ESPN weet wanneer Weghorst medisch wordt gekeurd door Ajax

27 augustus 2024, 22:19
Foto: © Imago

Wout Weghorst wordt naar alle waarschijnlijkheid woensdag al medisch gekeurd door Ajax. Dat meldt ESPN dinsdagavond althans. De Telegraaf maakte eerder al melding van een akkoord tussen Ajax en Weghorst over een overgang naar Amsterdam. De nummer vijf van het afgelopen seizoen in de Eredivisie moet alleen nog overeenstemming bereiken met Burnley.

LEES OOK: Johan Derksen reageert veelzeggend op aanstaande transfer bij Ajax

Artikel gaat verder onder video

Weghorst maakte begin 2022 de overstap naar Burnley, waarmee zijn droom om in de Premier League te voetballen eindelijk uitkwam. De centrumspits kon echter niet voorkomen dat Burnley degradeerde naar het tweede niveau van Engeland. Weghorst had er geen trek in om op dat niveau te voetballen en vertrok op huurbasis naar Besiktas. Daar, en ook tijdens het WK in Qatar, maakte hij dusdanig veel indruk dat Manchester United hem voor een half jaar naar Old Trafford haalde.

Weghorst was in het afgelopen seizoen op huurbasis actief voor Hoffenheim. Deze zomer keerde hij, na het EK in Duitsland, terug bij Burnley, maar het was duidelijk dat zijn toekomst elders lag. Hij maakte er geen geheim van graag naar Ajax te willen verkassen. Lang was het niet de vraag óf, maar wanneer hij de overstap naar Amsterdam zou gaan maken. Die is nu dus aanstaande. Ajax en Weghorst zijn naar verluidt akkoord over een contract voor twee seizoenen. Volgens ESPN en ook Voetbal International wordt de Oranje-international woensdag al medisch gekeurd door Ajax.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 'We zijn met Ajax in gesprek of we de samenwerking nog wel willen verlengen'

Er komt mogelijk een einde aan een samenwerkingsverband van Ajax, dat één topspeler heeft opgeleverd.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Mike
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

(Disclaimer, ik ben Feyenoord fan) Alhoewel Weghorst een energie en wilskracht toont in wedstrijden die het verloop kan kantelen, zie ik gewoon geen Ajax speler in hem. Hij is voor elke ploeg een meerwaarde, maar niet voor Ajax. Een plan B, zoiets als pompen of verzuipen, is niets voor Ajax. Ajax hoort een wedstrijden te domineren door overmatig te combineren door spelers met een overmaat aan techniek. Niet door wilskracht of inzet. Op het moment dat je hem kunt inzetten is het al te laat.

21Rudolf21
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Dit wordt lachen. Kan nu al niet wachten tot de klassieker begint. Woutje Weghorst die volledig over de scheef gaat. Hancko/Geertruida hebben m in de broekzak. Daar gaat het straks mee beginnen.

svl
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Geertruida neemt m mee in de broekzak naar Aston Villa?

kib*
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

@Rudolf,Ja ik kan ook niet wachten op nou ja Klassieker, gewoon Feyenoord/Ajax, want ik verwacht een verrassende uitslag, die zodanig is dat er geen reacties van Feyenoorders, jij voorop uit schaamte niet verschijnen. Als ik al je reacties lees dan krijg ik van je arrogantie plaatsvervangende schaamte. Ik vind dat Feyenoord een middle of the road ED club is, meer niet kon je in de afgelopen (oefen-)wedstrijden al zien, zwak, ketsbaar, weinig kansen creërend. En Ajax is ook een gewone ED-ploeg geen topploeg, is nog in de steigers, maar van dit Ajax gaat Feyenoord zoals jij droomt niet zo maar winnen. Wordt wel een gezellige wedstrijd. Wie ook wint, ik wou dat het as. zondag al plaats kan vinden, nou ja later dan maar.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen