Farioli bevestigt terugkeer van sterkhouder bij Ajax: ‘We zullen het moeten managen’

14 augustus 2024, 15:02
Foto: © Imago

Francesco Farioli heeft bevestigd dat Steven Bergwijn in de wedstrijdselectie van Ajax zit voor het duel tegen Panathinaikos. De Italiaanse oefenmeester van de Amsterdammers wil echter niet vertellen hoeveel speelminuten de buitenspeler zal gaan maken in de return van het tweeluik met de Griekse club.

Bergwijn sloot later aan bij Ajax vanwege deelname aan het Europees kampioenschap in Duitsland met het Nederlands elftal. De linksbuiten kampte naar aanleiding van het EK met wat fysieke problemen en trainde daardoor apart bij Ajax. Bergwijn reisde niet mee naar Griekenland, maar is voor de return wel weer beschikbaar. “Hij zal onderdeel van de selectie zijn”, bevestigt Farioli op de persconferentie voorafgaand aan het duel in de derde voorronde van de Europa League.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Steven Bergwijn neemt belangrijke beslissing richting slot van transfermarkt

"We zullen het wel moeten managen, want een paar dagen geleden trainde hij nog individueel”, houdt Farioli een slag om de arm. “Maar hij is natuurlijk een belangrijke speler en we willen elk mogelijk voordeel gebruiken. Steven kan veel brengen voor ons, maar hoeveel minuten hij kan maken zullen we moeten bekijken. We moeten ook bekijken hoe de wedstrijd loopt."

LEES OOK: Transfer Bergwijn besproken: 'Voor dat bedrag zou ik er een strik omheen doen'

Ajax verdedigt in de eigen Johan Cruijff ArenA een 1-0 voorsprong tegen Panathinaikos. Mocht de ploeg van Farioli afrekenen met de Grieken dan wacht in de play-offs een ontmoeting met het Poolse Jagiellonia Bialystok. Gaat Ajax onderuit dan krijgt het in de laatste voorronde van de Conference League te maken met een pittige tegenstander, namelijk het Franse RC Lens.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Grote aankoop stelt opnieuw teleur bij Ajax: één actie toont enorme vormdip

Een aankoop uit het Sven Mislintat-tijdperk kan nog steeds niet overtuigen bij Ajax.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

dilima1966
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Bij ajax zijn ze aan de coke denk ik Šutalo mag alleen weg voor 30 miljoen of ze hebben een klap van een molen gehad met 🤣😂

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen