Duidelijkheid over transfer Stengs, aanvaller komt met eerste reactie

13 augustus 2024, 18:12   Bijgewerkt: 13 augustus 2024, 18:59
Foto: © Imago

Calvin Stengs vertrekt definitief niet naar Charlotte FC. De Amerikaanse club en Feyenoord kwamen er uiteindelijk toch niet uit, terwijl eigenlijk alles al in kannen en kruiken leek. Stengs besloot eveneens op het laatste moment Rotterdam toch niet te willlen verlaten.

Afgelopen weekend kwam naar buiten dat Feyenoord en Charlotte FC tot een akkoord zijn gekomen over de transfer van Stengs. Dat bleek echter voorbarig: na de medische keuring behielden de Amerikanen toch wat twijfels over de fysieke gesteldheid van de Nederlander, weet Marcel van der Kraan van De Telegraaf. Charlotte FC wilde vervolgens toch weer met Feyenoord om tafel, iets wat Stengs niet waardeerde. Hij miste wat vertrouwen van zijn nieuwe club.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Ian Maatsen moest om pijnlijke reden weg bij Feyenoord: 'Dit deed pijn, ik wilde stoppen'

Bovendien had Stengs al langer twijfels over deze overstap. De reactie van Charlotte FC op de keuring was de druppel die de emmer deed overlopen; de Feyenoorder besloot liever in Rotterdam te blijven. De transfer lijkt momenteel helemaal van tafel. Door deze samenloop van omstandigheden is het onduidelijk of Feyenoord nog achter de potentiële opvolger Ibrahim Osman aangaat, die al zo goed als binnen zou zijn.

Tegenover De Telegraaf reageerde Stengs al kort over het uitblijven van een transfer. "Ik besefte steeds meer hoe goed ik het heb bij Feyenoord en wil daar blijven. Ik kom terug naar Feyenoord en zal daar alles geven voor de club, mijn medespelers en de fans. Ik heb zin in het nieuwe seizoen en het spelen in de Champions League."

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Wassim Essanoussi verlaat Feyenoord en verschijnt direct in shirt van Ajax

Wassim Essanoussi heeft zich niet populair gemaakt bij de supporters van Feyenoord.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

Kramer
Link gekopieerd!
    35
    + 1
avatar

Zonde voor Feyenoord, zit je opgescheept met hem.. straks ontevreden op de bank.

jurgen😎
Link gekopieerd!
    26
    + 1
avatar

hij is een meerwaarde in het elftal zit ons niet in de weg. Heb niemand negatief over die jongen zn mentaliteit en of werklust horen praatten. Als hij 100 % zeker blijft vind ik het helemaal prima.

QuarlonK
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Onzin. Hij trekt zelf de stekker uit de transfer dus dat zal echt wel meevallen. Ben blij dat ie blijft

Voetbalfanaat
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Nou Kramer ik zie hem niet bepaald ontevreden op de bank zitten en zeker niet ontevreden op het veld staan maar als Ajaxieden over een Feyenoorder gaan reageren krijg je dit soort onzin wat overigens andersom ook weleens gebeurd.

Kramer
Link gekopieerd!
    27
    + 1
avatar

Hij trekt de stekker eruit omdat ‘het vertrouwen’ ontbrak. Nadat elke talkshow kritiek had op zijn keuze.. incl zijn schoonvader. Hij verwacht bij Feyenoord basis speler te zijn maar dat moet ik nog maar zien als die huur jongen komt en hij op de bank beland of weer geblesseerd is. 8 miljoen had mooi geweest voor Feyenoord, kwakkelknie zit je straks mee opgescheept. Maar goed, we spreken elkaar over Stengs wel over een maand of 3.

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Misschien eens terug naar de basis school kramer. Leren lezen ipv hopen dat je wat leest wat je wil lezen . Stengs wil zelf dolgraag bij feyenoord blijven en terugkomen. Die huurjongen komt voor die andere huurjongen die weg is (minteh). Kritiek en een mening prima ,maar doe je huiswerk ,anders komt het zo zuur over. Ik vemoed (en dat is dus een aanname) dat het bod binnen kwam,en beiden partijen het interressant vonden. Stengs voor het salaris,feyenoord voor het transferbedrag voor een blessuregevoelige speler . Maar stengs hoefde niet weg . Na de keuring zijn die amerikanen waarschijnlijk gaan zeuren en zeiken om geld etcetc . En heeft stengs gedacht krijg de ...maar . Ik heb het goed en als ik fit ben speel ik gewoon .

Voetbalfanaat
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

gtsb, ik krijg een stil vermoeden dat hij ook om advies bij zijn schoonvader heeft gevraagd, ene F. de Boer notabene een Ajaxied die een korte tijd als trainer in Amerika werkzaam was 😉.

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Voetbalfanaat dat zal best dat hij zijn schoonvader wat gevraagd heeft . Maar waarom gaat hij naar een keuring dan??. De deal was rond ,er is gewoon iets gebeurd bij die keuring. En dat heeft 0 met f de boer te maken

Copa
Link gekopieerd!
    29
    + 1
avatar

Zielig voor deze jongen. Een positieve vent, die zich niet misdraagt op het veld. Ook niet na het behalen van het kampioenschap. Hij geniet van zijn succes en de rest is maar gewoon de rest. Ik had hem en Hartman een mooie transfer gegund. Hopelijk komt die er nog voor beiden. Voor Stengs hopelijk deze maand nog

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Blijkbaar kunnen jij en kramer niet lezen . Hij wil zelf blijven !!!

Voetbalfanaat
Link gekopieerd!
    22
    + 1
avatar

Ben het met je eens gtsb dat sommige hier niet (begrijpend) kunnen lezen. Er staat toch duidelijk dat hij liever bij Feyenoord wil blijven en dat hij het vertrouwen van die Amerikanen miste. Hij had daarnaast al langer twijfels over deze overstap. Nogmaals begrijpend lezen blijft moeilijk.

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Copa is gewoon uit op discussie dat zie je in alle reacties. Ik denk dat die amerikanen dachte na de keuring om nog meer te eisen van stengs . En misschien wel minder wilden betalen

ERIMIR
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Er moet iets aan de hand zijn met zijn fysieke gesteldheid, anders zouden er geen twijfels zijn geweest bij de Amerikaanse club na de medische keuring. Eveneens ga je ook niet alsnog om een gesprek vragen. Alles was ervoor immers al in kannen en kruiken. Hierna besloot Stengs om bij Feyenoord te blijven. De vraag is alleen of Feyenoord hierop had gerekend. De waarheid is soms hard.

Lb
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Hoop dat stengs blessure vrij blijf normale jongen en kan goed voetballen

Bram Kot
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Calvin Stengs is alleen maar een toegevoegde waarde als hij zelf bereidt is topfit te zijn en alles wil geven voor de speelwijze. Hij ziet het spel als 1 van de beste van zijn team, maar hij moet ook willen werken voor zijn team. Het verlies van zijn creativiteit en inzicht vond ik groot en ben daarom blij dat hij blijft. Hopelijk zal Priske dit ook zo ervaren en dan hebben wij er weer een speler bij die de openingen kan verzorgen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen