'PSV ziet 19-voudig Braziliaans international als topkandidaat voor linksbackpositie'

23 augustus 2024, 21:06   Bijgewerkt: 23 augustus 2024, 21:21
Foto: © Imago

PSV ziet in 19-voudig Braziliaans international Renan Lodi (26) de topkandidaat voor de linksbackpositie, zo meldt clubwatcher Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad. De oud-speler van onder meer Atlético Madrid speelt sinds begin dit jaar voor Al-Hilal in Saudi-Arabië, maar zou graag terug willen keren naar Europa.

Door de zware blessure van Sergiño Dest - de Amerikaan keert naar verwachting pas na de jaarwisseling terug op het veld - is PSV naarstig op zoek naar een versterking van de linksbackpositie. Helemaal nu ook Mauro Júnior geblesseerd moet toekijken en Fredrik Oppegard vooralsnog niet weet te overtuigen. Lodi zou in die behoefte kunnen voldoen, schrijft Elfrink. De Eindhovenaren zouden inzetten op een huurdeal, waarbij de club een deel van het 'astronomische' salaris dat de speler in Saudi-Arabië opstrijkt over zou nemen. Een permanente transfer lijkt er niet in te zitten: "Zijn komst zou een overbrugging kunnen betekenen voor de periode dat Sergiño Dest niet fit is", schrijft Elfrink.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: 'PSV zoekt contact met voormalig PSG-speler en Frans international'

Er zouden echter meer kapers op de kust zijn die Lodi graag zouden oppikken, zo weet de clubwatcher. Mocht PSV naast de Braziliaan grijpen, dan zou de club mogelijk gaan doorschakelen naar de Pool Nicola Zalewski van AS Roma. In een eerdere tweet wist Elfrink echter te melden dat de Italianen een bedrag van zo'n twaalf miljoen euro voor Zalewski verlangen.

LEES OOK: 'PSV zet ook groeibriljant van RB Salzburg op lijstje om defensie te versterken'

Atlético Madrid plukte Lodi in de zomer van 2019 voor zo'n 22 miljoen euro weg bij Athletico Paranaense uit zijn vaderland Brazilië. De back zou uiteindelijk 118 wedstrijden voor de Rojiblancos spelen, waarin hij goed was voor zes doelpunten en tien assists. Na vier seizoenen werd Lodi in de zomer van 2022 verhuurd aan Nottingham Forest. Een jaar later verkocht Atléti de speler voor 20,6 miljoen euro aan Olympique Marseille, dat hem in de winterstop van het voorbije seizoen alweer voor 23 miljoen doorverkocht aan Al-Hilal. Daar ligt Lodi nog vast tot medio 2027.

Kort na zijn transfer naar Atlético debuteerde Lodi op negentienjarige leeftijd in het nationale elftal van Brazilië. Inmiddels staat de teller op negentien wedstrijden namens de Seleção. De laatste daarvan dateert van november 2023, toen de back een basisplaats had in het met 2-1 verloren WK-kwalificatieduel met Colombia. Vijf dagen later kwam Lodi niet van de bank tegen Argentinië (0-1 verlies), sindsdien werd hij niet meer opgeroepen.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Peter Bosz: 'Hij is technisch de beste speler die ik ooit gezien heb'

PSV-trainer Peter Bosz vertelt wie ‘technisch de beste speler’ is met wie hij ooit heeft gewerkt.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Goku
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Komen veel namen langs voor de achterhoede bij PSV, wordt wel tijd dat ze er eentje strikken

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Het zijn allemaal ook weer dure droom oplossingen .

vleermuis
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

aah finally ..i feel so relieved..30 years of work..bit today i put the last dot on the ! pweww..i fixed the 10 prisons..examination starts now..wie net weg is gezien bij de wk finale.. yo yo..fer!s scott vhp foohok vhp saeyar vhp 040psv vz-h jip vhp janneke vhp.. Kraaken Gaat Door Ultimated Graff Squad 2024%112

De Enige Echte
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

En weer vallen ze buiten de boot. Nu de gemeente niet meer zoveel bijstort wordt het wat lastiger…. Waarom steeds die absurde namen als ze toch niet komen? Haal gewoon types als Thomas Beelen. Want daar wordt je zelfs afgetroefd door Feyenoord en dan nu dit soort international? Sepp zou ook komen toch?? Iedereen wil weg. Niemand wilt komen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen