van den Boomen, Kristian Hlynsson, Sivert Mannsverk en Mika Godts zich op voor een basisplaats. Farioli wil zijn selectie fit houden voor het belangrijke Europese thuisduel met Panathinaikos, zo klinkt het.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Wie is Dies Janse, de verrassende nieuwkomer van Ajax?

Ten opzichte van het eerste duel met Panathinaikos (0-1 zege) verdwijnen Jorrel Hato, Devyne Rensch, Kian Fitz-Jim, Jordan Henderson, Kenneth Taylor en Carlos Forbs uit de basiself van Ajax. Brian Brobbey is nog steeds niet wedstrijdfit en verschijnt dus niet aan de aftrap.

Vermoedelijke opstelling Ajax: Pasveer; Gaaei, Sutalo, Baas, Janse; Mannsverk, Van den Boomen, Hlynsson; Berghuis, Akpom, Godts.

LEES OOK: Ajax kan banneling kwijt aan Torino, goed nieuws voor PSV

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Pasveer praat met toptarget: ‘Hij is wat Ajax nodig heeft. Ik hoop echt dat hij komt’

Remko Pasveer hoopt een transferdoelwit van Ajax te overtuigen om deze zomer naar Amsterdam te komen.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

Allback
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Een Ajax verdediging die bestaat uit jonge en onervaren spelers en spelers die het niveau niet aan kunnen. Nou dat kan een bijzondere wedstrijd worden.

zwartekat
Link gekopieerd!
    17
    + 1
avatar

Dat zien we zondag wel

ERIMIR
Link gekopieerd!
    22
    + 1
avatar

Ajax heeft geen basisspelers of reserves, maar selectiespelers die allen in de basis kunnen beginnen. Dat heeft iedereen de afgelopen wedstrijden allemaal kunnen zien. Dit is noodzakelijk om niet alleen in de Eredivisie maar ook in Europese wedstrijden resultaten te kunnen boeken.

CG
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Met steeds doen wisselen haal je de balans eruit in het elftal en ook de vertrouwen weg. Lijk mij zeker. geen goede zaak !!!

BENNINK24
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Op deze manier, gaat het zeker niet goed komen met ajax , ??? Kwaliteit is al een probleem!!! vertouwen daar in tegen , dat is nog veel erger.

MattR83
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Ik heb liever dat hij zicht rechtstreeks plaats voor Champions League/ Europa league dan gooien op de kwalificatie. Een slechte start in de competitie is gelijk een deuk in het vertrouwen. Anderzijds, wat is Rensch beter dan Gaaei, en Fitz-Jim / Taylor beter dan v Boomen. Forbs beter dan Godts Dus dat snap ik ook wel weer. Laat Farioli nu lekker zijn gang gaan.

Laurens1
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Het is voor het merendeel Ajax onwaardig deze selectie. Hierbij spaar ik Taylor ook niet, jongen is vol van zichzelf maar rendement 0. Trainer is vermoedelijk gekomen omdat hij hier niets te verliezen heeft!Verwacht weer een jaar waarbij de supporters tot op het bot gekweld worden en je er voor schaamt een Ajacied te zijn! Helaas is het niet anders, alleen in tegenstelling tot andere clubs is deze situatie nieuw voor ons! Dat het nu paar jaar klote gaat is moeilijk om aan te wennen! Hopen op het beste en fatsoenlijk beleid!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen