Duitse voetbalwereld in rouw: voormalig succescoach Christoph Daum (70) overleden

25 augustus 2024, 09:01
Foto: © Imago

De Duitse voetbaltrainer Christoph Daum is zaterdag op zeventigjarige leeftijd overleden, zo meldt zijn familie aan het Duitse persbureau DPA. De voormalig succescoach leed al langere tijd aan kanker en is daaraan uiteindelijk ook overleden.

Daum beleefde zijn doorbreek als trainer bij FC Köln, waarna hij vervolgens VfB Stuttgart in 1992 naar de landstitel leidde en een jaar later naar de bekerwinst. Na een buitenlands avontuur bij Besiktas van twee seizoenen, keerde hij eind jaren negentig terug in Duitsland als trainer van Bayer Leverkusen. Met die club eindigde hij driemaal als tweede in de Bundesliga achter Bayern München.

Artikel gaat verder onder video

De Duitse coach was vaak werkzaam in het buitenland en was daar ook uiterst succesvol. Zo werd hij in Turkije kampioen met zowel Besiktas als Fenerbahçe, terwijl hij in 2003 Austria Wien naar de Oostenrijkse dubbel leidde. In het seizoen 2011-2012 was Daum werkzaam als trainer van Club Brugge. Hij leidde die club naar de tweede plaats, wat recht gaf op deelname aan de voorronde van de Champions League.

LEES OOK: Geen Champions League voor Mourinho na zeer ongelukkig moment Jayden Oosterwolde in minuut 115

De laatste klus van Daum was het bondscoachschap van Roemenië. Deze periode was echter weinig succesvol voor de Duitse coach. Na het mislopen van het WK 2018 met de Roemenen vertrok hij bij de nationale ploeg. Het had ook niet veel gescheeld of Daum was in 2000 de nieuwe bondscoach van Duitsland geworden. Het bleek dat hij cocaïne had gebruikt, waarna er een streep werd gezet door de aanstelling. De Duitse voetbalbond stelde vervolgens Rudi Völler aan als opvolger van toenmalig bondscoach Erich Ribbeck.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Johan Derksen: ‘Een verschrikking, maar ik neem zo’n mevrouw niets kwalijk’

Johan Derksen: "Ja, het is een verschrikking, maar aan de andere kant: kijk, ik neem zo’n mevrouw ook weer niets kwalijk, die heeft een foutje gemaakt."

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen