Ten Hag en De Ligt gezamenlijk onder vuur na bedroevende middag voor Man United

24 augustus 2024, 17:53
Foto: © Imago

Erik ten Hag en Matthijs de Ligt staan er niet goed op in Engeland na de nederlaag die Manchester United zaterdagmiddag in de Premier League leed op bezoek bij Brighton & Hove Albion (2-1). Ten Hag bracht De Ligt een kwartier voor tijd als invaller binnen de lijnen bij een 1-1 tussenstand, waarna United in blessuretijd tegen een verliespartij aanliep.

De Ligt moet na zijn zomerse komst van Juventus geduldig wachten op zijn kans in de basis. De Oranje-verdediger startte tegen Brighton voor de twee competitiewedstrijd op rij vanaf de reservebank, maar mocht, net als tijdens de seizoensouverture van vorige week tegen Fulham (1-0 zege), in de slotfase opnieuw minuten maken in plaats van Harry Maguire. De Ligt was bij de winnende treffer van João Pedro zaterdag een van de verdedigers van United die niet bij de les was.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Domper voor Ten Hag: Brighton verslaat United door doelpunt in extremis

In Engeland heerst er veel onbegrip over het inbrengen van De Ligt in minuut 79 door Ten Hag. Maguire was niet geblesseerd, maar moest bij een 1-1 tussenstand toch plaatsmaken voor de voormalig Ajacied. “Het wisselen van Maguire beïnvloedde het geraamte van de United-defensie in negatieve zin”, oordeelt analist en oud-voetballer Owen Hargreaves na afloop bijvoorbeeld, geciteerd door diverse Engelse media.

Ook in de studio van beINSPORTS is men verbaasd over het inbrengen van De Ligt. “Ten Hag brengt De Ligt om hem wat minuten te geven, zodat hij later het seizoen kan starten? Ik ben verbijsterd! Zet hem dan de volgende wedstrijd erin”, reageert presentator Richard Keys. “Ik ben het volledig met je eens”, reageert analist en oud-voetballer Andy Gray, waarna hij vervolgt: “Je moet begrijpen: Ten Hag heeft De Ligt gekocht. Hij heeft Maguire niet gekocht. Hij heeft De Ligt gekocht om hem te gebruiken. Dat is mijn enige verklaring voor zijn inbrengen, want Maguire kon niet moe zijn.”

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 De Ligt krijgt zelfde rugnummer als bij Ajax, Mazraoui met geheel nieuw nummer

Manchester United maakt bekend met welke rugnummers Matthijs de Ligt en Noussair Mazraoui gaan spelen.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Zadkine
Link gekopieerd!
    10
    + 1
avatar

Oooh nou moet Maguire niet gewisseld worden, afgelopen 2 jaar was hij het shirt niet eens waard.

21Rudolf21
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Mathijs de Ligt is gewoon heel matig. Ten Hag een matige coach die helemaal in zichzelf ging geloven na de FA Cup. Krijgt nu weer eens de deksel op de neus en gaat logische wijs de kerst niet halen. En laat een club als Manchester United achter met spelers als de Ligt, Mazraoui, Anthony en ga zo maar door.. en dan hebben we t nog niet eens over hoeveel geld het allemaal gekost heeft. Zodra Erik thuis is met de kerst geef m een carnavals kostuum als nar ik zie m al lopen als een hofnar door de stad. Past goed bij hem.

Kramer
Link gekopieerd!
    24
    + 1
avatar

“ De Ligt moet na zijn zomerse komst van Juventus geduldig wachten op zijn kans in de basis. ” Manman

Ajeto!
Link gekopieerd!
    10
    + 1
avatar

Ja, het is droevig. Echt heel droevig

Brigges
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Ik word zo langzamerhand doodziek van die Engelse ex-voetballers en hun stomme commentaar. Ze zijn nog drie keer erger dan die zogenaamde Nederlandse analisten die het allemaal zo goed denken te weten.

De Beste
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Sorry maar het is onbegrinpelijk dat Ten Hag zoveel kansen krijgt. Destijds bij Ajax met die wissels in de halve finale,, man man.wat een vreselijke trainer. En dat er nog zoveel mensen zijn die hem goed vonden of vinden.tenenkrommend deze man

kib*
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Ten Hag brengt het Ajaxsyndroom over op ManU (veel vrijheid op de linkerflank vanuit Onana gezien, wel 2/3 spelers van BHA stonden klaar !).

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen